Ghiveci cu legume la cuptor. Cum sa faci cel mai bun ghiveci de legume la cuptor.
Imi place mult vara nu pentru ca e cald afara, sau foarte cald cum se intampla de multe ori ci pentru darnicia ei. Cand vine vara gradina noastra se umple cu legume si fructe sanatoase care abia asteapta sa fie transformate in mancaruri gustoase si aromate.
Una dintre multele mancaruri de vara pe care le gatim des cu legumele din gradina este si acest ghiveci de legume la cuptor. E o reteta atat de simpla si se face atat de usor incat mare lucru nici nu am ce sa va povestesc despre modul ei de preparare.
Ca sa nu mai zic ca, prin faptul ca e facuta la cuptor este si mai sanatoasa. Nu va mai zic cat de gustoasa este ;) Ei, dar de ce trebuie sa va zic? Sunt sigura ca o veti incerca si imi veti da dreptate.
Si sa nu uit sa va spun ca reteta asa cum am scris-o astazi este doar o “varianta” dintre multele variante de ghiveci de legume la cuptor pe care le puteti incerca. Ma refer aici la combinatiile pe care le puteti face. De exemplu, eu am folosit de data asta conopida pe care o puteti oricand inlocui cu broccoli, de exemplu.
Si, daca nu aveti in casa una dintre legume nu intrati in panica, acest ghiveci de legume la cuptor este foarte versatil si puteti sa renuntati la a o mai pune. Singura leguma care nu ar trebui sa lipseasca este rosia. Fara rosie si sucul de rosii nu cred ca ar mai avea acelasi gust si aceeasi aroma de vara.
- 3 rosii
- 2 cartofi
- 1 vanata
- un sfert de conopida
- 0 mana de fasole verde
- 2 cepe
- 2 ardei
- 2 morcovi
- 2 dovlecei medii
- doua linguri de ulei
- 200 grame de suc de rosii
- sare, piper
Mod de preparare ghiveci cu legume la cuptor
- Se spala bine si se curata legumele.
- Taiem ceapa solzisori, morcovul, vinetele, dovleceii, rosiile si cartofii rondele, ardeii fasii iar conopida si fasolea le rupem cu mana bucati mai mici
- Ungem o tava cu ulei si incepem sa asezam legumele in straturi: un strat de ceapa, unul de morcovi, unul de ardei, conopida, fasole verde, cartofi, dovlecei, vinete.
- Intre straturi presam si putina sare si piper
- Punem sucul de rosii si peste el asezam rosiile taiate rondele
- Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor la foc mediu pentru 30-35 de minute
- Scoatem folia de aluminiu si mai lasam in cuptor tava ca sa scada apa si sa se termine de facut legumele inca aproximativ un sfert de ora
- Servim calda sau rece.
Pofta buna sa aveti!
Daca va placut reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute si sa o distribuiti pe retelele sociale!
Alternative:
Ghiveci de legume (curry de legume) (click aici pentru reteta)
Curry de cartofi cu conopida (click aici pentru reteta)
Fasole verde frantuzeasca (click aici pentru reteta)
ENE MARIA says
AM SA INCERC ASTAZI ACEASTA RETETA SI VOI COMENTA CAND O SA SERVESC VA PUPIC
Claudia V says
Ok. Spor la treaba! Astept impresii si poate si o poza ca sa o incarc pe site ;)
Iuliana says
Reteta asta e perfecta pentru postul care tocmai a inceput :)
Claudia V says
Daa :)
Cred ca o voi prepara mai des acum :)