• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

November 7, 2014 · 5 Comments

Cobbler cu prune si fulgi de ovaz

Deserturi speciale· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
       

cobbler cu prune

Cobbler este de fapt denumirea unui tip de preparat care se pregateste in Statele Unite si in Marea Britanie si se face din fructe puse intr-o tava peste care se adauga, sau altfel spus care se acopera cu aluat, biscuiti sau crusta pentru placinta inainte de a fi date la cuptor si coapte. Practic acesta este un fel de prajitura rasturnata care se mananca cu lingurita. Eu am ales astazi sa fac varianta cu biscuiti facuti in casa, si implicit cu mai putin aluat si mai multe fructe. Cu siguranta o sa va placa daca o sa il incercati mai ales ca este o reteta simpla si usor de facut incat si cei mici o pot face ;)

Reteta de cobbler cu prune si fulgi de ovaz

  • Ingrediente cobbler cu prune si fulgi de ovaz

500 grame de prune fara samburi
60 de grame de miez de nuca
2 linguri de fulgi de migdale
3 linguri de fulgi de ovaz
1 lingura de faina
50 de grame de unt 
3 linguri cu zahar
scortisoara

cobbler cu prune_1

  • Mod de preparare cobbler cu prune si fulgi de ovaz
  1. Pregatim aluatul pentru cobbler framantand restul de unt cu o lingura de zahar, trei linguri de fulgi de ovaz, una de faina si una de fulgi de migdale pana devine un aluat compact
  2. Punem aluatul la frigider pentru o jumatate de ora si intre timp ne ocupam de prune
  3. Ungem o tava cu putin unt si punem prunele in ea
  4. Presaram peste ele doua linguri cu zahar amestecate in prealabil cu putina scortisoara. Eu am pus o jumatate de lingurita dar puteti pune in functie de gusturile voastre
  5. Punem din loc in loc si miezul de nuca taiat bucati mai mari si presaram si o lingura de fulgi de migdale
  6. Scoatem aluatul din frigider si pur si simplu il rupem bucati de dimensiunea dorita pe care apoi le aplatizam cu ajutorul mainilor formand astfel un fel de biscuiti
  7. Punem bucatile de aluat peste prune si dam tava la cuptor, la foc mediu pentru 40-45 de minute, pana cand se rumeneste aluatul de deasupra si mai scade din zeama lasata de de la prune
  8. Cand cobblerul cu prune este gata il scoatem din cuptor si il lasam putin la racit
  9. Il putem consuma asa sau avcand alaturi putin inghetata

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
       
 
      
« Mancare de inimi si pipote de pui
Alimente care combat cancerul (recenzie) »

Comments

  1. Alexandra says

    November 8, 2014 at 3:50 pm

    Si eu am vrut sa-i gasesc o denumire in romana…dar m-am lasat pagubasa :) Bun Cobbler-ul!

    Reply
    • Claudia V says

      November 8, 2014 at 3:52 pm

      Eu nici nu m-am complicat sa caut un echivalent in romana :)
      Da, e foarte bun si mai ales simplu de facut! :)

      Reply
  2. Iuliana says

    November 7, 2014 at 7:42 am

    Seamna putin cu crumble-ul, nu-i asa? Ce bun trebuie sa fie!

    Reply
    • Claudia V says

      November 7, 2014 at 8:42 am

      Da, e “ruda” cu crumble-ul :) si e foarte buuunnn….

      Reply

Trackbacks

  1. Tarta cu branza de vaci, prune caramelizate si crumble says:
    March 24, 2016 at 4:48 pm

    […] ziceti astazi de o tarta cu branza si prune, ca tot e sesonul lor acum? Si mai punem si putin crumble pe deasupra ca sa fie mai frumos si mai gustos. Adica vom avea un blat crocant ca de biscuite, un […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

November 2014
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
« Oct   Dec »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316