Kaizer de casa din piept de porc fiert
Am incercat saptamana trecuta o reteta. Mi-am dorit sa am pe masa de sarbatori o bucatica de kaizer de casa, fara E-uri din comert, adica fara sa fie ”impanat” cu diverse chimicale si conservanti ca sa tina mai mult.
Am inceput sa ma documentez, am cumparat o bucatica de piept de porc cu os (ideal ar fi una fara os) pentru ca din asta am gasit in oferta si m-am pus pe treaba.
De cum am ajuns acasa cu carnea am si pus-o in moare de varza. Moare in care am aruncat cateva condimente. Sa fie acolo un gust mai bun. Am lasat-o cateva ore in zeama si apoi am fiert-o pana s-a inmuiat.. Nu de tot ca deh, ca sa aiba si aspect frumos mai trebuia sa o dau putin si la cuptor.
Dupa ce s-a racit am frecat-o putin cu doi catei de usturoi, ceva sare (mi s-a parut ca moarea nu a sarat-o totusi prea mult) si boia de ardei iute din belsug.
Abonează-te si tu la canalul de Youtube!
Apoi da click pe clopotel pentru a fi anuntat cand public o noua reteta video!
Am mai dat-o si la cuptor… nebunie curata! Imi pare rau ca nu am facut reteta asta chiar cu o zi inainte de Craciun. Sau mai bine ca nu am facut-o atunci pentru ca tot gustand nu mai aveam ce pune pe masa festiva :)
Cum nu am conditii ca sa o afum si cum nu puteam totusi sa o tin asa mult in frigider am pus-o la pastrare pe termen mai lung, la congelator. Abia astept sa tai o feliuta de sarbatori. Yammy!
- 1,5 kilograme de piept de porc cu os
- 3 litri de moare de varza
- 3-4 foi de dafin
- o lingurita de boabe de piper
- o lingurita de boabe de mustar
- boia de ardei
- cimbru
- sare
- doua-trei catei de usturoi
Reteta de kaizer de casa din piept de porc
- Adaugam in moarea de varza foi de dafin, boabe de piper, mustar, ienibahar sau orice altceva ne place.
- Taiem pieptul de porc in doua bucati. Daca vrem putem sa ii scoatem oasele acum. Daca nu, aceasta operatiune o putem face dupa ce il fierbem. Eu am preferat dupa aceea si m-am delectat cu carnita de pe ele langa o iahnie de fasole pe care am facut-o intre timp.
- Punem pieptul de porc in moarea de la varza si il lasam acolo macar cateva ore (sau peste noapte).
- Odata trecut timpul punem totul la fiert, la foc mediu pentru aproximativ o ora. Daca s-a nimerit sa ai o carne mai frageda o lasi mai putin.
- Incerci cu furculita si daca intra in bucata de sunca atunci dai deoparte, scoti carnea si o lasi la racit.
- Intre timp pregatesti celelate condimente.Sarea, cimbrul, boiaua si usturoiul curatat si pasat (sau tocat- depinde cum iti place adica daca iti place si cu putina aroma de usturoi) le amesteci si cand carnea s-a racit incepi sa o freci bine cu acest amestec aromat.
- Aprinzi cuptorul la 180 de grade, pui carnea intr-o tava (unsa cu putina grasime) si il dam la cuptor pentru un sfert de ora.
- Lasam iar la racit si fie servim pe loc fie punem la pastrare la congelator. Daca ai posibilitatea sa o pui la fum ar fi excelent si nu ai mai avea nevoie de pastrat la congelator. Oricum, la cat de buna e, te asigur ca nu va dura prea mult pana vei termina de mancat asa o bunatate de kaizer de casa.
NOTA! Daca nu aveti moare de varza puteti folosi saramura condimentata cu diverse condimente dupa plac. Una din cititoarele blogului a incercat si aceasta varianta si a fost multumita de rezultat.
Spor la pregatit kaizer de casa!
[…] bucată de piept de porc cu os din care, evident, am înlăturat osul și apoi ne-am bucurat de el (vezi aici rețeta). Zilele trecute, când am fost la cumpărături am zărit la raionul de carmangerie o bucată de […]