Cred ca e putin cam tarziu sa va spun acum reteta asta dar ar fi totusi pacat sa o uit in sertarul virtual al blogului. Macar de curiozitate poate anul ca anul viitor sau chiar zilele astea, daca mai gasiti pe undeva cateva ramurele intarzaiate de flori de liliac, o sa vreti sa incercati reteta. Sa nu va mire ca am folosit florile de liliac pentru a face biscuiti. Ele nu sunt doar de decor ci sunt si comestibile, daca nu stiati.
Sincera sa fiu si eu am aflat abia anul asta ca se pot consuma asa ca am facut un mic test, ca sa zic asa. Am preparat un sirop din flori de liliac si cu florile ramase am facut acesti biscuiti crocanti cu flori de liliac, numai buni de rontait la ceaiul de dimineata. Reteta de sirop din flori de liliac am publicat-o deja pe “Idei practice”, site-ul unde adun la un loc mai multe articole care au ca subiect idei practice si utile. Poate ca ar fi mers mai bine sa o public aici, pentru ca are legatura cu mancarea mai mult si nu cu sanatatea. Insa, cum acolo am publicat si voi publica o serie de retete de siropuri din diferite plante medicinale(de papadie, de brad, etc) am gandit ca ar fi bine sa grupez toate retetele acestea practice si utile intr-un singur loc.
Reteta de biscuiti crocanti cuflori de liliac este, asa cum deja, v-ati obisnuit, o reteta simpla si usor de facut. De fapt ce poate fi complicat cand vine vorba de niste biscuiti. Singura mica problema este ca voi scrie cantitatea de faina doar relativa pentru ca depinde si de cat de mult stoarceti florile de liliac din sirop. Oricu, la cat de simpla este nu aveti cum sa dati gres cu ea, va garantez. :)
Reteta de biscuiti crocanti cu flori de liliac
- Ingrediente pentru reteta de biscuiti crocanti cu flori de liliac
florile de liliac ramase de la prepararea siropului de liliac
150 de grame de unt
un ou
faina alba cat cuprinde (aproximativ 250 grame)
- Mod de preparare pentru reteta de biscuiti crocanti cu flori de liliac
- Amestecam untul cu ou si adaugam florile de liliac scurse de sirop dupa care amestecam bine totul.
- Adaugam faina pana obtinem un aluat compact si care nu se lipeste de maine. Eu am folosit 250 de grame de faina insa trebuie sa tineti cont ca e o cantitate orientativa care depinde mult si de cat de mare e ou dar si de cat de bine scurgeti florile de sirop. Eu nu le-am presat prea tare pentru ca da putin gust de dulce biscuitilor.
- Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la rece pana a doua zi cand il scoate in folie, in punem pe masa de lucru presarata cu putina faina si apoi ii dam o forma de sul.
- Cu ajutorul unui cutit taiem bucati de forma unui banut cu grosimea de circa un centimetru.
- Punem biscuitii in tava in care am pus in prealabil hartie de copt
- Punem tava in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade (foc mediu) si ii lasam aproximativ 15-20 de minute, pana cand incep sa se rumeneasca pe fund.
- Cand sunt gata, ii scoatem din cuptor si ii lasam la racit fie in tava fie punandu-i pe un gratar special pentru prajituri.
- Ii putem pastra mai multe zile daca rezistam ;) si daca ii punem intr-o cutie pentru pastrat biscuiti.
Pofta buna sa aveti!
Inchirieri autocare says
Ciudat. Nu am mai citit o astfel de reteta. Am o oarecare retinere pentru florilede liliac, dar poate ii dau o sansa si ma apuc si eu sambata sa o testez. :-D
Claudia V says
Sunt comestibile, iti garantez. Am macat si nu am patit nimic ;)
zevi says
Trebuie sa fie foarte aromati; nu am mai folosit niciodata flori de liliac. Acum e tardiv, dar imi voi nota reteta pentru prima ocazie.
Claudia V says
Sa stii ca nu sunt chiar atat de aromati pe cat s-ar putea crede. Siropul de liliac are o aroma subtila de liliac, greu de explicat in cuvinte. La fel si florile pentru ca sunt “prelucrate” :)
Iuliana says
Cat a fost liliacul inflorit am tot zis ca fac si eu zahar aromat cu liliac, dar uite ca a trecut timpul, m-am luat cu altele si n-am mai apucat. Acum, vazand reteta ta, am inca un motiv sa-mi para rau ca s-au trecut florile de liliac :(
Claudia V says
Sa stii ca am facut si zahar aromat cu flori de liliac dar nu m-a impresionat ;)