• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

August 24, 2015 · 3 Comments

Piept de rata cu legume mexicane

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
  •  
  • 18
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    18
    Shares

piept de rata_1

Va place carnea de rata? Drept este ca nu e o carne pe care sa o pregatim prea des, cum e cea de pui sau porc, sortimente care se regasesc mai des in meniurile noastre. Poate si pentru ca este putin mai pretentios la gatit. Un piept de rata trebuie sa stii cum sa il gatesti pentru ca sa iti iasa ”ca la carte”. Nu pot zice ca ma pricep eu prea bine la tehnica gatitului unui piept de rata dar m-am documentat pe ici pe colo, adica prin realitatea virtuala, atat de darnica in informatii si am purces si eu la prepararea unei bucati de piept de rata cu legume mexicane. 

De ce cu legume mexicane, cand e plina piata de legume acum? Pai, raspunsul e simplu. O biata punga cu legume mexicane, achizitionata in primavara de le supermarket astepta cuminte in congelator randul la gatit. Si cum toamna se refac proviziile din congelator aceasta nu isi mai gasea locul. Asa ca, la gatit cu ea. Am mai pus alaturi si cateva linguri de orez basmati, gatite simplu, cu apa si sare, pe care insa nu le-am mai mentionat in titlu pentru ca nu e mare filozofie la a fierbe o mana de orez. Legumele insa le-am gatit in grasimea lasata de prajirea initiala a  pieptului de rata in tigaie consimentandu-le cu ceva condimente indiene. Nu s-or supara asiaticii si nici mexicanii daca le imprietenesc, m-am gandit eu inainte de a le combina.

Reteta de piept de rata cu legume mexicane este deci o reteta simpla si rapida, da, rapida, pentru ca in jumatate de ora pranzul tau poate fi gata fara probleme. Un pic mai dificila daca e sa te gandesti ca trebuie sa tii cont de timpii de gatire pe care ii vei gasi scrisi la explicatii, mai jos. La masa, deci! :) 

Reteta de piept de rata cu legume mexicane

  • Ingrediente pentru reteta de piept de rata cu legume mexicane

doua bucati de piept de rata
o punga de 450 de grame de legume mexicane congelate
o lingura de sos de soia
o jumatate de lingurita de mix de condimente asiatice

  • Mod de preparare pentru reteta de piept de rata cu legume mexicane
  1. Incepem prin a scoate pieptul de rata din frigider cu macar o ora inainte de a-l pregati. In felul acesta carnea va ajunge treptat la temperatura camerei.
  2. Crestam cu ajutoul unui cutit bine ascutit pielea pieptului de rata facand taieturi in diagonala, de la stanga la dreapta si invers, ca si cum am hasura bucata de carne. Nu taiem de tot pielea ci doar o crestam ca sa iasa grasimea din ea.
  3. Asezam bucatile de piept de rata astfel crestate, cu fata in jos, adica cu partea pe care este pielea, intr-o tigaie (eu am folosit un wok).
  4. Punem apoi tigaia pe foc si gatim pieptul la foc mediu pentru aproximativ 8 minute pe o parte dupa care intoarcem pe partea cealalta. Este foarte important sa retinem acesteste doua aspecte: tigaie rece si pieptul asezat cu partea pe care este pielea! Sub piele este multa grasime care se va scurge in tigaie, care, rece fiind nu va sigila sucurile din carne in interior asa cum se intampla atunci cand se foloseste o tigaie incinsa.
  5. Dupa ce prajim pieptul de rata pe ambele parti il scoatem din tigaie si il asezam intr-un vas pe care il vom pune apoi in cuptorul incins bine unde il vom tine in functie de cum dorim sa iasa pietul in final. Timpii oficiali pentru gatit pieptul de rata la cuptor, la o temperatura de 180 – 200 de grade, sunt: 6-7 minute pentru “in sange”, 9-10 minute pentru “mediu” si 12 -14 minute pentru “bine facut”. Daca depasiti timpul acesta carnea va deveni foarte bine facuta si va fi tare iar daca il tineti mai putin ea va fi prea in sange si nu va fi prea placut sa o consumati.
  6. Cat timp se gateste pieptul de rata in cuptor pregatim legumele mexicane, foarte simplu, adaugadu-le in tigaia in care am prajit mai devreme pieptul de rata. Peste ele punem sosul de soia, mixul de condimente, amestecam si lasam la calit zece minute, maxim un sfert de ora daca vi se par prea tari legumele dupa care dam deoparte.
  7. Cand este gata pieptul de rata, il scoatem din cuptor, il punem pe un platou si lasam sa se ”odihneasca” doua trei minute, doar cat sa isi lase sucurile ce provin de la gatit dupa care il taiem felii pe care le asezam pe farfurii individuale alaturi de garnitura de legume mexicane si eventual o portie de orez basmati fiert simplu doar cu apa si sare.

Pofta buna sa aveti!

piept de rataDaca v-a placut reteta nu ezitati sa o distribuiti pe retelele sociale si sa o evaluati cu cinci stelute in chenarul de mai jos. Multumesc!


Spune si altora!
  •  
  • 18
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    18
    Shares
  •  
    18
    Shares
  •  
  • 18
  •  
  •  
  •  
  •  
« Inghetata cu mango si mascarpone
Chiftelute de vinete cu parmezan »

Comments

  1. Iuliana says

    August 26, 2015 at 12:58 pm

    Ce bine arata carnea aia, ce culoare frumoasa si sanatoasa are! O sa dau o fuga pana la Lidl ca parca acolo am vazut piept de rata :)

    Reply
    • Claudia V says

      August 26, 2015 at 1:00 pm

      ;) Da, da!
      La LIDL gasesti de toate, si iepure, cu curcan si rata :)
      Si altele :)))) Ispita mare daca intri acolo ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Friptura de iepure la cuptor in bere says:
    October 8, 2016 at 12:33 pm

    […] Piept de rata cu legume mexicane (click aici pentru reteta) […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Paste cu brânză de vaci la cuptor March 2, 2021
  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021

Archives

August 2015
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
« Jul   Sep »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316