Inghetata de capsuni cu mascarpone
Unul dintre deserturile cele mai cautate si indragite ale veri cred ca este, fara indoiala inghetata. Ca este in combinatie cu fructe, ca este facuta cu iaurt, sau oua, ca are ciocolata sau nu, inghetata e oricum buna in toate combinatiile posibile.
Desi in mod clasic o inghetata are in compozitie oua, lapte, zahar, iar procesul de pregatire dureaza un pic mai mult, o inghetata buna se poate face mult mai usor si altfel. Putem folosi doar patru ingrediente: smantana, mascarpone zahar si fructe si vom obtine o inghetata cremoasa si delicioasa.
Combinatia pe care am incercat-o eu si pe care v-o scriu astazi este o inghetata de capsuni cu mascarpone. Este pentru prima data cand folosesc mascarpone intr-o inghetata si am fost surprinsa cat de buna a iesit. Cu siguranta voi mai incerca si altfel de combinatii, cu altfel de fructe pentru ca este absolut delicioasa si se face si foarte, foarte usor indiferent ca aveti masina de facut inghetata sau nu.
Reteta de inghetata de capsuni cu mascarpone
- Ingrediente pentru inghetata de capsuni cu mascarpone
300 grame de capsuni
200 grame de mascarpone
400 grame de smantana (pentru frisca) de 20 %
100 grame de zahar
- Mod de preparare pentru inghetata de capsuni cu mascarpone
- Spalam bine capsunile si le scoatem coditele.
- Punem in blender capsunile si le transformam in piure. Nu trebuie sa le pasati prea tare pentru ca inghetata va fi mai gustoasa daca veti gasi prin ea si cateva bucati mici de capsuni.
- Peste piureul de fructe adaugati smantana, mascarponele si zaharul si amestecati bine compozitia pana cand se omogenizeaza.
Vezi mai jos cum se face un tiramisu cu capsuni!
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!
- Puneti crema obtinuta in masina de facut inghetata si o lasati sa se inghete pana cand masina isi va termina programul.
- Puneti inghetata obtinuta intr-un vas cu capac si dati-o la congelator pana a doua zi sau pentru cateva ore macar.
Tips&Trics:
Daca nu aveti masina de facut inghetata puteti proceda in felul urmator: crema obtinuta dupa amestecarea capsunilor cu zahar, smantana si mascarpone o puneti intr-o caserola sau un vas cu capac si o puneti in congelator. Din ora in ora amestecati compozitia pentru a sparge acele de gheata formate. Repetati operatiunea macar de cateva ori si apoi lasati inghetata pana a doua zi in congelator.
Alte retete de inghetata:
Inghetata de zmeura fara zahar
Inghetata de casa cu piersici si iaurt
Inghetata de afine cu topping de serbet
Inghetata raw vegan de ciocolata
Pofta buna sa aveti!
adnia says
ce frumoasa e farfuria! in alta ordine de idei, am facut si eu inghetata cu mascarpone de multe ori si a iesit perfect de fiecare data! alteori, am facut si inghetata de zmeura cu branza de vaci cremoasa (galetusa de la Lidl) si a iesit nemaipomenita! zic eu ca merge si asa :)
sau mai poti incerca doar frisca si ciocolata…o nebunie!
Claudia V says
:) Da, farfuria e specifica bucatariei asiatice :)
Am facut si eu inghetata cu branza dar de vaci, de a noastra. A iesit buna dar nu chiar buna :)
Ma gandeam sa mai incerc si cu banza de la LIDL si acum ca mi-ai confirmat tu ca e ok am sa trec la fapte :)
Inghetata de ciocolata am facut dar cu lapte si eu. Ma crezi ca nu am mai apuca sa o pozez ca sa pun reteta pe site?! :))))
Laura says
Pffff, ce bine arata! Mascarponele este favoritul meu de departe cand vine vorba de prajituri, inlocuieste cu succes untul, are suficienta grasime pentru asta si, in plus, nu-i da accentul ala de ”gretos de gras”. Deci n-are cum sa nu fie formidabil in inghetata care e cu atat mai reusita cu cat are mai mare procent de grasime. Eu din motive de dieta a trebuit sa ma multumesc saptamana asta cu o inghetata degresata. :(
Claudia V says
Eu nu tin dieta tocmai din acest motiv :))
Nu mi-am dat seama pana acum cat de buna poate fi o inghetata cu mascarpone dar de acum, drept sa zic doar asa as face.
Faptul ca are multa grasime face ca inghetata sa fie cremoasa si … buuunaaaa :)
Iuliana says
Vai, vai ce bine arată asa rozalie!! Îmi si imaginez cât e de aromata!
Claudia V says
Multumesc :) Nu ma mai intreba cat de aromata si buna a … fost. :)))) Ma bate gandul sa fac mereu doar asa cu mascarpone dar trebuie sa mai experimentez si alte retete ;)