Anul asta se pare ca a venit prea repede frigul. Desi abia a trecut de jumatate lui august stam zgribuliti in casa cu gandul la caldura pe care pana acum cateva zile o doream dusa dar pe care acum o vrem inapoi. Si cu gandul la acea caldura pe care o mai dorim un pic sa va scriu totusi si ultima reteta de inghetata pe care am facut-o cand era cald dar pe care nu am apucat sa v-o arat.
O inghetata cu mango si mascarpone, racoroasa si delicioasa ca si cea cu mascarpone si capsuni de care stiti deja. Pai daca aia ne-a placut asa de mult ar fi fost si pacat sa nu incerc si o alta combinatie, nu-i asa? Si cum tocmai cumparasem un mango odata cu o cutie de mascarpone s-a facut ca le-am vazut impreuna intr-o inghetata. Stiam ca e o combinate buna pentru ca acum ceva timp in urma am facut un desert rapid cu mango si mascarpone si a avut succes printre cei ai casei.
Aroma catifelata a fructului de mango, dulceata bananei si cremozitatea faimoasei branze italiene s-au imbinat perfect in aceasta inghetata cu mango si mascarpone a carei reteta e una simpla si rapida.
Reteta de inghetata cu mango si mascarpone
- Ingrediente pentru reteta de inghetata cu mango si mascarpone
un mango bine copt
250 grame de mascarpone
250 grame de smantana de 20%
doua banane medii
indulcitor la nevoie, dupa gust
- Mod de preparare pentru reteta de inghetata cu mango si mascarpone
- Incepem prin a curata fructul de mango dupa care il taiem bucati si in pune in blender pentru a-l transforma in piure de mango.
- Piureul il strecuram apoi printr-o sita pentru a inaltura firisoarele de pulpa de mango si a obtine un piure fin.
- In punem inapoi in blender, adaugam bananele taiate bucati, mascarpone si smantana. Amestecam bine si daca ni se pare prea putin dulce mai adauga indulcitor (zahar, miere, stevia, etc) iar crema rezultata o punem in cuva de la masina de facut inghetata pe care o avem pregatita deja la congelator si pe care o veti folosi conform instructiunilor de utilizare.
- Lasam aparatul de inghetata sa isi faca treaba si cand este gata turnam inghetata in vase cu capac si o dam la congelator pentru cateva ore. Daca nu aveti masina de facut inghetata procedati ca in reteta de inghetata de capsuni si mascarpone.
Pofta buna sa aveti!
Mihai says
Ce fel de smantana folositi,normala sau pentru frișcă?
Claudia Vasilache says
Smantana pentru frisca folosesc eu. De obicei din cea de la LIDL cu 20% grasime.
Iuliana says
Incerc sa ignor coada de la lingurita si sa ma concentrez pe inghetata, dar nu pot :))
Frumoasa lingurita, excelenta inghetata!
Claudia V says
:) Daaa, lingurita valoareaza mai mult decat inghetata :)))))