Cui nu ii plac ouale umplute? Si daca mai au si ceva maioneza pe langa e si mai bine. Adica este un aperitiv si mai gustos. Ce-i drept nu atat de sanatos pe cat de gustos, dar o data sau de doua ori pe an mai merge inclus intr-un meniu festiv.
Oua umplute cu ton si sos de maioneza este un fel de aperitiv usor de facut si si in general ouale umplute sunt foarte versatile adica se pot umple cam cu ce ne trece noua prin minte. De exemplu cu branza, cu avocado sau cu pate de ficat si pot fi servite cu maioneza sau fara. Reteta pe care o stiu eu de cand eram copil e cea clasica, cu pate de ficat iar maioneza isi imparte locul pe platou cu ceva smantana. O combinatie delicioasa :)
De data asta am ales inca o alta combinatie, cu peste in loc de pate din ficat. Am vrut sa incerc altceva si cum mi-a placut combinatia va scriu si voua imediat reteta de oua umplute cu ton si sos de maioneza. Daca vreti/va place mai mult combinatia cu pate din ficat puteti inlocui tonul din reteta cu pate si aveti aperitivul pe gustul vostru.
Reteta de oua umplute cu ton si sos de maioneza
- Ingrediente pentru reteta de oua umplute cu ton si sos de maioneza
o cutie de conserva de ton
sase oua fierte
150 de grame de maioneza
75 grame de smantana
75 grame de iaurt
doua lingurite de capere in otet (optional)
o lingurita de zeama de lamaie
sare, piper dupa gust
- Mod de preparare pentru reteta de oua umplute cu ton si sos de maioneza
- Curatam ouale de coaja si le taiem in doua pe lungime.
- Scoatem, cu ajutorul unei lingurite, galbenusurile si le punem intr-un castronas.
- Albusurile le asezam pe un platou sau o farfurie.
- Desfacem cutia de conserva si scurgem tonul de ulei.
- Pregatim si sosul de maioneza: amestecam smantana cu maioneza si cu iaurtul.
- Scurgem caperele de otet si daca sunt prea mari le taiem in doua
- Punem intr-un castron tonul si galbenusurile si le pasam cu furculita (sau ne ajutam de blender- minitocator electric) pentru a le transforma intr-o pasta.
- Adaugam cateva linguri din sosul de maioneza si smantana, caperele, zeama de lamaie, amestecam si potrivim gustul adaugand sare si piper. Daca vi se pare prea uscata compozitia puteti adauga si putin ulei de masline din conserva de ton.
- Ajutandu-ne de o lingurita umplem jumatatile de albusuri si le asezam intr-un vas de yena sau platou iar peste ele turnam restul de sos de maioneza.
- Decoram cu putin patrunjel verde si dam la rece pana in momentul servirii.
- Tips&Trics Cu restul de umplutura ramas puteti face o crema de ton si galbenusuri, subtiind compozitia adaugand in ea putina maioneza sau smantana in plus si eventual putin ulei din conserva de ton. O puteti servi intinzand-o pe mici felii de paine prajita sau biscuiti de tip creackers. Veti avea astfel un aperitiv in plus la masa.
Iuliana says
Yummi! Mai ai si pentru musafiri intarziati?
Claudia V says
Din pacate nu mai am dar pot face. Sa vina musafirii, deci :)