• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

January 21, 2014 · 2 Comments

Ciorba cu perisoare din carne de pui

cu carne· Supe/Ciorbe

Spune si altora!
       

ciorba_perisoare

Cioba de perisoare este o reteta traditionala romaneasca si cum noi suntem mari consumatori de ciorba o gatim deseori. O facem fie cu perisoare din carne de pui fie cu perisoare din amestec de carne de vita si porc. Cand am vazut la Stefania pe blog reteta mi-am adus aminte ca a trecut ceva vreme de cand nu am mai mancat ciorba de perisoare asa ca am ales sa o prepara pentru a participa la “Provocarea Secreta” (lansata de Ama) a carei parada va fi gazduita luna asta de catre Simona.

Reteta de ciorba cu perisoare din carne de pui

  • Ingrediente ciorba cu perisoare din carne de pui

-pentru perisoare

250 grame de carne tocata de pui
un ou
1 lingura de pesmet
2 linguri de orez
sare
piper

-pentru supa de legume

1,5 litri de apa
doi morcovi
o ceapa
o telina mica si frunzele de la o telina
un ardei kapia rosu
un ardei kapia verde
un pastarnac
un litru de supa de pui
o lingura de orez

  • Mod de preparare ciorba cu perisoare din carne de pui 
  1. Punem la fiert intr-o oala in care am pus apa si zeama de pui, legumele taiate marunt si le lasam sa fiarba la foc mic.
  2. Separat punem la fiert si orezul pentru aproximativ 10 minute. Nu trebuie fiert complet ci doar pe jumatate.
  3. Pregatim compozitia de perisoare amestecand carnea tocata cu orezul, oul si pesmetul. Adaugam un pic de sare si piper si formam perisoarele sub forma de bilute de marimea dorita.
  4. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam in oala perisoarele si cealalata lingura de orez prefiert.
  5. Cand perisoarele le lasa la fund inseamna ca sunt gata. In acest moment adaugam trei linguri de suc de rosii si borsul de putina putin incalzit inainte.
  6. Lasam sa mai dea doua, trei clocote dupa care oprim focul, adaugam patrunjelul tocat marunti si punem capacul.
  7. Lasam sa se raceasca si servim.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
       
 
      
« Briose cu bacon si parmezan
Taietei de casa cu ou »

Trackbacks

  1. Miercurea fara cuvinte – ciorbe | Claude Bazar says:
    February 12, 2014 at 8:42 am

    […] Ciorba cu perisoare din carne de pui […]

    Reply
  2. Cartea de bucate a lunii ianuarie says:
    January 31, 2014 at 9:14 am

    […] Ciorba cu perisoare din carne de pui […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

January 2014
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« Dec   Feb »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316