• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

September 26, 2016 · 9 Comments

Conopida la otet pentru iarna (fara conservant)

De post (vegan)· Dulceturi/Conserve

Spune si altora!
 187     
187
Shares

Conopida la otet pentru iarna

Tineti minte reteta de gogosari in otet, FARA fierbere si FARA conservant pe care am publicat-o pe blog anul trecum cam pe vremea asta. Va spuneam atunci ca reteta o am de la matusa mea din Brasov si ca e o reteta incercata in ani de zile, cumva traditionala prin Ardeal.

Ei bine, anul acesta, vom pune impreuna, tot dupa o reteta ardeleneasca, pe care o am tot de la matusa mea, conopida la otet pentru iarna, fara conservant! Ma refer aici la conservantul artificial, sa fim intelesi, nu la otet sau sare care sunt si ele ingrediente care conserva.

conopida la otet

E o reteta usor de facut, simpla si practica. E o reteta in care, pentru conservare avem nevoie de otet, deci nu se face conservarea in saramura, cum e de exemplu, in reteta de gogonele murate, pe care v-am scris-o saptamanile trecute.

Vezi mai jos cum se fac gogosarii in otet, la rece!
Aboneaza-te si tu! Click pe clopotel pentru noutati!

Dar haideti sa lasam vorba si sa trecem direct la treaba ca sa aiba timp conopida sa se mureze pana la Craciun cand o vom folosi ca si garnitura pentru o friptura delicioasa, de porc, de iepure, de pui, de ce dorim noi.

5.0 from 1 reviews
Conopida in otet pentru iarna
 
Save Print
Prep time
30 mins
Cook time
15 mins
Total time
45 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Conserve pentru iarna
Cuisine: Romaneasca
Serves: 1 portie
Ingrediente
  • 2 kg de conopida
  • 2 litri de apa
  • 500 ml otet de 9 grade
  • 2 linguri de sare
  • 6 linguri de zahar
  • morcov
condimente:
  • piper boabe
  • mustar boabe
  • usturoi
  • marar
  • hrean
  • foi de dafin
  • frunze de telina
  • sare de lamaie
3.5.3208

Reteta de conopida in otet pentru iarna

  1. Conopida o spalam cu apa rece, o desfacem bucati si o punem intr-un vas cu apa rece in care am diluat un plic de sare de lamaie .
  2. O lasam o jumatate de ora, timp in care pregaatim borcanele. Le spalam bine, le clatim si punem pe fundul lor marar, boabe de piper, boabe de mustar frunze de telina, hrean, usturoi
  3. Scoatem conopida din apa si o rupem in bucati mai mici.
  4. O punem in borcane incercand sa inghesuim cat mai multa conopida posibil.
  5. In locurile ramase libere punem si fasii de morcov, catei de usturoi.
  6. Pregatim solutia pentru murare: apa, otetul, sarea, zaharul, le combinam intr-un vas si le incalzim, amestecand, pana cand se topesc.
  7. Punem in fiecare borcan aceasta solutie pana cand se umple si acopera conopida, adica pana la gatul borcanului.
  8. Sigilam cu capacele si punem borcanele la sterilizat in bain-marie (am explicat pe larg aici cum se face) pentru 10-15 minn pana cand conopida isi va schimba culoarea.
  9. Scoatem borcanele, le punem in paturi si lasam sa se raceasca lent. Punem borcanele in camara, sau alt loc racoros si intunecos pana in momentul servirii.

conopida la otet

Spor la pus conopida la otet pentru iarna fara conservant!

Alte retete de conserve si muraturi pentru iarna gasiti AICI!

conserve si muraturi pentru iarna


Spune si altora!
 187     
187
Shares
 
187
Shares
 187    
« Vinete la cuptor cu sos de iaurt si rodie
Tarhon cu otet (conservat pentru pentru iarna) »

Comments

  1. Mirela says

    September 24, 2018 at 8:39 pm

    Bună seara! Cam câte borcane ies din aceste cantități? Mulțumesc!

    Reply
  2. Laura says

    August 30, 2017 at 7:42 am

    Vai ce bine arata! Preferatele mele conopida si morcovul. Salivez deja abundent.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      August 30, 2017 at 8:08 am

      Multumesc! Ma bucur ca iti place! ;)

      Reply
  3. Raluca says

    September 30, 2016 at 3:38 pm

    tare te-as ruga sa pui si instructiunile in “print”

    Reply
    • Claudia V says

      September 30, 2016 at 4:00 pm

      Raluca, ai doua butoane de print. Cel de jos, Pint&PDF iti listeaza tot daca vrei. Adica salveaza articolul in fisier PDF care poate fi listat.
      Nu merge asa?

      Reply
  4. Iuliana says

    September 29, 2016 at 10:05 am

    Ieri am fost dupa conopida, dar am ajuns cam tarziu si nu m-a multumit ce am gasit in piata, trebuie sa ma duc in week-end, atunci gasesc marfa pe alese. Eu o pun in saramura, otetul nu prea ne face bine, din pacate.

    Reply
    • Claudia V says

      September 29, 2016 at 10:06 am

      Mmm, in saramura nu am incercat. Astept reteta ta si apoi ii fac o proba ca e plina piata de conopida ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Supă cremă de conopidă cu brănză | Selgros Cauta Pasiunea says:
    September 17, 2018 at 10:03 am

    […] pe vremuri puneam conopida mai degrabă cu oțet, ca murătură pentru iarnă, mai degrabă decât s-o gătim. Cel puțin asta îmi aduc eu aminte […]

    Reply
  2. Ghebe marinate pentru iarna - Lecturi si Arome says:
    October 24, 2016 at 9:47 am

    […] este in principiu asemanatoare cu cea de conopida in otet pentru iarna, cu mici diferente pentru ca m-am ghidat si dupa o carte veche de bucate din colectia ”Cartea […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

September 2016
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« Aug   Oct »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316