Lassi este denumirea unei populare bauturi indiene pe baza de iaurt. Este o combinatie de iaurt, apa, condimente si fructe. Lassi se consuma de obicei rece pe o vreme caniculara si de obicei la vremea pranzului. Combinat cu putin turmeric se foloseste ca remediu impotriva gastritelor. Se poate face in mai multe combinatii printre care si cea de iaurt cu mango, in acest caz numindu-se Mango Lassi.
Cum pe la noi mango gasim mai rar in cursul verii m-am gandit sa incerc aceasta combinatie acum cand e sezonul lor. Eu nu am folosit apa si mi-a placut in varianta asta. Mai exista si retete de Lassi care pun lapte dulce dar nu mi-a suras nici ideea asta de a combina iaurtul cu laptele dulce asa ca l-am consumat simplu doar combinand iaurtul cu mango si turmeric si lansadu-l de consistenta unei creme. Sper sa va placa varianta asta mai simpla si usor de facut. Este perfect fie la micul dejun fie ca desert dupa masa.
Reteta de Mango Lassi (iaurt cu mango si turmeric)
- Ingrediente Mango Lassi (iaurt cu mango si turmeric)
200 grame iaurt de casa
un mango
o lingurita rasa de turmeric
- Mod de preparare Mango Lassi (iaurt cu mango si turmeric)
- Curatam mango de coaja si separam pulpa de sambure.
- Taiem mango bucati mai mici si il adaugam impreuna cu iaurtul in blender.
- Adauga turmericul si amestecam totul bine.
- Lasam sa se intrepatrunda bine arome si il consumam fie rece, fie la temperatura camerei, in functie de preferinte.
- Tips&Trics
Daca vi se pare ca nu este suficient de dulce puteti adauga miere ca indulcitor.
Pofta buna sa aveti!
bazarblog says
Inteleg de aici ca-i foarte gustos!
Claudia V says
Este, este! ;)
Merita incercat.
adnia says
imi place mult!
Claudia V says
E foarte gustos, sa stii :)