• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

July 23, 2013 · 9 Comments

Gem asortat de pepene galben, caise si nectarine

Dulceturi/Conserve

Spune si altora!
 11     
11
Shares

gem asortatAsocierea pepenelui galben cu caisele si nectarinele este, poate o combinaţie un pic mai rar intalnita dar va asigur ca daca le folositi impreuna intr-un gem asortat o sa va placa aroma finala. Si ce e mai important e faptul ca il puteti face fara a folosi zaharul in reteta! Eu cel putin asa am procedat insa daca il vreti mai dulce puteti, bineinteles sa puneti si zahar. Facut insa fara zahar va putea fi consumat si de cei mici ;)

Reteta gem asortat de pepene galben, caise si nectarine

  • Ingrediente:gem asortat

500 grame de pepene galben
700 grame de caise
300 grame de nectarine

  • Mod de preparare:
  1. Curatam pepenele galben de coaja si seminte si il taiem bucati cat mai mici.
  2. Spalam caisele, le curatam de samburi si le taiem in patru.
  3. Spalam nectarinele, le curatam de samburi si coaja si le taiem bucati mai mici.
  4. Punem toate fructele intr-o cratita cu fund dublu si le lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda pe fund.
  5. Din cauza ca se face la foc foarte mic, fierberea dureaza mai multe ore pana se elimină apa din fructe si se leaga gemul.
  6. Puteti face aceasta fierbere in mai multe etape daca nu aveti o zi intreaga la dispozitie. O alta posibilitate este si aceea de a pune gemul la cuptor tot asa, la foc foarte mic, pentru mai multe ore.
  7. La final, cand a ajuns la consistenta dorita si este gata, dupa ce  s-a racit puteti sa il puneti la frigider daca vreti sa il consumati in cateva zile sau la congelator daca vreti sa il pastrati pentru la iarna.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 11     
11
Shares
 
11
Shares
 11    
« Suc racoros de pepene si avocado
Tabbouleh de amaranth »

Comments

  1. Iuliana says

    July 1, 2014 at 11:07 am

    Ce combinatie faina! Cred ca e foarte subtil aromat gemul tau, exact pe gustul meu :)

    Reply
    • Claudia V says

      July 1, 2014 at 11:07 am

      Da, este aromat si numai bun de pus pe o clatita ;)

      Reply
  2. roxi says

    July 23, 2013 at 10:50 am

    nu se paote pune in borcane sterilizate si pastrat in camara>?

    Reply
    • Claudia says

      July 23, 2013 at 10:59 am

      Eu zica ca se poate pune si asa dar cum nu am incercat pe propria mea piele prefer sa nu recomand.:)
      Din cantitatile din reteta am reusit sa umplu doar trei pahare de plastic si la asa o cantitate nu m-am mai complicat sa pun in borcanesi sa sterilizez:)
      Stiu insa ca gemul/dulceata fara zahar se poate tine si in camara daca borcanele sunt foarte bine sterilizate si compozitia este pusa in borcane ambele foarte fierbinti!!
      Daca vrei sa incerci metoda asta chiar te rog sa revii cu un comentariu si sa ne spui daca au tinut peste iarna ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Gem asortat din caise si rubarbar fara zahar... si un concurs says:
    May 2, 2018 at 9:05 am

    […] inceputul lui iulie la mare cautare sunt fructele de tot felul, de la cirese si visine la piersici, caise si nectarine. Asa ca nu puteam sa nu incerc, de data aceasta un gem asortat din caise si rubarba […]

    Reply
  2. Fursecuri simple si fragede umplute cu gem says:
    December 17, 2014 at 4:08 pm

    […] ce fursecurile s-au racit complet ungem partile fara gaura cu gem si deasupra potrivim si lipim pe cele care au gaura in mijloc. Eu am folosit gem de prune fara […]

    Reply
  3. Desert raw cu pepene galben si prune - Lecturi si Arome says:
    November 15, 2014 at 7:39 am

    […] grame de pepene galben curatat de coaja 200 de grame de prune fara samburi doua lingurite de seminte de […]

    Reply
  4. Gem de pere si gutui | Lecturi si Arome says:
    August 11, 2014 at 5:08 pm

    […] de preparare a acestui gem este foarte simpla. Trebuie doar un pic de rabdare pana se […]

    Reply
  5. Suc racoros de pepene si avocado | Lecturi si Arome says:
    June 27, 2014 at 3:06 pm

    […] felie generoasa de pepene rosu -o jumatate de felie de pepene galben -un avocado -sucul de la o jumatate de lamaie -o canita cu apa […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

July 2013
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« Jun   Aug »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316