Biscuiti de post cu mac si nuca
Nu stiu daca va mai amintiti voi de biscuitii de post cu vin alb si aroma de anason pe care i-am pregatit anul trecut inainte de Craciun. E o reteta simpla si usor de facut dar cu un rezultat surprinzator de gustos. Zic suprinzator pentru ca la urma urmei vorbim despre niste biscuiti simpli si de post, deci fara lapte, ou, unt. Cu toate acestea sunt foarte fragezi si trebuie sa faci portie dubla ca sa fii sigur ca ai pe mai multe zile desi din cantitatea pregatita de mine au iesit trei tavi :)
Ei bine, nu putea sa pregatesc mereu aceesi reteta. Nu imi sta in fire :) Asa ca am incercat si o alta varianta a acelor biscuiti. Incercare facuta in stilul propriu, fara nici un plan anume atunci cand am intrat in bucatarie. Stiam doar ca vreau altceva in afara de clasicii de acum biscuiti cu vin si anason.
Asa ca am pastrat vinul, uleiul si evident faina :) dar am mai adaugat nuca si mac. Si au iesit pur si simplu deliciosi si in aceasta varianta. Sper sa va placa si voua si sa ii incercati cat mai curand. Nu uitati sa reveniti apoi si sa lasati in comentarii impresiile voastre si, de ce nu, o poza cu acesti gustosi biscuiti de post cu mac si nuca.
Reteta de biscuiti de post cu mac si nuca
- Ingrediente pentru reteta de biscuiti de post cu mac si nuca
500 grame de faina (plus pentru masa de lucru)
175 mililitri de vin
125 mililitri de ulei masline
60 grame de zahar
35 grame de nuca macinata
15 grame de mac
o lingurita de praf de copt
- Mod de preparare pentru reteta de biscuiti de post mac si nuca
- Cernem faina impreuna cu praful de copt, intr-un castron, adaugam nuca, macul si zaharul si amestecam.
- Facem un gol in mijloc si adauga uleiul si vinul.
- Incorporam faina luand treptat de pe margini si aducand in mijloc. Framantam un aluat si ii dam o forma de bila pe care o invelim in folie alimentara si il dam la frigider cateva ore bune sau chiar pana a doua zi.
- Dupa ce aluatul a stat o perioada in repaus, inainte de a ne apuca sa facem biscuitii aprindem cuptorul la 180 de grade si pregatim tava mare de la cuptor pe care punem hartie de copt.
- Pe masa de lucru presaram faina si intindem bucati din aluat pe care le decupam cu formele speciale pentru decupat biscuiti si apoi ii punem in tava.
- Intepam fiecare biscuite din loc in loc cu ajutorul unei furculite.
- Dam tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute (in functie de cuptor) si cand incep sa se rumeneasca pe fund in scoatem, ii lasam la racit si apoi servim cu pofta acesti biscuiti de post cu mac si nuca ;)
Pofta buna sa aveti!
Alte retete de biscuiti:
Biscuiti de post cu vin alb si anason (click aici pentru reteta)
Biscuiti italieni cu nuca (click aici pentru reteta)
Biscuiti cu fulgi de ovaz (click aici pentru reteta)
Iuliana says
Ce draguti sunt! Ar merge de minune acum langa o ceasca de ceai!