Mâncare de ardei cu vinete și dovlecel. Tocană de ardei cu vinete. Mâncarică de ardei cu dovlecel și vinete. Rețeta de mâncare de ardei de post. Mâncare cu ardei cruzi și vinete.
Când vine vorba de mâncare de vară pe mine una mă duce gândul mereu la combinația aceasta de ardei, vinete și dovlecel. Fie în varianta ”trio” cum e cea de azi, fie într-o combinație de câte două. Sau chiar având ca vedete doar una dintre aceste delicioase legume. Combinațiile dintre ele sunt atât de multe!
Să vă dau și câteva rețete de mâncăruri pregătite cu ardei, vinete sau/și dovlecel. Se poate face mâncare de ardei copți cu vinete sau mâncare de dovlecei cu roșii sau vinete prăjite cu usturoi, ca să iau doar 3 exemple de rețete din zecile rețete care au aceste 3 legume ca și ingrediente.
Vara e o bucurie pentru papilele nostre gustative pentru că avem legume din belșug și le putem combina într-o mulțime de variante și crea o mulțime de rețete delicioase și ușor de făcut. Imaginația este aliatul nostru în acest caz.
Revenind la rețeta de azi de mâncare de ardei cu vinete și dovlecel, este și ea, evident, una ușor de făcut și relativ rapidă. Nu presupune să știi cine știe ce tehnici de gătit, este dietetică și … aș paria că merge pusă la borcan pentru iarnă ca orice zacuscă. Chiar seamănă foarte mult cu o zacuscă din legume. Mi-am propus să mai fac o tură de mâncare de ardei de acest gen și să o pun la borcan. Sterilizată bine nu are de ce sa nu țină.
- 1 vânătă
- 1 dovlecel mai mare sau 2 mai mici
- o ceapă mare
- 1 morcov mare
- 1 ardei roșu
- 1 ardei galben
- 250 grame de roșii
- sare și piper după gust
- 100 ml ulei
Mod de preparare mâncare de ardei cu vinete și dovlecel
- Vânăta o curățăm de coajă și o tăiem cuburi pe care le punem în apă cu sare până pregătim restul ingredientelor.
- Roșia o dăm pe răzătoare separând în felul acesta pulpa de coajă.
- Curățăm și spălăm restul legumelor.
- Tăiem ceapa solzișori, ardeii fâșii. Morcovul îl dăm pe răzătoare iar dovlecelul în tăiem cuburi.
- Încingem uleiul într-o tigaie și adăugăm ceapa tăiată, presărăm sare și călim 1 minut după care adăugăm morocul ras și 100 ml de apă. Lăsăm la înăbușit în continuare și adăugăm pe rând, ardeii, vânăta și la final dovlecelul, la interval de câte aproximativ 5 minute una după alta. Ordinea în care adăugăm legumele este cea data de timpul de gătire al acestora.
- La final adăugăm roșiile date prin răzătoare, potrivim gustul cu sare, piper și, eventual alte condimente dacă dorim.
- Lăsăm să se gătească în continuare până când scade zeama și mâncărica noastră e gata.
Notă: Mâncarea de ardei cu vinete și dovlecei se poate pune la păstrare și peste iarnă dacă, după ce ați terminat-o de pregătit o veți pune așa fierbinte în borcane sterilizate în prealabil după care va trebui să o pasteurizați adica să puneți iar borcanele într-o oală cu apă și să le fierbeți pentru 20-30 minute.
Să aveți spor la gătit și poftă la savurat mâncare de ardei cu vinete și dovlecei!
Mihaela Olteanu says
Buna dimineata
Ce cantitati la reteta?
Multumesc
Claudia Vasilache says
Buna dimineata!
Aveti ingredientele pe site. Era o eroare de afisare dar am rezolvat problema si acum se vad.
Multumesc pentru ca mi-ati spus ca nu se vad :)
O zi frumoasa si spor la gatit!