• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

March 29, 2014 · Leave a Comment

Budinca de amaranth cu afine

Mic dejun· vegane (de post)

Spune si altora!
  •  
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    2
    Shares

budinca de amaranth cu afine

Amaranth-ul este o pseudocereala folosita  mai putin pe la noi, insa cu proprietati deosebite. Are o textura asemanatoarea cu cea a grisului si este potrivit pentru prepararea budincilor dar se poate folosi si pentru ingrosarea supelor crema, in salate, etc. Si ce este mai important, nu are gluten, deci poate fi folosit si in retete pentru cei cu intoleranta la gluten.

Budinca de amaranth cu afine este o reteta simpla, rapida si usor de facut si ideala pentru cei mici. Trebuie doar sa aveti rabdare si sa puneti de cu seara la inmuiat amaranth-ul pentru o mai buna digestie si pentru inlaturarea antinutrietilor.

Reteta de budinca de amaranth cu afine

  • Ingrediente reteta de budinca de amaranth cu afine:

50 de grame de amaranth
o banana
apa
trei linguri de afine
miere (optional)

  • Mod de preparare reteta de budinca de amaranth cu afine:
  1. Cu o seara inainte spalam bine amaranth-ul si il punem la inmuiat in apa cu putina zeama de lamaie sau otet.
  2. A doua zi inlocuim apa si punem amaranthul la fiert aproximativ jumatate de ora.
  3. Curatam banana, o taiem bucati si o punem in blender impreuna cu afinele.
  4. Mixam totul bine ca sa se formeze o pasta.
  5. Cand amaranthul este gata fiert il lasam sa se raceasca putin, timp in care va deveni ca o budinca, adica un fel de masa gelatinoasa
  6. Amestecam amaranth-ul cu crema de banane si afine.
  7. Indulcim dupa gust cu miere.
  8. Consumam la micul dejun.

Tips & Trics : La o cana de amaranth se pun doua cani de apa.

 Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
  •  
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    2
    Shares
  •  
    2
    Shares
  •  
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
« Pesto de leurda si ardei copti
Parada provocarii “Weekend cu spor” »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021
  • Rulouri din piept de pui la cuptor în crustă de parmezan February 8, 2021

Archives

March 2014
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
« Feb   Apr »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316