Rulouri din piept de pui la cuptor în crustă de parmezan.
Involtini din piept de pui la cuptor. Rulouri din piept de pui cu bacon crud uscat și cașcaval. Piept de pui cu bacon și cașcaval la cuptor. Piept de pui cu cașcaval
În weekend-ul trecut mă uitam cu băiețelul meu la niște filmulețe pe Youtube când am văzut întâmplător un video cu o rețetă de ”involtini” adică de rulouri din piept de pui gătite la cuptor în crustă de parmezan și pesmet. I-a plăcut mult ideea așa că mi-a cerut să-i fac și lui. Și mare mi-a fost surpriza când mi-a zis ”mami, dar sunt atât de gustoase! Sa mai faci pentru că îmi plac mult!”
Ah, să nu vă mirați de mirarea mea. Baiețelul meu e mai cu mofturi și nu manancă orice așa că în momentul în care am auzit că rulourile sunt mai bune chiar decât pizza (e fan pizza) normal că mare mi-a fost mirarea dar și bucuria pe măsură. Am mai găsit un preparat care să-i placă! Yeee! :)
Acum fie vorba între noi, cum să nu-i placă așa un fel de mâncare delicios. Combinația dintre pieptul de pui, șunca crud uscata și cascavalul din interior plus parmezanul din crustă este una minunată. Sunt sigură că o să-mi confirmați acest lucru după ce o să-ncercați rețeta.
Unde mai pui că nici nu e nevoie de cine știe ce tehnici complicate de gătit pentru a le face. Ba chiar aș zice că le poate face chiar și un copil. Pur și simplu trebuie să pui peste bucata de piept de pui, bătută în prealabil ca pentru șnitzele, o felie de bacon sau alta șunculiță tăiată subțire, încă o felie de cașcaval, tot subțire tăiată, rulezi totul și prinzi apoi cu o scobitoare.
Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram, Youtube
Vino și tu în grupul de Facebook Lecturi și Arome
– apasă aici pentru înscriere
După această operațiune care ne aduce aminte de atât de popularele sărmăluțe, mai trebuie să tăvălești rulourile din piept de pui printr-un amestec de pesmet și parmezan și le gătești apoi la cuptor. Cred că se pot găti și în tigaie dar eu nu am vrut să încerc așa ci am vrut ceva mai sănătos, gătit la cuptor.
- 500 grame de piept de pui
- 75 grame de bacon crud uscat
- 100 grame de cașcaval
- 2 linguri de pesmet
- 2 linguri de parmezan ras
- 4 linguri de ulei de măsline
- 2-3 linguri cu vin alb
- ½ linguriță de rozmarin măcinat
- 1 sfert de linguriță cu usturoi pudră
Mod de preparare rulouri din piept de pui la cuptor în crustă de parmezan
- Feliem pieptul de pui și îl batem ca pentru șnițele.
- Punem pe fiecare felie de piep de pui o felie de șuncă crud uscată și una de cașcaval.
- Strângem totul într-un rulou, prindem în scobitori ca să nu se desfacă.
- Amestecam pesmetul cu parmezanul și adăugăm, condimente dupa preferințe. Eu am folosit rozmarin și puțin usturoi. Nu am pus sare peste carne deoarece sunca și parmezanul sunt deja suficient de sărate pentru gustul nostru. Nici piper nu am folosit pentru a nu risca să nu-i fie pe plac juniorului casei.
- Luăm fiecare rulou din piept de pui și-l tăvălim prin amestecul de parmezan și pesmet.
- Ungem o tavă cu 2 linguri de ulei de măsline.
- Așezăm rulourile în ea.
Vezi rețeta video mai jos!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
- Stropim cu restul de ulei și adăugăm 2-3 linguri de vin.
- Acoperim tava cu folie de aluminiu și dăm în cuptorul încins la 200 de grade pentru 20 de minute după care înlăturăm folia și mai dăm la cuptor pentru încă 15-20 de minute. Timpul de gătire durează și în funcție de cât de mari sunt rulourile.
- În ultimele 5 minute setăm cuptorul să gătească doar în partea de sus pentru a le rumeni ușor.
- Servim calde cu garnitura preferată alături.
Să aveți poftă la rulouri din piept de pui la cuptor în crustă de parmezan!
Nabe says
Foarte bune și ușor de făcut.
Claudia Vasilache says
Ma bucur ca v-au placut :)
Eva Anca says
Îmi plouă în gură! Musai să testez și eu rețeta asta, sper să îi placă și Denisei, pentru că și ea e la fel de pretențioasă ca și Cris.
Claudia Vasilache says
Multumesc! Ma bucur ca iti place! :)
Daca i-a placut mofturosului meu sigur ii place si Denisei :)