• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

September 10, 2013 · 6 Comments

Gem de pere si gutui

Dulceturi/Conserve

Spune si altora!
 2     
2
Shares

gem de pere si gutuiNu putea sa treaca toamna fara sa fac un gem de pere si gutui. De data asta insa l-am combinat cu gutui si i-am dat o aroma usoara de ghimbir. Si sa nu uit ce e mai important: e fara zahar ;) Atat perele cat si gutuile sunt suficient de dulci si aromate ca sa mai fi adaugat si zahar.

Reteta de gem de pere si gutui

  • Ingrediente gem de pere si gutui

1, 200 kg pere curatate si taiate bucati
o gutuie curatata si taiata bucati
o bucatica de ghimbir
o cana cu apa

  • Mod de preparare gem de pere si gutui:
  1. Metoda de preparare a acestui gem este foarte simpla. Trebuie doar un pic de rabdare pana se face. ;)
  2. Perele si gutuile curatate de coaja, mijloc si seminte si taiate bucati cat mai mici se pun la fiert pe foc mic impreuna cu o cana de apa si o bucatica de ghimbir de circa 4 cm.
  3. Se lasa sa fiarba bine totul si se amesteca din cand in cand ca sa nu se prinda pe fundul cratitei.
  4. Cand fructele s-au inmuiat si sunt fierte bine se scoate ghiimbirul, se paseaza gemul cu paleta de strivit cartofi si se face totul un piure fin.
  5. In continuare se da cratita la cuptor pana scade apa si ajunge la consistenta dorita.
  6. Din catitatile de mai sus mi-au iesit doar doua borcanele pe care eu nu le-a mai sterilizat ci le-am pastrat la frigider.  Pustiul meu e fan gem de pere si s-a terminat repede.
  7. Daca doriti sa il pastrati pentru iarna puteti sa sterilizati borcanele in cuptor.
  8. O felie de paine cu unt si gem de pere si gutui servit dimineata la cafea este micul dejun ideal ;)

 Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 2     
2
Shares
 
2
Shares
 2    
« Salata cu smochine, branza si bacon
Crema de ciocolata si dovleac copt »

Trackbacks

  1. Gem de gutui dulce si aromat - Lecturi si Arome says:
    October 2, 2021 at 10:59 am

    […] In anii din urma am mai facut gem de gutui insa nu asa, simplu ci in combinatie cu pere. Am avut atunci putine gutui si mai multe pere. De aici si combinatia dintre […]

    Reply
  2. Cornulete din aluat fraged cu osanza si smantana says:
    December 20, 2019 at 8:14 pm

    […] obtinute le umplem cu gem amestecat cu nuca, nutella, rahat sau orice altceva dorim si le […]

    Reply
  3. Prajitura de post cu nuca si gem - Lecturi si Arome says:
    April 3, 2016 at 4:08 pm

    […] si cele cinci linguri de gem, nuca taiata cat mai marunt, fructele uscate (eu am pus stafide) si […]

    Reply
  4. Fursecuri simple si fragede umplute cu gem says:
    December 17, 2014 at 5:46 am

    […] gem de prune fara zahar (pentru umplut) […]

    Reply
  5. Papanasi fierti cu branza de vaci says:
    October 18, 2014 at 6:03 am

    […] veti respecta strict reteta, pentru un plus de savoare va trebui sa puneti alaturi ceva dulce, un gem, o inghetata, etc. Nu am incercat, dar am inteles ca se pot folosi si pe post de fel principal de […]

    Reply
  6. Cornulete din aluat fraged cu osanza si smantana | Lecturi si Arome says:
    December 24, 2013 at 3:46 pm

    […] obtinute le umplem cu gem amestecat cu nuca, nutella, rahat sau orice altceva dorim si le […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023

Archives

September 2013
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
« Aug   Oct »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316