Mancare de ceapa cu aripi de pui. Reteta simpla, rapida si usor de facut.
Reteta cu aripi de pui. Mancarica de ceapa cu carne de pui.
Va spuneam saptamana trecuta ca am cumparat, la reducere, niste carne de pui, fara piept. Erau practic, in pungute, cate doua pulpe de pui, doua aripi si cosul pieptului. Pretul era bun si oferta irezistibila asa am cumparat trei pungute si le-am gatit cat mai eficient cu putinta ca sa scot maximum din oferta, cu buget redus.
Am pregatit deci, o ciorbita de pui din cosurile de la pieptul de pui, pulpele le-am bagat la cuptor cu legume (aveti aici reteta) iar din aripi am facut a doua zi o delicioasa mancare de ceapa, a carei reteta v-o scriu in continuare.
Este o reteta simplu de facut, relativ rapida, care nu va va da mari batai de cap. Poate doar ceva lacrimi de la curatatul cepei :) Este si ieftina pentru ca nu aveti nevoie decat de ceapa si ceva suc de rosii ca sa o faceti. Plus, evident, putin ulei, condimente si apa. Daca vreti puteti sa incercati reteta si cu alte bucati de carne de pui, cu pulpe sau cu piept de pui. Va iesi la fel de buna :)
- 500 grame de ceapa alba
- sase aripi de pui
- 400 grame de suc de rosii
- doua linguri de ulei
- 200 ml apa
- sare, piper
Mod de preparare mancare de ceapa cu aripi de pui
- Punem o uleiul intr-o tigaie incapatoare, il incalzim si adaugam aripile de pui spalate si sterse de apa cu prosoape absorbante de bucatarie.
- Lasam sa se rumeneasca aripile cateva minute pe o parte, apoi intoarcem si pe partea cealalata si mai lasam cinci minute, cat sa isi schimbe culoarea dupa scoatem aripile deoparte si adaugam in tigaie ceapa taiata julien.
Vezi cum se face si pulpa la cuptor cu usturoi si vin
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!
- Lasam ceapa un minut sa se rumeneasca in ulei, amestecand-o, dupa care adaugam apa si lasam sa fiarba inabusit macar zece minute dupa care adaugam si carnea si lasam in continuare sa se gateasca la foc mediu pana cand ceapa se inmoaie si carnea se gateste, aproximativ 30-35 de minute.
- Cand este aproape gata adaugam si sucul de rosii, asezonam cu sare si piper dupa gust si lasam sa se gateasca in continuare pana cand se leaga si scade sosul de ceapa.
- Cand este gata oprim focul si presaram putin patrunjel tocat marunt, acoperim cu un capac si lasam cinci minute dupa care putem servi cu pofta alaturi de o salata.
Pofta buna sa aveti!
Alte retete cu carne de pui
Pui ca la rotisor – click AICI pentru reteta
Pui in sos dijonez cu smantana (click aici pentru reteta)
Curry de pui in sos cu lapte de cocos si iaurt (click aici pentru reteta)
Formatia Bucuresti says
arata delicios, iar oferta a fost chiar foarte profitabila. bravo pentru idee !
Iuliana says
Tin minte ca si bunica mea facea mancare de ceapa. Vai, ce buna si dulce mai era!
Claudia V says
Asa, e si asta, buna dulce si se termina repede :))