• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

January 16, 2019 · 4 Comments

Costiță de porc fără os gătită la cuptor cu miere și muștar

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 427     
427
Shares

Costiță de porc fără os gătită la cuptor cu miere și muștar

M-am trezit într-o zi că vine soțul meu de la cumpărături cu o bucată frumoasă de costiță de porc fără os. Eu îl trimisesem să cumpere o bucată de piept de porc pentru a reface rețeta de kaiser de casă și cum nu a găsit, dar bucata de costiță i-a făcut cu ochiul din galantar, nu s-a îndurat s-o lase acolo.

Trebuie să vă spun că, spre deosebire de mine, soțul meu este un carnivor înrăit. Genul acela de persoană care este de acord oricând că ”cea mai bună legumă e … carnea” :)

costiță de porc

Noroc că nu e mofturos la mâncare și acceptă și variantele necarnivore ale rețetelor pe care le gătesc așa că în mare ne înțelegem în ce privește mâncarea.

Așa că, din când în când o friptură ca cea din rețeta de astăzi își găsește locul pe masa noastră. Iar o bucată așa mare ca aceasta ne ajunge pe câteva zile pentru că, evident, lângă ea mai adăugăm și ceva legume, gătite în fel și chip.

Am ales, de data asta să fac întreaga bucată de costiță la cuptor, cu o crustă de miere, muștar și condimente și am gătit-o mai întâi învelită în folie de aluminiu pentru o oră după care am desfăcut folia și am continuat gătirea până s-a făcut carnea.

5.0 from 1 reviews
Costiță de porc fără os gătită la cuptor
 
Save Print
Prep time
10 mins
Cook time
3 hours
Total time
3 hours 10 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 1,2 kg coaste de porc fara os
  • o lingură de muștar
  • o lingură de miere
  • o linguriță de boia de ardei (iute sau după preferințe)
  • o linguriță de cimbru
  • 3-4 căței de usturoi
  • o linguriță cu sare
  • un sfert de linguriță de piper
3.5.3251

Mod de preparare pentru costiță de porc la cuptor cu miere și muștar

  • Punem într-un vas miere, muștarul, condimentele și usturoil curățat și tăiat bucăți.
  • Amestecăm bine după care ungem bucata de carne cu pasta formată.
  • Învelim carnea în folie de aluminiu și o dăm la rece câteva ore sau până a doua zi. Eu am lăsat-o peste noapte pentru că așa mi-a fost comod.
  • A doua zi scoatem carnea din frigider și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
  • Aprindem cuptorul la 200 de grade.
  • Punem carnea învelită în folie de aluminiu în tava de la cuptor.

costiță fără os la cuptor cu miere și muștar

  • Dăm la cuptor pentru o oră după care desfacem folia și lăsăm libera carnea.
  • Coborâm puțin temperatura la 180 de grade și lăsăm să se gătească încă jumătate de oră.
  • Scoatem tava din cuptor și întoarcem carnea invers după care o dăm iar la cuptor pentru încă jumătate de oră.
  • Scoatem iar și întoarcem cu fața în sus, cum era inițial și mai lăsăm încă o jumătate de oră.
  • Când este gata scoatem carnea din cuptor, lăsăm 10 minute la răcit și apoi o tăiem felii și o consumăm cu poftă alături de un piure de cartofi, orez, o salată sau ceva legume gătite separat, în funcție de preferințele fiecăruia.

Să aveți poftă la costiță de porc fără os, la cuptor, cu miere și muștar!


Spune si altora!
 427     
427
Shares
 
427
Shares
 427    
« Smoothie cu rodie și portocală
Supă cremă de legume – rețeta simplă »

Comments

  1. Elena says

    December 18, 2020 at 9:47 am

    Arata f bine.
    Si daca ar fi afumata??? Ar merge oare?

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      December 18, 2020 at 4:37 pm

      Multumesc :) Cred ca merge si afumata. Noi nu afumam pentru ca nu avem afumatoare.

      Reply
  2. Luminita says

    January 21, 2019 at 1:16 pm

    Buna ziua, Am o mica nelamurire: cosita de porc este afumata? Cu toate ca presupun ca nu este, as vrea sa stiu exact.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      January 21, 2019 at 5:45 pm

      Este cruda! Asa am cumparat-o de la carmangerie, sub denumirea asta: costita de porc dezosata :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

January 2019
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
« Dec   Feb »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316