Pasca cu smântână și ciocolată, cu blat din pandișpan
Anul acesta am făcut doar 2 păști, ambele cu aluat de pandișpan. Una cu brânză de vaci și alta cu smântână. Pentru cea cu brânză și aluat de pandișpan aveți deja pe blog 2 variante, aici și aici.
Nici rețeta de pască cu smântână nu e nouă. Mai există încă o rețetă pe blog (vezi AICI) doar că aceea este cu blatul din aluat de cozonac și fără ciocolată. Cum aluatul de cozonac nu este la îndemâna oricum de făcut m-am gândit să experimentez o altă variantă, cea cu blat din pandișpan.
De asemenea mi-am dorit ca anul acesta să avem și ceva cu ciocolată pe masa festivă de Paști așa că mi-a venit ideea de a face un ganache de ciocolată și a-l pune peste pasca cu smântănă. Aceasta este ca un sufleu și după ce e scoasă din cuptor se va lasa în mijloc, drept pentru care un strat de ciocolată arată perfect.
Nu e o pasca tradițională cum e cea cu brânză de vaci și colăcel în formă de cruce, din aluat de cozonac dar este una foarte rapidă și ușor de făcut chiar și pentru începători. Pentru cei ce nu au în tradiție acest obicei al făcutului păștii ca și desert festiv de Paști, poate considera rețeta ca fiind una de prăjitură festivă pentru că într-un fel cam așa și este, o prăjiturică gustoasă și ușor de făcut.
Vezi în video de mai jos și cum se face pasca cu branza de vaci și blat din pandispan
Apasă pe poza și ABONEAZĂ-TE și tu la canalul de Youtube!
- - blat de pandispan
- 3 ouă mari
- 50 grame de zahăr
- 90 grame de făină
- 2 linguri de ulei
- un sfert de linguriță cu sare
- o linguriță cu esență de vanilie
- -pentru crema de smântână
- 500 grame de smântână cu 20% grăsime
- 100 grame de zahăr
- 90 grame de făină albă de grâu
- un vârf de cuțit cu sare
- o linguriță cu esență de vanilie
- 4 ouă mici
- -pentru crema de ciocolată
- 100 grame de smântână pentru frișcă
- 100 grame de ciocolată
Mod de preparare pentru pască cu smântână și ciocolată
- După 10 minute scoatem tava din cuptor și turnăm peste pandișpan compoziția de smântână.
Vezi mai jos cum se face un blat din pandispan
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
- Cât pasca se răcește vom pregăti crema de ciocolată care nu e altceva decât un ganache de ciocolată pe care nu l-am mai lăsat la răcit și pe urmă să-l bat bine ca să se albească și să devină cremos (vezi AICI cum se pregătește ganache-ul).
- Practic punem smântăna la încălzit și, când e aproape de punctul de fierbere luăm de pe foc și adăugăm în ea ciocolata ruptă bucăti. Lăsăm 5-6 minute ca aceasta să se topească după care amestecăm totul bine. Cât e caldă încă turnăm peste pasca, nivelăm și apoi dăm la rece.
- Tăiem a doua zi, după ce s-a întărit ciocolata. Notă: Ideal ar fi să folosiți un cuțit înmuiat în apă fierbite ca sa nu se întindă ciocolata peste partea cu smântână și să aibă un aspect frumos.
Să aveți spor la făcut pască cu smântână și cremă de ciocolată!
[…] AICI și cum se face pasca cu blat din pandispan, smantana si […]