• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

March 23, 2014 · 21 Comments

Cei mai simpli biscuiti din fulgi de ovaz

Aluaturi/Placinte· De post (vegan)

Spune si altora!
 613     
613
Shares

biscuiti ovazNu cred ca exista o reteta de biscuiti mai simpla decat aceasta reteta de biscuiti din fulgi de ovaz. In primul rand la capitolul ingrediente avem de-a face cu… doar doua. Se coc intr-un sfert de ora si se mananca in mai  putin de atat. In plus desi este o reteta perfecta pentru copii, este potrivita si pentru cei mari.

Acesta este si motivul pentru care am ales aceasta reteta simpla din multitudinea de retete delicioase pe care le-am gasit la Cristina pe blog. De ce de la Cristina? Pentru ca luna aceasta blogul Cristinei a fost cel repartizat pentru “Provocarea Secreta” lansata de Ama si a carei gazda este luna asta Iulian.

Sa va dau si reteta,nu?

Reteta de biscuiti din fulgi de ovaz

  • Ingrediente biscuiti din fulgi de ovaz:biscuiti din fulgi de ovaz

doua banane
o cana cu fulgi de ovaz
o lingura de stafide

  • Mod de preparare biscuiti din fulgi de ovaz:
  1. Incingeti cuptorul la 190 de grade.
  2. Pasati bine bananele cu furculita
  3. Amestecati-le cu fulgii de ovaz.
  4. Adaugati si stafidele si amestecati totul bine.
  5. Puneti hartie de copt pe o tava.
  6. Cu ajutorul unei linguri formati mici gramajoare din compozitia de banane si ovaz si puneti-le in tava.
  7. Aplatizati-le putin cu lingurita.
  8. Dati tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
  9. Se pot servi calzi sau reci daca va mai raman :)

Deci, cum vi se pare? Nu-i asa ca e o reteta foarte simpla si usor de facut?

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 613     
613
Shares
 
613
Shares
 613    
« Salata de andive
Ratiunea mai presus de emotii »

Comments

  1. Simona says

    October 8, 2015 at 8:59 pm

    Am sa-i fac fetitei mele acesti biscuiti !

    Reply
    • Claudia V says

      October 9, 2015 at 7:20 am

      Astept impresii! :)

      Reply
      • Ioana says

        December 5, 2016 at 7:08 pm

        Ai mei s-au ars pe fund, iar pe deasupra sunt f moi. Am pus doua banane, dar cam mari, si compozitia a ieșit f moale. Oare tb sa mai pun ovaz?

        Reply
        • Claudia V says

          December 6, 2016 at 2:13 pm

          Probabil depinde si de cat de coapta a fost banana. Daca mai incerci regleaza cantitatea de ovaz, adica mai pune daca banana e foarte coapta. Sau iaasi, daca o pasezi foarte tare devine si mai fluida.

          Reply
  2. Gabriela says

    September 2, 2015 at 1:21 pm

    Scuze ca nu am fost prea explicita. Da, cuptorul nu imi functioneaza si voiam sa stiu daca mai este si alta varianta de a face acesti biscuiti.

    Reply
    • Claudia V says

      September 2, 2015 at 1:28 pm

      Ah, imi pare rau ca nu iti merge cuptorul. :(
      In teorie ai putea sa incerci cum ai spus, in tigaie dar nu stiu daca s-ar coace. Poate doar daca faci coca putin mai moale si ii faci ceva gen pancakes. Biscuiti nu cred ca vor iesi.
      Sau ar mai fi o varianta daca ai avea cuptor cu microunde sa incerci.
      Insa nici in cazul asta nu as putea sa iti dau mai multe sfaturi, adica sa iti spun niste pasi precisi.
      Incearca totusi cu un aluat dintr-o banana si vezi ce merge.
      Doar daca faci ceva teste poti vedea daca iti reuseste ceva.

      Reply
      • Gabriela says

        September 2, 2015 at 3:28 pm

        https://www.youtube.com/watch/?v=Qe25ikI_MWU
        In videoclipul asta am vazut ca a pus si in microunde, dar sunt putin cam sceptica, totusi :-?

        Reply
        • Claudia V says

          September 2, 2015 at 3:33 pm

          Gabriela, eu zic sa incerci cum spune acolo. Ce ai de pierdut? O banana si cativa fulgi de ovaz ;)
          In cuptorul cu microunde se pot gati chiar si prajituri gen pandispan deci biscuitii astia simpli sigur ies si ei.
          Hai, curaj! :)
          Te astept cu un comentariu sa ne spui si noua daca ti-au iesit asa ;)

          Reply
  3. Gabriela says

    September 2, 2015 at 7:06 am

    Eu am o problema legata de cuptor. Pot da acesti biscuti la frigider sau ii pot face in tigaie? Sau imi poti oferi un sfat?

    Reply
    • Claudia V says

      September 2, 2015 at 7:10 am

      Buna, Gabriela. Din ce scrii tu nu am inteles prea bine care este problema ta. Nu merge cuptorul? Asta vrei sa spui?
      In ce sens sa ii dai la frigider?In loc sa ii coci?

      Reply
  4. Bogdan says

    May 25, 2015 at 8:43 pm

    Fac și eu rețeta asta de ceva timp,la care mai adaug semințe de în râsnite, nuci pisate sau semințe de floarea soarelui. Întrebarea mea este de ce de fiecare data se întăresc foarte tare mai ales după ce se răcesc. Mulțumesc!

    Reply
    • Claudia V says

      May 26, 2015 at 7:07 am

      Ai incercat varianta simpla, fara seminte? Poate asta e problema. Eu nu tin minte sa se fi intarit ci din contra ies destul de moi.
      Am sa incerc si eu varianta ta. Multumesc de idee :)

      Reply
  5. Anca says

    October 22, 2014 at 1:01 pm

    De la ce varsta se pot da micutilor acesti biscuiti ?

    Reply
    • Claudia V says

      October 22, 2014 at 1:22 pm

      Anca, daca scoti stafidele din reteta (nu sunt importante deci pot fi scoase sau inlocuite dupa preferinta) cred ca de la sapte luni poti da biscuitele.
      Banana e recomandata si de la sase luni iar fulgii de ovaz nu contin gluten deci la fel se pot da pana la un an fara probleme

      Reply
  6. Cristina's World says

    March 24, 2014 at 6:48 am

    Sa-ti fie de bine! :D

    Reply
    • Claudia V says

      March 24, 2014 at 10:46 am

      Multumesc! :)
      Din toate retetele tale deosebite am ales-o pe cea mai simpla si se pare ca am ales bine ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Biscuiti din fulgi de ovaz – Stefy harnicutza says:
    March 13, 2017 at 3:36 pm

    […] tare mult Claudia pentru reteta! o trimit fuguta la parada lunii „Provocarea secreta” gazduita in aceasta luna de […]

    Reply
  2. Biscuiti cu aronia si fulgi de ovaz - Lecturi si Arome says:
    April 14, 2016 at 4:07 pm

    […] Amestecam pulpa de pere, lamaie si aronia ramasa dupa ce le-a stors bine ca sa pregatim limonada cu o lingura de zahar, doua linguri de crema de branza (eu am avut de la LIDL, marca Pilos) si cu cele patru linguri de fulgi de ovaz. […]

    Reply
  3. Biscuiti cu fulgi de ovaz si sirop de papadie - Lecturi si Arome says:
    June 4, 2015 at 6:19 pm

    […] Cei mai simpli biscuiti din fulgi de ovaz (15,313 views) […]

    Reply
  4. Biscuiti cu ovaz, nuca si gem de mere | Lecturi si Arome says:
    May 23, 2014 at 4:54 am

    […] fi mai bun pentru un copil decat un dulce facut in casa si cu zahar cat mai putin? Ei bine, acesti biscuiti cu ovaz, nuca si gem de mere, indeplinesc toate aceste conditii. Sunt dulci cat trebuie dar fara sa aiba […]

    Reply
  5. Biscuiti cu tarate de ovaz si fulgi de cocos | Lecturi si Arome says:
    April 12, 2014 at 4:41 pm

    […] tot am facut cei mai simpli biscuiti din fulgi de ovaz si mi-au placut cum au iesit am zis ca sa incerc si niste biscuiti cu tarate de ovaz. Cum nu am mai […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

March 2014
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
« Feb   Apr »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316