• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

May 5, 2016 · 6 Comments

Miel la cuptor cu vin si usturoi

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 73     
73
Shares

Miel la cuptor cu vin si usturoi

Anul acesta, de Pasti, nu intentionam sa mai gatesc friptura de miel la cuptor desi aceasta este traditionala pe masa festiva. Aveam mai multe bucati de carne de diferite tipuri in congelator si ma tenta sa fac o friptura de rata sau chiar de curcan.

Cum insa, in Vinerea Mare am mers la cumparaturi pentru a lua ce ne mai trebuie pentru masa de Pasti… ispita a venit de la o oferta de spata de miel, la un pret bun asa ca am cedat acesteia si ne-am ales pana la urma cu friptura de miel in meniu.miel la cuptor

Cu alte cuvinte rata si curcanul mai au de asteptat cateva zile pana cand le voi gati. Si cum mai aveam deja vreo cateva retete de friptura de miel pe blog, am vrut sa fac o alta combinatie si am ales tot una simpla si gustoasa: friptura de miel la cuptor cu vin si usturoi.

Imi place mult gustul usturoiului facut la cuptor asa ca am mers pe varianta clasica doar ca am folosit ceva condimente exotice. Poate cu alta ocazie o sa incerc retete de inspiratie internationala.

Deocamdata doar condimentele sunt de prin alte parti dar se gasesc si la noi si nu sunt scumpe asa ca merita sa incercati si varianta asta de friptura de miel la cuptor cu vin si usturoi.

 

Miel la cuptor cu vin si usturoi
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
180 mins
Total time
3 hours 15 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: 4 portii
Ingrediente
  • spata de miel aproximativ 2 kilograme
  • o cana cu vin rosu
  • 100 ml de ulei de masline
  • o capatana de usturoi
  • o jumatate de lingurita de turmeric macinat
  • o jumatate de lingurita de boia de ardei iute
  • o lingurita de tarhon uscat
  • o jumatate de lingurita de ghimbir macinat
  • o jumatate de lingurita de lemograss macinat
  • o lingura cu sare
3.5.3229

miel la cuptor cu vin

Mod de preparare pentru reteta de miel la cuptor cu vin si usturoi

  1. Spalam bine carnea de miel si o portionam dupa preferinta, dupa care o stergem usor cu prosoape absorbate de hartie.
  2. Aprindem cuptorul la 150 de grade.
  3. In tava in care vom da mai tarziu friptura la cuptor punem toate condimentele si le amestecam.
  4. Ungem carnea de miel cu jumatate din uleiul de masline si apoi o punem in tava si o tavalim pur si simplu prin condimente.
  5. Adaugam si restul de ulei, punem vinul si asezam frumos bucatile de carne ca sa incapa in tava.
  6. Punem peste ele, din loc in loc cateii de usturoi curatati si taiati in doua si apoi dam tava la cuptor pentru aproximativ 2 ore, chiar 2 ore si jumatate, verificand din cand in cand daca nu a scazut prea tare lichidul din tava si intorcand bucatile pe partea cealalta cam dupa o ora, o ora si ceva
  7. Incercam friptura din partea de pulpa (care se gateste mai greu) iar cand e gata putem opri cuptorul, scoate tava si servi cu pofta alaturi de o salata verde.miel la cuptor cu vin si usturoi

Pofta buna sa aveti!

Alte retete de friptura:

Cotlet de porc cu os la cuptor (click aici pentru reteta)

cotlet de porc cu os la cuptor

Piept de rata cu legume mexicane (click aici pentru reteta)

piept de rata_1

Friptura de pui (click aici pentru reteta)

friptura de pui


Spune si altora!
 73     
73
Shares
 
73
Shares
 73    
« Ciorba de miel cu galuste
Cea mai simpla salata de oua cu ridichi »

Comments

  1. Iuliana says

    May 9, 2016 at 12:47 pm

    Chiar e cea mai simpla reteta. Si cea mai buna, cu rezultat garantat. Poate doar s-o uiti in cuptor sa dai gres cu friptura asta! :)

    Reply
    • Claudia V says

      May 9, 2016 at 12:48 pm

      La asta ma gandesc si eu :)) Cat de catastrofa ar trebui sa fii in bucatarie incat sa nu iti iasa ceva asa de simplu ;)

      Reply
  2. Daniel says

    May 8, 2016 at 4:59 pm

    Am incercat si eu aceasta reteta si mi-a placut!

    Reply
    • Claudia V says

      May 8, 2016 at 5:00 pm

      Ma bucur! :)

      Reply

Trackbacks

  1. Friptură de miel. 6 rețete de încercat - Lecturi si Arome says:
    April 16, 2020 at 9:45 am

    […] la cuptor cu vin și usturoi – VEZI AICI […]

    Reply
  2. Rețete tradiționale de Paști și câteva alternative la acestea - Lecturi si Arome says:
    April 6, 2020 at 1:45 pm

    […] Dacă ar fi însă să aleg o variantă tradițională, optez pentru un stufat de miel, o rețetă cu muuultă verdeață și pe care o puteți găsi aici. Sau o friptură de miel la cuptor, cu usturoi si vin ca aceasta de aici. […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

May 2016
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
« Apr   Jun »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316