• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

August 10, 2020 · Leave a Comment

Gem de mure conservat pentru iarnă

De post (vegan)· Dulceturi/Conserve

Spune si altora!
 21     
21
Shares

Gem de mure conservat pentru iarnă

Am primit zilele trecute de la mama cumnatei mele un borcanel cu gem de mure. Mi-a plăcut așa de mult încât am făcut niște poze și i-am cerut rețeta. Mai bine spus confirmarea rețetei pentru că nu e mare diferență între un gem de mure și unul de căpșune, a cărui rețetă o găsiți deja pe blog. Ca mod de preparare, vreau să zic.

În general gemurile și dulcețurile se aseamănă între ele ca și mod de preparare. I-aș fi spus dulceață de mure însă modul de preparare al dulceții presupune să faci mai întâi un sirop. La gem, însă, pui zahărul peste fructe și apoi fierbi conținutul.

gem de mure

Exact așa a procedat și ea în cazul de față. A pus de cu seară zahărul peste fructe, a lăsat până a doua zi ca să se topească și să lase puțină zeamă după care l-a fiert până s-a legat și așa rezultat un delicios gem. Simplu, nu?

Dacă ai mai multe mure și dorești să faci și o prăjiturică îți recomand să încerci rețeta de prăjitură cu jelei de mure pe care o găsești dând click AICI iar dacă vrei ceva mai simplu și fără cremă poți încerca rețeta de prăjitură cu iaurt și mure, apăsând AICI.

prajitura cu mac crema de vanilie si jeleu de mure

Gem de mure conservat pentru iarnă
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
30 mins
Total time
45 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Conserva pentru iarna
Serves: o portie
Ingrediente
  • 1 kilogram de mure
  • 700 grame de zahăr
  • zeama de la o lămâie
3.5.3251

Mod de preparare pentru gem de mure

  • Spălăm bine murele.
  • Punem zahărul peste ele, amestecăm și lăsăm câteva ore sau, dacă le punem de cu seară lăsăm până a doua zi ca zahărul să se topească și murele să lase zeamă.
  • A doua zi punem totul la foc mediu și lăsăm să fiarbă până când gemul se leagă și ajunge la consistența dorită.

Vezi mai jos cum se sterilizează borcanele și capacele!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Click și pe clopoțel pentru noutăți!

  • Înainte de a opri focul adăugăm zeama de lămâie mai dăm 2-3 clocote și apoi dăm deoparte.
  • Punem gemul în borcane sterilizate în prealabil, închidem cu borcanele, întoarcem învers, învelim în pături și lăsăm să se răcească lent până a doua zi când le punem la păstrare în cămară, la loc răcoros.

NOTĂ. Din această cantitate ies aproximativ 2 borcănele de 250 de grame.

gem de mure pentru iarnă

Să aveți spor și poftă la gem delicios de mure!


Spune si altora!
 21     
21
Shares
 
21
Shares
 21    
« 20+ rețete de desert fără coacere. Prăjitură, tort, desert la pahar
Mâncare de ardei cu vinete și dovlecel »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

August 2020
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
« Jul   Sep »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316