• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

January 29, 2014 · 9 Comments

Supa de pui cu galuste din gris

cu carne· Supe/Ciorbe

Spune si altora!
 5     
5
Shares

supa de pui cu galuste Supa de pui cu galuste din gris este usor de facut si pe placul tuturor, mici sau mari. Reteta este simpla si nu necesita mult timp de preparare mai ales daca aveti pregatita deja zeama pentru supa care este un adevarat medicament antiraceala. Ramane sa fierbeti legumele, sa faceti galustele si gata supa. Ca sa nu mai zic ca merge de minune pe o vreme rece cand toti ne dorim ceva fierbinte si revigorant.

 Reteta de supa de pui cu galuste din gris

  • Ingrediente supa de pui cu galuste din gris

2 litri de supa de puisupa de pui cu galuste
un morcov
o ceapa
o bucata de pastranac
patrunjel
sare, piper dupa gust

– pentru galuste:
2 oua
3 linguri de ulei
6 linguri de gris
un varf de cutit cu sare

  • Mod de preparare supa de pui cu galuste din gris
  1. Adaugam in supa de pui legumele taiate marunt si le punem la fiert.
  2. Cat aceastea fierb ne ocupam de aluatul pentru galuste, astfel:
  3. Batem ouale bine, adaugam trei linguri de ulei, sarea si, rand pe rand cele sase linguri de gris in ploaie, amestecand bine ca sa nu se formeze cocolosi.
  4. Lasam compozitia zece minute ca sa se odihneasca aluatul si sa se umfle grisul.
  5. Cand legumele sunt aproape fierte incepem sa formam galustele luand din compozitie atat cat sa umplem o lingura pe jumatate si adaugand-o in supa.
  6. Dupa ce dam drumul galustei astfel formate inmuiem lingura in supa si apoi luam iar din compozitie si punem in supa.
  7. Procedam la fel cu restul de compozitie pana o terminam de adaugat.
  8. Lasam sa fiarba la foc mic pentru a nu se zdrobi galustele.
  9. In momentul in care adaugam galustele, acestea se vor lasa la fundul oalei si apoi,imediat se vor ridica la suprafata.
  10. Insa cand acestea vor fi gata se vor lasa din nou la fund.
  11. In acest moment oprim focul, adaugam patrunjelul si acoperim acoperi oala cu un capac.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 5     
5
Shares
 
5
Shares
 5    
« Aperitiv cu avocado si ton
Cartea de bucate a lunii ianuarie »

Comments

  1. Elena says

    December 20, 2018 at 6:28 am

    O supă Rollton cu ardei iute? De ce nu! Nu doar ca mănânci bine ci poți să și câștigi premii cool “Urmărind Furculița”! Ia-ți prietenii, familia și hai să descoperi noi experiențe culinare!

    Reply
  2. FLORY says

    January 31, 2014 at 6:03 am

    Am crescut cu supa asta,o iubesc ! :*

    Reply
  3. AURA CAROLINA says

    January 29, 2014 at 7:19 am

    ARATA FANTASTIC

    Reply
    • Claudia V says

      January 29, 2014 at 7:20 am

      Multumesc :)
      E si foooarte gustoasa ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii - Lecturi si Arome says:
    February 24, 2021 at 11:55 am

    […] multe mâncaruri. Așa că l-am desfăcut și l-am împărțit pe categorii. O parte a mers la o supă de pui cu găluște din griș, respectiv cosul pieptului și restul […]

    Reply
  2. Ciorba de pui - Lecturi si Arome says:
    June 27, 2016 at 5:06 pm

    […] faceti din aceste bucati de pui doua feluri: o ciorba de pui si o supa de pui cu galuste din gris (aveti reteta aici). Noi suntem mari fani ciorbite mai ales pe timp de vara cand punem multe legume chiar daca au si […]

    Reply
  3. Cartea de bucate a lunii ianuarie says:
    September 18, 2014 at 7:24 am

    […] Supa de pui cu galuste de gris […]

    Reply
  4. Pui cu ciuperci si sos de branza Brie | Lecturi si Arome says:
    July 21, 2014 at 6:38 am

    […] mai dietetica. In plus cu zeama rezultata de la fierberea carnii de pui mai fac si o delicioasa supa de pui cu galuste care e aproape nelipsita de la masa noastra de cand cel mic a descoperit cat de bune sunt … […]

    Reply
  5. Mancare de praz cu carne de curcan | Lecturi si Arome says:
    May 30, 2014 at 4:36 am

    […] Fierbem pulpa de curcan, o dezosam si o taiem bucati. Zeama o putem folosi fie in aceasta reteta (in locul apei) fie pentru a prepara o supa cu galuste din gris. […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

January 2014
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« Dec   Feb »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316