Cioba de perisoare este o reteta traditionala romaneasca si cum noi suntem mari consumatori de ciorba o gatim deseori. O facem fie cu perisoare din carne de pui fie cu perisoare din amestec de carne de vita si porc. Cand am vazut la Stefania pe blog reteta mi-am adus aminte ca a trecut ceva vreme de cand nu am mai mancat ciorba de perisoare asa ca am ales sa o prepara pentru a participa la “Provocarea Secreta” (lansata de Ama) a carei parada va fi gazduita luna asta de catre Simona.
Reteta de ciorba cu perisoare din carne de pui
- Ingrediente ciorba cu perisoare din carne de pui
-pentru perisoare
250 grame de carne tocata de pui
un ou
1 lingura de pesmet
2 linguri de orez
sare
piper
-pentru supa de legume
1,5 litri de apa
doi morcovi
o ceapa
o telina mica si frunzele de la o telina
un ardei kapia rosu
un ardei kapia verde
un pastarnac
un litru de supa de pui
o lingura de orez
- Mod de preparare ciorba cu perisoare din carne de pui
- Punem la fiert intr-o oala in care am pus apa si zeama de pui, legumele taiate marunt si le lasam sa fiarba la foc mic.
- Separat punem la fiert si orezul pentru aproximativ 10 minute. Nu trebuie fiert complet ci doar pe jumatate.
- Pregatim compozitia de perisoare amestecand carnea tocata cu orezul, oul si pesmetul. Adaugam un pic de sare si piper si formam perisoarele sub forma de bilute de marimea dorita.
- Cand legumele sunt aproape fierte adaugam in oala perisoarele si cealalata lingura de orez prefiert.
- Cand perisoarele le lasa la fund inseamna ca sunt gata. In acest moment adaugam trei linguri de suc de rosii si borsul de putina putin incalzit inainte.
- Lasam sa mai dea doua, trei clocote dupa care oprim focul, adaugam patrunjelul tocat marunti si punem capacul.
- Lasam sa se raceasca si servim.
Pofta buna sa aveti!
[…] Ciorba cu perisoare din carne de pui […]