Nu stiu daca voua va plac dovleceii dar eu una abia astept sa vina sfarsitul verii ca sa se coaca dovleceii in gradina si sa ii pot gati dupa pofta inimii si in diferite combinatii. Stiti si voi cat de sanatos este consumul de dovlecei si mai ales ca nu au multe calorii fapt ce ii fae sa poata fi adaugati sau combinati in diferite moduri fara teama de a adauga ceva kilograme in plus ;)
O mancarica de dovlecei cu rosii si putina branza Brie nu va dauna prea mult siluetei si va fi cu siguranta un pranz delicios si savuros. Ca sa nu mai spun ca reteta de mancarica de dovlecei cu rosii este si o reteta simpla usor de facut si rapida. Poate fi incadradata foarte bine in categoria retetelor gata in 30 de minute si de cele mai multe ori ne scoate din incurcatura cand vrem ceva bun la pranz sau cina dar nu avem timp sa gatim.
Reteta de mancarica de dovlecei cu rosii si branza Brie
- Ingrediente mancarica de dovlecei cu rosii si branza Brie
500 de grame de dovlecel
doua rosii mari
100 de grame de branza Brie
sare, piper, lemongrass
doi catei de usturoi
o lingura de ulei
- Mod de preparare mancarica de dovlecei cu rosii si branza Brie
- Curatam dovlecelul (eu am avut unul de tip zucchini foarte mare) de coaja si il radem pe razatoarea mare
- Incalzim uleiul intr-o tigaie si adaugam cateii de usturoi taiati marunt.
- Lasam usturoiul sa se caleasca putin, aproximativ o jumatate de minut dupa care adaugam dovlecei rasi si ii lasam sa se faca la foc mic aproximativ un zece minute, amestecand din cand in cand. Daca dovlecelul nu lasa apa suficienta cat se se faca fara sa se prinda de fundul tigaii mai adaugati putina apa calda.
- Adaugam rosii taiate marunt, condimentele si lasam sa fiarba in continuare pana cand dovlecelul si rosia se gatesc.
- Cand sunt gata adaugam branza Brie (cu sau fara coaja, in functie de gusturi) taiata bucati marunt. Amestecam pana cand se topeste branza si se omogenizeaza in mancarica.
- Servim calda ca fel principal.
- Tips&Trics
Reteta de mancarica de dovlecel se poate transforma foarte usor intr-o reteta de post daca nu mai adaugati la final branza Brie.
Pofta buna sa aveti!
Ionut says
Ce bine arata, o sa incerc si eu!
Claudia V says
Multumesc, Ionut! Te astept cu impresii dupa ce o incerci :)
Aniela Deby says
Tu iubita mea sa stii ca eu nu ma dau in vant dupa branzaturi, dar le savurez atunci cand prind ocazia ( sotul meu cumpara des,foarte des) eu nu prea cumpar branza, cas, dar branza cu mucegai pentru ca eu asa ii zic, a inceput sa-mi placa doar pentru singurul fapt ca lui ii placea si ii place foarte tare. E numarul 1 in capul listei ca branzet..
La inceput mi s-a parut amara, dar am incercat multe alte variante si vreau sa-ti spun ca gorgonzola cum ii se spune normal, e o branza tare sanatoasa cu un gust bun daca stii cu ce sa-l mananci :) Nu se mananca in cantitati industriale ca si branza noastra, telemeaua, casul .. dar e buna :D Sunt obsedata ca mancarea sa arate foarte bine in farfurie, in schimb.. daca e buna sau nu, n-am de unde stii exact, dar aspectul e de nota 10 ! Cu siguranta e si buna :)
Claudia V says
Multumesc, Aniela. :)
Am sa tin cont de sfaturile tale si abia astept sa incerc si eu gorgonzola :)
Aniela Deby says
Pana sa mananc branza brie, ziceam ” huooo ” n-as manca asa ceva .. si dupa ce-am mancat si am incercat sa o introduc mai mult in alimentatie, m-am obisnuit atat de tare, ca deja mi s-a facut pofta de mancarica ta :D
Claudia V says
Te inteleg foooarte bine :) Asa ziceam si eu si inca mai zic cand vine vorba de… gorgonzola. Insa e pe lista pentru testari :)
Ma bucur ca iti place, virtual deocamdata, mancarica mea :)
Te mai astept pe la mine in vizita :)
Petala says
Imi place branza Brie, deci trec reteta ta pe lista de incercat! :)
Claudia V says
Si eu am devenit fan branza Brie de cand am descoperit-o :)