• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 24, 2021 · Leave a Comment

Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 214     
214
Shares

Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii și usturoi

Am cumpărat zilele trecute un pui întreg. Drept să zic l-am luat cu gândul că e mai eficient să iau un pui întreg decât separat, piept de pui sau pulpe de pui. De ce? Pentru că dintr-un pui pot face mai multe mâncaruri. Așa că l-am desfăcut și l-am împărțit pe categorii. O parte a mers la o supă de pui cu găluște din griș, respectiv cosul pieptului și restul oaselor.

Din piept am vrut să fac snițele din piept de pui pentru că îi plac celui mic doar că de curând a descoperit rulourile din piept de pui și doar din acestea poftește așa că am făcut rulouri. Am rămas cu pulpele și aripile și mă gândeam să fac o mâncărică de ceapa așa cum am făcut mâncărica de ceapă cu aripi de pui.

mâncare de pui cu sos de roșii și usturoi

Însă m-am răzgândit în ultimul moment și am făcut rapid un ostropel de pui, o mâncare de pui cu sos de roșii dar fără ceapă. Doar cu usturoi și sos de roșii. Am văzut mai multe variante de rețete de ostropel de pui. Unele erau cu ceapă și usturoi, altele mai adaugau pe lângă morcov, ardei. Unele însă erau doar așa simple, cu usturoi, fără alte legume. Evident, toate având în comun sosul de roșii.

Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram, Youtube
Vino și tu în grupul de Facebook Lecturi și Arome
– apasă aici  pentru înscriere –

Eu am ales să fac varianta cea mai simplă, cea doar cu usturoi. Merge excelent cu mămăliguță alături. Și exact așa am servit-o. Bună mâncare a mai fost. Și unde mai pui că se face și foarte ușor și rapid. Hai să vedem cum.

Dar să nu uit mai întâi să vă întreb, voi ce variantă de ostropel de pui faceți? Cu ceapă, cu alte legume sau doar cu usturoi?

Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii
 
Save Print
Prep time
10 mins
Cook time
30 mins
Total time
40 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: 4 portii
Ingrediente
  • 2 pulpe de pui
  • 2 aripi de pui
  • 400 ml de suc de roșii
  • 5-6 căței de usturoi
  • 50 ml de ulei
  • 50 ml de vin alb/supa de legume/apă
3.5.3251

ostropel de pui

Mod de preparare ostropel de pui

  • Am tăiat pulpele în 2 bucăți pentru a-mi mai ușor să le întorc în tigaie.
  • Am curățat usturoiul și l-am tocat mărunt. Se poate da și prin presa de usturoi dar mie îmi place mai mult așa, tocat.
  • Am turnat uleiul într-o tigaie și, când acesta s-a înfierbântat am adăugat usturoiul. Am călit 1 minut cât să elibereze aroma.
  • Am adăugat carnea de pui, am presărat sare și am prăjit-o câteva minute, cât și-a schimbat culoarea, întorcând-o pe toate părțile.

Urmărește mai jos și rețeta în format video!
ABONEAZĂ-TE și tu la canalul de Youtube!

  • Am adăugat vinul (puteți pune apă sau supă de pui dacă nu aveți vin) și am lăsat să se gătească, acoperit, până se evaporă.
  • Am turnat sucul de roșii și am lăsat să se gătească până scade și carnea se gătește.
  • La final am adăugat puțin pătrunjel și am servit cu mămăliguță alături.

ostropel de pui - pui cu sos de roșii

Să aveți poftă la ostropel de pui!


Spune si altora!
 214     
214
Shares
 
214
Shares
 214    
« Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST!
Paste cu brânză de vaci la cuptor »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

February 2021
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
« Jan   Mar »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316