Asocierea pepenelui galben cu caisele si nectarinele este, poate o combinaţie un pic mai rar intalnita dar va asigur ca daca le folositi impreuna intr-un gem asortat o sa va placa aroma finala. Si ce e mai important e faptul ca il puteti face fara a folosi zaharul in reteta! Eu cel putin asa am procedat insa daca il vreti mai dulce puteti, bineinteles sa puneti si zahar. Facut insa fara zahar va putea fi consumat si de cei mici ;)
Reteta gem asortat de pepene galben, caise si nectarine
500 grame de pepene galben
700 grame de caise
300 grame de nectarine
- Mod de preparare:
- Curatam pepenele galben de coaja si seminte si il taiem bucati cat mai mici.
- Spalam caisele, le curatam de samburi si le taiem in patru.
- Spalam nectarinele, le curatam de samburi si coaja si le taiem bucati mai mici.
- Punem toate fructele intr-o cratita cu fund dublu si le lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda pe fund.
- Din cauza ca se face la foc foarte mic, fierberea dureaza mai multe ore pana se elimină apa din fructe si se leaga gemul.
- Puteti face aceasta fierbere in mai multe etape daca nu aveti o zi intreaga la dispozitie. O alta posibilitate este si aceea de a pune gemul la cuptor tot asa, la foc foarte mic, pentru mai multe ore.
- La final, cand a ajuns la consistenta dorita si este gata, dupa ce s-a racit puteti sa il puneti la frigider daca vreti sa il consumati in cateva zile sau la congelator daca vreti sa il pastrati pentru la iarna.
Pofta buna sa aveti!
Iuliana says
Ce combinatie faina! Cred ca e foarte subtil aromat gemul tau, exact pe gustul meu :)
Claudia V says
Da, este aromat si numai bun de pus pe o clatita ;)
roxi says
nu se paote pune in borcane sterilizate si pastrat in camara>?
Claudia says
Eu zica ca se poate pune si asa dar cum nu am incercat pe propria mea piele prefer sa nu recomand.:)
Din cantitatile din reteta am reusit sa umplu doar trei pahare de plastic si la asa o cantitate nu m-am mai complicat sa pun in borcanesi sa sterilizez:)
Stiu insa ca gemul/dulceata fara zahar se poate tine si in camara daca borcanele sunt foarte bine sterilizate si compozitia este pusa in borcane ambele foarte fierbinti!!
Daca vrei sa incerci metoda asta chiar te rog sa revii cu un comentariu si sa ne spui daca au tinut peste iarna ;)