Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii și usturoi
Am cumpărat zilele trecute un pui întreg. Drept să zic l-am luat cu gândul că e mai eficient să iau un pui întreg decât separat, piept de pui sau pulpe de pui. De ce? Pentru că dintr-un pui pot face mai multe mâncaruri. Așa că l-am desfăcut și l-am împărțit pe categorii. O parte a mers la o supă de pui cu găluște din griș, respectiv cosul pieptului și restul oaselor.
Din piept am vrut să fac snițele din piept de pui pentru că îi plac celui mic doar că de curând a descoperit rulourile din piept de pui și doar din acestea poftește așa că am făcut rulouri. Am rămas cu pulpele și aripile și mă gândeam să fac o mâncărică de ceapa așa cum am făcut mâncărica de ceapă cu aripi de pui.
Însă m-am răzgândit în ultimul moment și am făcut rapid un ostropel de pui, o mâncare de pui cu sos de roșii dar fără ceapă. Doar cu usturoi și sos de roșii. Am văzut mai multe variante de rețete de ostropel de pui. Unele erau cu ceapă și usturoi, altele mai adaugau pe lângă morcov, ardei. Unele însă erau doar așa simple, cu usturoi, fără alte legume. Evident, toate având în comun sosul de roșii.
Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram, Youtube
Vino și tu în grupul de Facebook Lecturi și Arome
– apasă aici pentru înscriere –
Eu am ales să fac varianta cea mai simplă, cea doar cu usturoi. Merge excelent cu mămăliguță alături. Și exact așa am servit-o. Bună mâncare a mai fost. Și unde mai pui că se face și foarte ușor și rapid. Hai să vedem cum.
Dar să nu uit mai întâi să vă întreb, voi ce variantă de ostropel de pui faceți? Cu ceapă, cu alte legume sau doar cu usturoi?
- 2 pulpe de pui
- 2 aripi de pui
- 400 ml de suc de roșii
- 5-6 căței de usturoi
- 50 ml de ulei
- 50 ml de vin alb/supa de legume/apă
Mod de preparare ostropel de pui
- Am tăiat pulpele în 2 bucăți pentru a-mi mai ușor să le întorc în tigaie.
- Am curățat usturoiul și l-am tocat mărunt. Se poate da și prin presa de usturoi dar mie îmi place mai mult așa, tocat.
- Am turnat uleiul într-o tigaie și, când acesta s-a înfierbântat am adăugat usturoiul. Am călit 1 minut cât să elibereze aroma.
- Am adăugat carnea de pui, am presărat sare și am prăjit-o câteva minute, cât și-a schimbat culoarea, întorcând-o pe toate părțile.
Urmărește mai jos și rețeta în format video!
ABONEAZĂ-TE și tu la canalul de Youtube!
- Am adăugat vinul (puteți pune apă sau supă de pui dacă nu aveți vin) și am lăsat să se gătească, acoperit, până se evaporă.
- Am turnat sucul de roșii și am lăsat să se gătească până scade și carnea se gătește.
- La final am adăugat puțin pătrunjel și am servit cu mămăliguță alături.
Să aveți poftă la ostropel de pui!
Leave a Reply