• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

July 16, 2017 · 15 Comments

Fasole verde cu mărar și usturoi

De post (vegan)· Feluri de baza

Spune si altora!
 17     
17
Shares

Fasole verde cu mărar și usturoi.  Rețeta de fasole verde înăbușită (fasole scăzută).
Se poate face cu orice fel de păstăi, nu doar cele late.
Fasole verde sotată la tigaie. Păstăi cu usturoi.

Abia aștept să vină vară și să mănânc fasole verde din grădina noastră de zarzavat. Mama mea e pasionată de grădinărit și nu este an în care să nu pună în grădină și fasole. Așa că mâncăm pe săturate, punem pe iarnă la congelator și apoi, când se usucă o strângem și o consumăm în diferite feluri.

Preferata mea este fasolea verde gătită sub formă de mâncărică – vezi aici cum o fac. Dar și cea gătită simplu, adică prăjită și aromatizată cu usturoi și ceva mărar, cum e în rețeta de astăzi îmi place foarte mult și o gătesc des.

fasole verde cu mărar

E o rețetă foarte simlă, foarte ușor de făcut și mai că nu am mare lucru de povestit. Pur și simplu gătești fasolea în tigaie, cu puțin ulei, adaugi usturoi și mărar și să vezi cat de bună poate fi. Cu condiția, totuși, să alegi o fasole tânără. Adică să nu aibă ”ațe” și să fie moale.

5.0 from 1 reviews
Fasole verde cu mărar și usturoi
 
Save Print
Prep time
10 mins
Cook time
20 mins
Total time
30 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de bază
Cuisine: Românească
Serves: 2 porții
Ingrediente
  • 500 grame de fasole verde
  • 2 linguri de ulei
  • 2-3 căței de usturoi
  • o ceșcuță mică cu apă
  • o mână de mărar
  • sare și piper după gust
3.5.3226

Mod de preparare fasole verde cu mărar și usturoi

  1. Spălăm fasolea și o curățăm de codițe. Dacă este prea mare o rupem în două
  2. Curațăm ceapa și apoi o tăiem mărunt.
  3. Punem într-o tigaie cele două linguri de ulei.
  4. Când uleiul este incins adaugăm ceapa pe care o gătim 2 minute în ulei.
  5. Adăugă o ceșcuță de apă și lăsăm să se gătească înăbuși pănă scade apa.
  6. Pune punem fasolea verde peste ceapă, presaram sare și apoi acoperim cu capac.
  7. Lăsăm să se găteasca înăbușit, la foc mediu până când aceasta devine moale. Timpul de gătire diferă în funcție de soiul și ”bătrânețea” fasolei.
  8. La final adaugăm mărarul tocat mărunt și cei trei căței de usturoi pisați. Lasam încă 2-3 minute să se gătească împreună după care oprim focul.
  9. Servim caldă ca fel principal de post sau ca și garnitură.

fasole verde cu marar

Poftă bună la fasole verde cu mărar și usturoi!


Spune si altora!
 17     
17
Shares
 
17
Shares
 17    
« Cum conservăm legumele și fructele pentru iarnă
Salată de paste cu tofu »

Comments

  1. Laura C. says

    July 24, 2017 at 12:33 pm

    O mâncare pe care o prefer vara. Aveam o altă rețetă, mai simplistă. O voi încerca și pe a ta!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      July 24, 2017 at 3:26 pm

      Poti sa imi zici si varianta ta si o incerc :)

      Reply
      • LAURA C. says

        July 25, 2017 at 12:55 pm

        Se pun la fiert in apa cu sare si un pic de ulei pastaile si cartofi. In timp ce fierb ae prepara mujdeiul de usturoi. Peste mujdei se adauga vreo doua polonice de zeama (in care au fiert legumele) – a.i. sa se dizolve mujdeiul, dar sa fie si suficient lichid (cat sa le acopere) pentru legumele fierte si scurse. Se lasa un pic la racit, timp in care aroma usturoiului intra in legume. E reteta bunicii. O adoram, desi e simpla. Cu siguranta a ta e mai buna.

        Reply
        • LAURA C. says

          July 25, 2017 at 12:58 pm

          Scuze pt greseli, tastez de pe tel.

          Reply
        • Claudia Vasilache says

          July 25, 2017 at 1:01 pm

          Sigur e buna si varianta ta si o voi incerca pentru ca pare foarte rapida si foarte usor de facut. O intrebare am. Ai spus ca pui la fiert cartofii. Deci nu doar fasole verde? E o combinatie? Sau le pot face separat dar la fel preparate?

          Reply
          • LAURA C. says

            July 29, 2017 at 10:17 pm

            Noi combinam cele doua legume, cartoful fiind mai satios.

          • Claudia Vasilache says

            July 30, 2017 at 10:51 am

            Aha, am inteles :)

  2. Iulia S. says

    July 24, 2017 at 7:54 am

    Una din mancarurile mele preferate de vara. Bine ca mi-am amintit de ea, vara asta am fost un pic descurajata, ca am luat niste fasole verde ciudata, care parea proaspata, iar atunci cand o rupeai un parea sa aiba ate, dar era destul de tare cand am fiert-o (nu stiu daca am reusit sa explic). M-a cam descurajat :)

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      July 24, 2017 at 8:02 am

      Depinde mult de soiul ei. Sunt diferite feluri de fasole. Incearca alta. E pacat sa nu mai incerci pentru ca e tare buna fasolea verde.

      Reply
  3. cristina dragomir says

    July 16, 2017 at 4:00 pm

    cam la fel fac si eu, dar pun si putin iaurt si mi se pare delicioasa. Varianta ta e buna pentru zilele de post, desigur.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      July 18, 2017 at 5:29 am

      Cu iaurt nu am incercat! Merci de idee :)

      Reply
  4. Izabela says

    July 16, 2017 at 2:40 pm

    Cât de simplu și ușor! Îmi amintește de vacanțele la bunici. Era una dintre mâncărurile ce aveau un gust aparte când era pregătită de bunica :) Mie nu-mi iese niciodotă la fel pentru că ea gătea numai pe plită cu foc de lemne.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      July 18, 2017 at 5:31 am

      Da, pai e o reteta pe care o stiu de jumate de secol :))) Iese buna si asa la aragaz. Mie imi place foarte mult fasolea facuta asa.

      Reply

Trackbacks

  1. Insotitorii lui Hristos - jurnal de pregatiri pascale (3) ~ Casuta Laurei says:
    February 25, 2018 at 8:01 am

    […] cina: Fasole verde cu marar si usturoi […]

    Reply
  2. Insotitorii lui Hristos - jurnal de pregatiri pascale (4) ~ Casuta Laurei says:
    February 25, 2018 at 7:40 am

    […] cina: Fasole verde cu marar si usturoi […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

July 2017
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
« Jun   Aug »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316