Gem de mure conservat pentru iarnă
Am primit zilele trecute de la mama cumnatei mele un borcanel cu gem de mure. Mi-a plăcut așa de mult încât am făcut niște poze și i-am cerut rețeta. Mai bine spus confirmarea rețetei pentru că nu e mare diferență între un gem de mure și unul de căpșune, a cărui rețetă o găsiți deja pe blog. Ca mod de preparare, vreau să zic.
În general gemurile și dulcețurile se aseamănă între ele ca și mod de preparare. I-aș fi spus dulceață de mure însă modul de preparare al dulceții presupune să faci mai întâi un sirop. La gem, însă, pui zahărul peste fructe și apoi fierbi conținutul.
Exact așa a procedat și ea în cazul de față. A pus de cu seară zahărul peste fructe, a lăsat până a doua zi ca să se topească și să lase puțină zeamă după care l-a fiert până s-a legat și așa rezultat un delicios gem. Simplu, nu?
Dacă ai mai multe mure și dorești să faci și o prăjiturică îți recomand să încerci rețeta de prăjitură cu jelei de mure pe care o găsești dând click AICI iar dacă vrei ceva mai simplu și fără cremă poți încerca rețeta de prăjitură cu iaurt și mure, apăsând AICI.
- 1 kilogram de mure
- 700 grame de zahăr
- zeama de la o lămâie
Mod de preparare pentru gem de mure
- Spălăm bine murele.
- Punem zahărul peste ele, amestecăm și lăsăm câteva ore sau, dacă le punem de cu seară lăsăm până a doua zi ca zahărul să se topească și murele să lase zeamă.
- A doua zi punem totul la foc mediu și lăsăm să fiarbă până când gemul se leagă și ajunge la consistența dorită.
Vezi mai jos cum se sterilizează borcanele și capacele!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Click și pe clopoțel pentru noutăți!
- Înainte de a opri focul adăugăm zeama de lămâie mai dăm 2-3 clocote și apoi dăm deoparte.
- Punem gemul în borcane sterilizate în prealabil, închidem cu borcanele, întoarcem învers, învelim în pături și lăsăm să se răcească lent până a doua zi când le punem la păstrare în cămară, la loc răcoros.
NOTĂ. Din această cantitate ies aproximativ 2 borcănele de 250 de grame.
Să aveți spor și poftă la gem delicios de mure!
Leave a Reply