• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

August 1, 2014 · 6 Comments

Ghiveci cu legume la cuptor

De post (vegan)· Feluri de baza

Spune si altora!
       

Ghiveci cu legume la cuptor. Cum sa faci cel mai bun ghiveci de legume la cuptor.

Imi place mult vara nu pentru ca e cald afara, sau foarte cald cum se intampla de multe ori ci pentru darnicia ei. Cand vine vara gradina noastra se umple cu legume si fructe sanatoase care abia asteapta sa fie transformate in mancaruri gustoase si aromate.

Una dintre multele mancaruri de vara pe care le gatim des cu legumele din gradina este si acest ghiveci de legume la cuptor. E o reteta atat de simpla si se face atat de usor incat mare lucru nici nu am ce sa va povestesc despre modul ei de preparare.

ghiveci cu legume

Ca sa nu mai zic ca, prin faptul ca e facuta la cuptor este si mai sanatoasa. Nu va mai zic cat de gustoasa este ;) Ei, dar de ce trebuie sa va zic? Sunt sigura ca o veti incerca si imi veti da dreptate.

Si sa nu uit sa va spun ca reteta asa cum am scris-o astazi este doar o “varianta” dintre multele variante de ghiveci de legume la cuptor pe care le puteti incerca. Ma refer aici la combinatiile pe care le puteti face. De exemplu, eu am folosit de data asta conopida pe care o puteti oricand inlocui cu broccoli, de exemplu.

Si, daca nu aveti in casa una dintre legume nu intrati in panica, acest ghiveci de legume la cuptor este foarte versatil si puteti sa renuntati la a o mai pune. Singura leguma care nu ar trebui sa lipseasca este rosia. Fara rosie si sucul de rosii nu cred ca ar mai avea acelasi gust si aceeasi aroma de vara.

Ghiveci cu legume la cuptor
 
Save Print
Prep time
30 mins
Cook time
40 mins
Total time
1 hour 10 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: 4 portii
Ingrediente
  • 3 rosii
  • 2 cartofi
  • 1 vanata
  • un sfert de conopida
  • 0 mana de fasole verde
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei medii
  • doua linguri de ulei
  • 200 grame de suc de rosii
  • sare, piper
3.5.3251

Mod de preparare ghiveci cu legume la cuptor

  • Se spala bine si se curata legumele.
  • Taiem ceapa solzisori, morcovul, vinetele, dovleceii, rosiile si cartofii rondele, ardeii fasii iar conopida si fasolea le rupem cu mana bucati mai mici
  • Ungem o tava cu ulei si incepem sa asezam legumele in straturi: un strat de ceapa, unul de morcovi, unul de ardei, conopida, fasole verde, cartofi, dovlecei, vinete.

ghiveci cu legume

  • Intre straturi presam si putina sare si piper
  • Punem sucul de rosii si peste el asezam rosiile taiate rondele
  • Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor la foc mediu pentru 30-35 de minute
  • Scoatem folia de aluminiu si mai lasam in cuptor tava ca sa scada apa si sa se termine de facut legumele inca aproximativ un sfert de ora
  • Servim calda sau rece.

ghiveci legume la cuptor

Pofta buna sa aveti!

Daca va placut reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute si sa o distribuiti pe retelele sociale!

Alternative:

Ghiveci de legume (curry de legume) (click aici pentru reteta)

ghiveci de legume curry

Curry de cartofi cu conopida (click aici pentru reteta)

conopida si cartofi

Fasole verde frantuzeasca (click aici pentru reteta)

fasole verde


Spune si altora!
       
 
      
« Cartea de bucate a lunii iulie
Pilaf de orez cu dovlecel la cuptor »

Comments

  1. ENE MARIA says

    September 24, 2015 at 3:57 pm

    AM SA INCERC ASTAZI ACEASTA RETETA SI VOI COMENTA CAND O SA SERVESC VA PUPIC

    Reply
    • Claudia V says

      September 24, 2015 at 3:58 pm

      Ok. Spor la treaba! Astept impresii si poate si o poza ca sa o incarc pe site ;)

      Reply
  2. Iuliana says

    August 1, 2014 at 5:09 am

    Reteta asta e perfecta pentru postul care tocmai a inceput :)

    Reply
    • Claudia V says

      August 1, 2014 at 5:40 am

      Daa :)
      Cred ca o voi prepara mai des acum :)

      Reply

Trackbacks

  1. Mancare de gulii cu smantana - Lecturi si Arome says:
    August 25, 2016 at 4:35 pm

    […] le poti valorifica si deci transforma intr-un gem asortat, iar legumele le poti pune intr-un ghiveci la cuptor. Asta ca sa iau doar doua dintre multele exemple pe care le-as putea da de moduri de folosire si […]

    Reply
  2. Ghiveci de legume in stil indian (curry de legume) says:
    March 10, 2016 at 7:59 am

    […] astazi reteta unui ghiveci de legume, facut de data asta nu in varianta simpla, neaosa, la cuptor (aveti reteta aici) ci mai rapid, gatind totul intr-o singura oala (pentru a nu avea prea multe vase de spalat dupa […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

August 2014
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Jul   Sep »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316