Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! Tocană de ciuperci cu ceapă. Ciuperci la tigaie cu usturoi. Cum se fac ciupercile sotate.
Am cumpărat săptămâna trecută 1 kilogram de ciuperci brune tip Champignon. Erau în ofertă la un preț bun și nu am putut refuza ispitei. Am vrut eu să le gătesc în mai multe feluri dar până la urmă tot la o variantă simplă și rapidă m-am oprit. Le-am gătit la tigaie cu ceapă și usturoi. Mai simplu de atât nici că se poate.
Mă rog, cam la fel de simplu este și să le gătești tot la tigaie cu usturoi și vin. Cum această rețetă este deja publicată pe blog (o găsești aici) m-am gândit la o altă variantă la fel de simplă așa încât să vă dau alternative în cazul în care nu vreți să gătiți cu vin sau nu găsiți.
Treaba e foarte simplă și nu e mult de povestit pentru că nici nu e mare lucru de făcut. Practic va trebui să curățăm ciupercile și să le tăiem bucăți dacă sunt mari după care le gătim împreună cu ceapa și usturoi.
Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram, Youtube
Vino și tu în grupul de Facebook Lecturi și Arome
– apasă aici pentru înscriere
- 1 kilogram de ciuperci (eu am folosit Champignon brune)
- 2 cepe
- 3-4 căței de usturoi
- 100 ml de ulei pentru prăjit
- sare, piper, pătrunjel, mărar după preferințe
Mod de preparare ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi
- Spălăm sau doar curățăm ciupercile ( eu prefer să le spăl deși se recomandă mai degrabă să se curețe cu o perie) după care le tăiem în forma și dimensiunea dorită.
- Curățăm ceapa și o tăiem mărunt. Procedăm la fel și cu usturoiul.
- Punem uleiul întro tigaie și când acesta este încins adăugăm usturoiul și apoi ceapa.
- Presărăm o linguriță cu sare și lăsăm să se gătească amestecând din când în când.
- Când ceapa și-a schimbat culoarea și a devenit sticloasă adăugăm ciupercile.
- Punem capasul și lăsăm să se gătească 15-20 minute maxim, timp în care ciupercile vor lăsa apă care va fi suficientă pentru a le găti.
- La final adăugăm alte condimente după preferință, piper, pătrunjel tocat, mărar tocat etc.
- Servim ca și fel principal de post sau ca și garnitură lângă o friptură.
Să ai poftă la ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi!
Leave a Reply