• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

December 23, 2015 · 6 Comments

Lebar de casa

Aperitive· cu carne

Spune si altora!
  •  
  • 30
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    30
    Shares

lebar de casa

Desi nu am taiat porcul de Ignat, adica zilele trecute, asa cum e traditia de Craciun pe la noi, am cumparat de la macelaria locala ingredientele necesare pentru a face lebar de casa. Mi-am adus aminte de copilarie si mi-a venit asa un dor de lebar de casa, un fel de pateu pus in intestine de porc.

E mai simplu de facut un pateu de casa pentru ca nu te mai complici cu umplutul intestinelor insa si aceasta reteta de lebar de casa are farmecul ei. In primul rand e traditionala si traditia in meniul de sarbatoare de pe masa de Craciun e cea care primeaza, nu? :)

Reteta de lebar de casa

  • Ingrediente pentru reteta de lebar de casa

500 plamani de porc
1 kg ficat de porc
200 grame de slanina
300 grame de carne de porc
sare, piper, coriandru, foi de dafin
1 ceapa
intestine mai groase de porc (pentru carnati)

  • Mod de preparare pentru reteta de lebar de casa
  1. Se pune la fiert plamanul, ficatul si carnea de porc impreuna cu ceapa si condimentele, intr-o oala mare, cu apa cat sa le acopere si se lasa la foc mediu sa fiarba in tihna pana cand se gatesc complet.
  2. Cand sunt gata le scoatem din apa, le scurgem si le lasam la racit. Apa o pastram pentru fierberea finala a lebarului de casa.
  3. Dupa ce s-au racit dam carnurile impreuna cu ceapa de doua ori prin masina de carne sau, daca folosim robotul de bucatarie, le tocam pana cand devine o pasta fina.
  4. Cu aceasta pasta umplem intestinele dupa care le legam la capete si apoi le mai punem la fiert, in apa in care au fiert initial carnurile, inca jumatate de ora, cat sa se fiarba si intestinele.
  5. Cand sunt gata le scoatem si le punem pe un fund de lemn ca sa se raceasca. Deasupra bucatilor de lebar de casa punem o greutate (tot un fund de lemn) care sa le preseze usor.
  6. Dupa ce s-a racit lent, la temperatura camerei, lebarul de casa se pastreaza cateva zile la frigider. Se taie felii si se serveste ca aperitiv alaturi de gogsari murati sau mustar.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
  •  
  • 30
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    30
    Shares
  •  
    30
    Shares
  •  
  • 30
  •  
  •  
  •  
  •  
« Macrou la cuptor cu legume mexicane
Prajitura cartof cu merisoare si portocale »

Comments

  1. CORNELIA says

    November 26, 2016 at 7:06 am

    ȘTIU DE LA BUNICA MEA CA ALAMANUL SE DA LA CÂINI ȘI NU SE PUNE ÎN NICI UN PREPARAT DE CRĂCIUN. ASA CUM LA DROBUL DE MIEL NU SE FOLOSEȘTE DECÂT FICAT.

    Reply

Trackbacks

  1. Carnati de casa din carne de porc si vita - Lecturi si Arome says:
    November 28, 2020 at 8:33 pm

    […] AICI cum se face lebar de […]

    Reply
  2. Cum sa faci slanina afumata de casa (metoda rapida) - Lecturi si Arome says:
    November 24, 2016 at 7:14 pm

    […] o bucatica de toba de casa, de chisca de casa sau chiar una de carnati de casa. Ca sa nu mai zic lebarul de casa sau de raciturile din carne de porc. Colagenul din ele ajuta mult sanatatii […]

    Reply
  3. Retete traditionale din carne de porc pentru Craciun - Lecturi si Arome says:
    November 24, 2016 at 5:47 pm

    […] Lebar de casa – click aici […]

    Reply
  4. Toba de casa (preparat traditional de Craciun) - Lecturi si Arome says:
    November 24, 2016 at 11:43 am

    […] sau caltabos cum i se mai zice in alte parti ale tarii dar si cateva felii de lebar de casa (vezi aici reteta). Sau o bucata de carnati de casa si nelipsita tochitura :) Sa avem pofta! […]

    Reply
  5. Chisca de casa moldoveneasca - Lecturi si Arome says:
    November 23, 2016 at 9:09 am

    […] Reteta de lebar de casa – click aici! […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Paste cu brânză de vaci la cuptor March 2, 2021
  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021

Archives

December 2015
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
« Nov   Jan »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316