Reteta de cremsnit cu crema de vanilie face parte, clar din categoria prajiturilor usor de facut dar foarte gustoase. Ideal ar fi sa o facem cu foi preparate de noi in casa insa cum timpul de cele mai multe ori ne este dusman, putem folosi foile pentru cremsnit gata preparate si cumparate din comert. Ideea e ca doar nu mancam in fiecare zi cremsnit si o mica placere nevinovata nu ne va face rau.
Cand spui cremsnit cu crema de vanilie evident ai in minte o crema cu vanilie pe care apoi o poti combina fie cu unt, fie cu frisca fie cu… mascarpone asa cum am preferat eu acum sa o fac. Aveam o cutie cu mascarpone in frigider si cerea cu insistenta sa fie folosita.
Asa ca m-am gandit ca i-ar sta bine amestecata cu o crema de vanilie si pusa intre doua foi de cremsnit. Si buna idee am avut. O sa va placa cu siguranta daca veti incerca varianta asta mai putin intalnita de cremsnit cu crema de vanilie si mascarpone in loc de unt.
Nu e reteta clasica, clar, dar mie imi place. Prefer sa folosesc mascarpone in creme in loc de unt. Mi se pare mai lejer chiar daca e totusi si acesta destul de gras. Are insa o alta consistenta, diferita de a untului si cred ca asta imi place la el.
Reteta de cremsnit (ingrediente + mod de preparare)
- un litru lapte
- patru oua
- 100 grame amidon
- 200 grame de zahar
- o pastaie vanilie
- coaja rasa de lamaie
- 250 grame de mascarpone
- un pachet de foi de cremsnit de 400 grame
Mod de preparare
- Dizolvam amidonul in putin lapte.
- Batem foarte bine ouale cu zaharul.
- Maestecam si amidonul si omogenizam bine compozitia.
- Punem coaja de lamaie si semintele de la o pastaie de vanilie in lapte.
- Punem laptele intr-o oala si il incalzim usor.
- Adaugam in laptele cald compozitia de oua, zahar si amidon si amestecam continuu. Atentie! Lucram la foc mic pentru ca laptele nu trebuie sa fiarba ci sa se mentina la o temperatura constanta dar sub punctul de fierbere.
- Cand observam ca s-a ingrosat crema dam vasul de pe foc si il lasam sa se raceasca putin, cat sa ajunga la temperatura camerei.
- Adaugam in crema mascarpone si amestecam bine.
- Punem pe o farfurie incapatoare, platou, tocator de lemn, etc o foie pentru cremsnit, adaugam crema si apoi punem peste aceasta si a doua foaie.
- Lasam la rece pana a doua zi cand putem sa o taiem bucati, o pudram cu putin zahar pudra si o servim.
Pofta buna sa aveti!
Alte prajituri cu crema:
Prajitura Alba ca Zapada – click aici pentru reteta
Prajitura Televizor – click aici pentru reteta
Tiramisu cu crema zabaglione – click aici pentru reteta
Iuliana says
Vreau, vreau, vreau! Portie dubla!