Paste cu brânză de vaci la cuptor. Rețeta de paste sau macaroane cu brânză la cuptor. Rețete cu paste. Rețete cu brânză de vaci. Rețetă de paste cu brânză dulce la cuptor.
Cred că pastele cu brânză de vaci sunt preferate atât de cei mici cât și de cei mari. Există chiar mai multe moduri de a le pregăti. De fapt combinații aș zice mai degrabă. Și, în funcție de ce fel de paste și de ce fel de brânză folosești ele îți vor ieși diferit.
Pentru rețeta de astăzi eu am folosit tăieței pentru că mie una mi se par niște paste mai gustoase. Însă la fel de bine poți folosi, ca să faci paste cu brânză dulce la cuptor sau budincă din paste cu brânză de vaci la cuptor, orice fel de paste, de la cele scurte (penne, farfalle sau fusilli) până la cele lungi (spaghetti, macaroane, tăieței).
Un lucru foarte important care trebuie reținut atunci când te apuci de făcut aceste delicioase paste cu brânză este că va trebui să fii atent la timpul de fierbere al pastelor. Acesta trebuie să fie cel precizat pe ambalajul lor și să fie ”al dente” adică nu foarte bine fierte pentru că ele se vor mai găti și la cuptor.
De obicei rețeta de paste sau macaroane cu brânză dulce la cuptor, așa cum le știm denumirea din copilărie, are printre ingrediente și stafide. Eu așa o știu și așa îmi place de când eram mică. Din păcate, însă, juniorului meu nu îi plac stafidele așa că în această rețetă nu le-am folosit. Tu poți însă să pui dacă își plac. Ba chiar poți adăuga merișoare în loc de stafide. Ies foarte bune și așa.
Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram, Youtube
Vino și tu în grupul de Facebook Lecturi și Arome
– apasă aici pentru înscriere –
Dacă vei folosi o brânză de vaci mai cremoasă, nu gen ”răscoaptă”, așa cum am folosit eu, iar pastele sunt din categoria celor scurte, în final totul va arăta ca o budincă de paste, adică ceva compact, care poate fi tăiat felii ca o prăjitură.
- 200 grame de paste
- 250 grame de brânză de vaci
- 2 ouă
- 75 grame de zahăr
- o linguriță cu esență de vanilie
- un sfert de linguriță cu sare
- apă și sare pentru fiert pastele
Mod de preparare paste cu brânză de vaci la cuptor
- Punem pastele la fiert în apă cu sare. Pentru a face această rețetă se pot folosi diferite feluri de paste. Eu am folosit tăieței lați pentru ca sunt preferații mei. Dar se pot folosi și paste tip penne, farfalle, fusilli, spagheti, orice aveți la îndemână. Evident că se pot folosi și pastele făcute în casă.
- Cât timp fierb pastele ne ocupăm de brânză. Batem puțin ouale cu un praf de sare, adăugăm zahărul și vanilia și continuăm să batem până când se topește zahărul. Punem în compoziție brânza de vaci sfărămată și amestecam.
Rețeta video o poți urmări mai jos!
Nu uita să te abonezi și tu la canalul de Youtube – apasă AICI –
Public video nou în fiecare săptămână!
- După ce pastele au fiert le scoatem din apă și le adăugăm peste compoziția de brânză și ou. Amestecăm bine și apoi punem totul într-o tavă unsă cu unt sau ulei.
Tips! Pentru un plus de savoare eu am presarat si putin zahar brun pe deasupra. - Dam tava în cuptorul încins la 180 de grade pentru 20-25 de minute, cât să se gătească oul și să mai scadă din lichidul existent.
- Când sunt gata le scoatem din cuptor, le împărțim celor dragi și le mâncăm cu poftă.
Notă! Cantitățile date de mine sunt pentru 4 porții mici.
Poftă bună la paste cu brânză de vaci la cuptor!
Leave a Reply