Va place somonul afumat? Noua da si inca foarte mult. Si cum de multe ori cand merg la cumparaturi gasesc si oferte tentante nu rezist ispitei de a cumpara chiar daca nu il am trecut pe lista de cumparaturi. Il pun in cos si imi zic in gand ca sigur imi va veni o idee interesanta despre cum sa il combin sau ce reteta pot sa gatesc cu el. Daca ati urmarit cum gatesc ati vazut deja ca am facut cu somon si briose sau tarte sarate, paste sau chiar tartine.
Si cum mie imi place sa experimentez si rar gatesc ceva de doua ori, de data asta am facut o salata cu somon afumat si cartofi dulci. Ideea mi-a venit dupa ce am vazut o reteta de salata Nicoise insa cum eu nu am avut in casa ingredientele necesare pentru o astfel de salata mi-am zis ca pot incerca altceva daca imi folosesc putin imaginatia.
Nu o sa imi laud acum salata ;) ci o sa va invit pe voi sa testati reteta si sa imi spuneti cum vi s-a parut.
Reteta de salata cu somon afumat si cartofi dulci
- Ingrediente pentru salata cu somon afumat si cartofi dulci:
100 grame de somon afumat
patru oua de prepelita fierte
o rosie mai mare
doi catraveti mai mic
o ceapa rosie medie
un cartof dulce fiert in prealabil
o lingura de ulei de masline
o lingura de zeama de lamaie
sare
- Mod de preparare salata cu somon afumat si cartofi dulci:
- Curatam ouale de prepelita si le taiem in doua
- Spalam si curatam rosia, castravetii, ceapa si le taiem in forma dorita
- Taiem si cartoful dulce in rodele mai mici
- Rupem sau taiem fasii bucatile de somon afumat
- Intr-un castronel facem o vinegreta din ulei, zeama de lamaie si sare, amestecandu-le pe toate pana se omogenizeaza putin si se topeste sarea
- Intr-un vas mai mare punem ouale, somonul, rosile, castravetii, ceapa si cartofii
- Adaugam peste ele vinegreta si amestecam cu grija salata
- Servim ca fel principal sau aperitiv
- Tips&Trics:
-Vinegreta puteti sa o faceti dupa gustul vostru, mai acra sau mai sarata marind cantitatile ingredientelor
-Daca nu aveti cartofi dulci puteti sa ii inlocuiti cu cartofi obisnuiti
Pofta buna sa aveti!
Simona says
Perfectă pentru perioada aceasta!
Claudia V says
Pai…cam da :)
Dupa atata carne de porc, ceva mai ”light” prinde numai bine ;)