• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 23, 2020 · Leave a Comment

Paste cu urzici (rețetă de post)

De post (vegan)· Feluri de baza

Spune si altora!
 24     
24
Shares

Paste cu urzici (rețetă de post)

Am cules din grădină, înainte de Paști, niște urzici. Le-am fiert în prealabil dar nu eram sigură ce să fac cu ele. Parcă mă săturasem să le mănânc simplu, așa și nici într-un orez cu urzici nu îmi surâdea ideea să le pun.

Așa că mi-am zis că nu ar fi o idee rea să le fac ca o pastă, să le călesc puțin, să adaug pastă de roșii și să fac un fel de sos pentru a le combina cu paste. A fost o idee care s-a dovedit foarte bună în final așa că am și pozat o farfurie plină cu paste cu urzici ca să vă spun și vouă rețeta.

paste cu sos de urzici

Mare lucru nu e de făcut, cred că vă imaginați deja. Se procedeaza cam ca la orice mâncare cu urzici. Se spală, se fierb, apoi se toc și se călesc. Adăugând și un pic de suc de roșii sunt perfecte pentru a fi combinate cu niște paste. Să mai diversificăm nițel.

Eu nu am cântărit urzicile așa că am apreciat vizual cantitatea, cam cât ați cumpăra din piață. Îmi imaginez că mulți dintre voi le cumpărați așa că am trecut la ingrediente 3 grămăjoare de urzici. Nu am văzut până acum ca în piață să se vândă urzicile la kilogram ci la grămadă. Însă nu e o problemă dacă nu am folosit chiar aceeași cantitate de urzici. Nu discutam de o rețetă de prăjitură ci de un fel de bază care este foarte versatil.

Ca și paste eu am folosit farfalle dar, la fel, se pot înlocui cu orice fel de paste, chiar și cu paste de casă dacă nu doriți ca rețeta să fie de post. Iată cum se pregătesc acestea – vezi AICI.

Paste cu urzici (rețetă de post)
 
Save Print
Prep time
30 mins
Cook time
30 mins
Total time
1 hour
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de bază
Cuisine: Romaneasca
Serves: 3 portii
Ingrediente
  • 3 grămăjoare de urzici
  • o ceapă
  • 2-3 cățtei de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • sare și piper după gust
  • 250 ml de suc de roșii
  • 350 grame de paste fierte în prealabil după indicațiile de pe pachet
  • 2 linguri cu fulgi de drojdie inactivă (înlocuitor vegan de parmezan)
  • 150 ml de zeamă în care au fiert urzicile
3.5.3251

Mod de preparare paste cu urzici

  • Fierbem urzicile în apă, le strecurăm și le lăsăm la răcit.
  • După ce s-au răcit le tocăm foarte mărunt (am încercat să le pasez cu blenderul și nu a mers așa că recomand varianta tocatului foarte mărunt cu ajutorul cuțitului).
  • Curățăm ceapa și usturoiul. Le tocăm mărunt.
  • Punem uleiul într-o tigaie și când este încins adăugăm ceapa și usturoiul, presărăm sare și lăsăm să se gătească câteva minute până ceapa devine transparentă.
  • Adăugăm urzicile tocate mărunt și apoi sucul de roșii și zeama de urzici și lăsăm să fiarbă câteva minute până scade zeama și se ”împrietenesc” puțin aromele între ele, formându-se în același timp un sos. Condimentăm după preferinșă cu piper și/sau boia de ardei.
  • Punem sosul peste pastele fierte în prealabil și scurse de apa în care au fiert.
  • Adăugăm fulgi de drojdie inactivă dacă ținem post sau mâncăm vegan, sau parmezan dacă nu dorim acest lucru.
  • Servim cu poftă!

paste cu sos de urzici

Să aveți spor la făcut paste cu urzici!


Spune si altora!
 24     
24
Shares
 
24
Shares
 24    
« Pasca cu smântână și ciocolată, cu blat din pandișpan
Pâine simplă de casă. Rețetă ușor de făcut! »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

April 2020
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
« Mar   May »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316