Nu cred ca exista o reteta de biscuiti mai simpla decat aceasta reteta de biscuiti din fulgi de ovaz. In primul rand la capitolul ingrediente avem de-a face cu… doar doua. Se coc intr-un sfert de ora si se mananca in mai putin de atat. In plus desi este o reteta perfecta pentru copii, este potrivita si pentru cei mari.
Acesta este si motivul pentru care am ales aceasta reteta simpla din multitudinea de retete delicioase pe care le-am gasit la Cristina pe blog. De ce de la Cristina? Pentru ca luna aceasta blogul Cristinei a fost cel repartizat pentru “Provocarea Secreta” lansata de Ama si a carei gazda este luna asta Iulian.
Sa va dau si reteta,nu?
Reteta de biscuiti din fulgi de ovaz
doua banane
o cana cu fulgi de ovaz
o lingura de stafide
- Mod de preparare biscuiti din fulgi de ovaz:
- Incingeti cuptorul la 190 de grade.
- Pasati bine bananele cu furculita
- Amestecati-le cu fulgii de ovaz.
- Adaugati si stafidele si amestecati totul bine.
- Puneti hartie de copt pe o tava.
- Cu ajutorul unei linguri formati mici gramajoare din compozitia de banane si ovaz si puneti-le in tava.
- Aplatizati-le putin cu lingurita.
- Dati tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
- Se pot servi calzi sau reci daca va mai raman :)
Deci, cum vi se pare? Nu-i asa ca e o reteta foarte simpla si usor de facut?
Pofta buna sa aveti!
Simona says
Am sa-i fac fetitei mele acesti biscuiti !
Claudia V says
Astept impresii! :)
Ioana says
Ai mei s-au ars pe fund, iar pe deasupra sunt f moi. Am pus doua banane, dar cam mari, si compozitia a ieșit f moale. Oare tb sa mai pun ovaz?
Claudia V says
Probabil depinde si de cat de coapta a fost banana. Daca mai incerci regleaza cantitatea de ovaz, adica mai pune daca banana e foarte coapta. Sau iaasi, daca o pasezi foarte tare devine si mai fluida.
Gabriela says
Scuze ca nu am fost prea explicita. Da, cuptorul nu imi functioneaza si voiam sa stiu daca mai este si alta varianta de a face acesti biscuiti.
Claudia V says
Ah, imi pare rau ca nu iti merge cuptorul. :(
In teorie ai putea sa incerci cum ai spus, in tigaie dar nu stiu daca s-ar coace. Poate doar daca faci coca putin mai moale si ii faci ceva gen pancakes. Biscuiti nu cred ca vor iesi.
Sau ar mai fi o varianta daca ai avea cuptor cu microunde sa incerci.
Insa nici in cazul asta nu as putea sa iti dau mai multe sfaturi, adica sa iti spun niste pasi precisi.
Incearca totusi cu un aluat dintr-o banana si vezi ce merge.
Doar daca faci ceva teste poti vedea daca iti reuseste ceva.
Gabriela says
https://www.youtube.com/watch/?v=Qe25ikI_MWU
In videoclipul asta am vazut ca a pus si in microunde, dar sunt putin cam sceptica, totusi :-?
Claudia V says
Gabriela, eu zic sa incerci cum spune acolo. Ce ai de pierdut? O banana si cativa fulgi de ovaz ;)
In cuptorul cu microunde se pot gati chiar si prajituri gen pandispan deci biscuitii astia simpli sigur ies si ei.
Hai, curaj! :)
Te astept cu un comentariu sa ne spui si noua daca ti-au iesit asa ;)
Gabriela says
Eu am o problema legata de cuptor. Pot da acesti biscuti la frigider sau ii pot face in tigaie? Sau imi poti oferi un sfat?
Claudia V says
Buna, Gabriela. Din ce scrii tu nu am inteles prea bine care este problema ta. Nu merge cuptorul? Asta vrei sa spui?
In ce sens sa ii dai la frigider?In loc sa ii coci?
Bogdan says
Fac și eu rețeta asta de ceva timp,la care mai adaug semințe de în râsnite, nuci pisate sau semințe de floarea soarelui. Întrebarea mea este de ce de fiecare data se întăresc foarte tare mai ales după ce se răcesc. Mulțumesc!
Claudia V says
Ai incercat varianta simpla, fara seminte? Poate asta e problema. Eu nu tin minte sa se fi intarit ci din contra ies destul de moi.
Am sa incerc si eu varianta ta. Multumesc de idee :)
Anca says
De la ce varsta se pot da micutilor acesti biscuiti ?
Claudia V says
Anca, daca scoti stafidele din reteta (nu sunt importante deci pot fi scoase sau inlocuite dupa preferinta) cred ca de la sapte luni poti da biscuitele.
Banana e recomandata si de la sase luni iar fulgii de ovaz nu contin gluten deci la fel se pot da pana la un an fara probleme
Cristina's World says
Sa-ti fie de bine! :D
Claudia V says
Multumesc! :)
Din toate retetele tale deosebite am ales-o pe cea mai simpla si se pare ca am ales bine ;)