Drob cu ciuperci și cașcaval. Cum se face drobul cu ciuperci în variantă vegetariană. Alternativă la drobul tradițional din carne de miel.
Această rețetă de drob cu ciuperci și cașcaval nu este prima rețetă de drob de pe blog. Am mai făcut, de-a lungul timpului și drob din carne dar și drob de post, fără lapte sau ou. Anul aceasta m-am gândit să încerc și altceva. Și m-am oprit la acest drob cu ciuperci și cașcaval.
Cum am găsit în ofertă, la preț redus un kilogram de ciuperci Champignon din cele brune m-am gândit că nu ar strica să fac din jumătate de kilogram niște sărmăluțe (ca acestea de aici) și din cealaltă să încerc un drob cu ciuperci și cașcaval.
Nu am un regim de viață vegan dar apreciez foarte mult mâncarurile cu legume și lactate așa că, pentru mine, acest drob cu ciuperci și cașcaval pot spune că este o alegere potrivită chiar și pentru masa festivă de Paști.
Știu că unii dintre voi nu gândesc la fel. Chiar am primit zilele trecute un comentariu prin care mi se atrăgea atenția că drobul de post nu este ceva de pus pe masa de Paști pentru că în acest meniu festiv e musai să fie incluse mâncăruri din carne de miel.
Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa. Adică nu putem generaliza și de acum, gata, nu mai mâncam altceva decât miel. Înainte de a gândi așa și de a face astfel de observații cumva fărăr rost ar trebui să ne gândim că sunt persoane care, din diferite motive nu consumă carne de miel.
Vezi mai jos cum se face checul aperitiv cu brânză
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Sau, sunt persoane care au decis, de bună voie și nesilite de nimeni, să țină toată viața un regim în care carnea nu este inclusă. Pentru acele persoane acest drob cu ciuperci și cașcaval este o alegere perfectă.
Nu vă obligă nimeni să pregătiți un astfel de drob pentru masa de Paști. E alegera fiecăruia ce, cum și cât consumă. Eu îmi doresc doar să vin în ajutor tuturor așa încât pe blog să găsească fiecare ceva care să-l inspire.
Drept pentru care vă las mai jos și lista cu rețetele de drob pe care le puteți pregăti în funcție de gusturi și preferințe:
Drob de miel în prapure – click AICI pentru rețetă
Drob de miel în foi de plăcintă – click AICI pentru rețetă
Drob de miel în aluat de foietaj – click AICI pentru rețetă
Drob cu ficat de pui – click AICI pentru rețetă
Drob de post cu ciuperci și orez – click AICI pentru rețetă
- 500 grame de ciuperci (eu am avut Champignon brune)
- 2 legături de ceapă verde
- 1 legătură de usturoi verde
- 1 legătură de mărar verde
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 2 linguri de ulei de măsline
- 150 grame de cașcaval
- 2 ouă fierte
- 3 ouă crude
- 3 linguri de pesmet
- sare, piper, nucșoară după gust
Mod de preparare pentru drob cu ciuperci și cașcaval
- Curățăm legumele. Ciupercile le putem doar șterge sau clăti sub jet de apă. Atenție! Ciupercile se îmbibă foarte ușor cu apă și de aceea se recomandă mai degrabă să se șteagă cu un șervet de hârtie. Eu prefer totuși să le trec, rapid, printr-un jet de apă.
- Tocăm ciupercile în cuburi mici. E de preferat varianta aceasta decât să dați totul la blender. Trebuie să țineți cont de faptul că, la gătit bucățile de ciuperci se vor micșora.
- Tăiem și ceapa, usturoiul măraru, pătrunjelul.
- Radem cașcavalul pe răzătoarea mare.
- Punem într-o tigaie 2 linguri de ulei de măsline și le încingem bine.
- Adăugăm ciupercile tocate, presărăm puțină sare și le călim la foc mic până când scade zeama lăsată de ele.
- Adăugăm peste ciuperci și restul verdețurilor și mai gătim puțin cât să se înmoaie după care dăm deoparte și lăsăm puțin la răcit.
- Aprindem cuptorul la 170 grade (cuptor electric) și punem hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile de 10/20 cm.
- Batem bine 2 ouă.
- Punem peste compoziția de ciuperci și verdețuti cele 2 ouă bătute bine, adăugăm și cașcavalul, condimentam cu sare, piper, nucșoară sau alte condimente după preferințe.
- În funcție de cât de umedă e compoziția adăugăm și 2-3 linguri de pesmet. Eu am folosit 3 linguri.
- Amestecăm totul bine și punem jumătate din compoziție în tavă, punem și cele 2 ouă fierte apoi restul de compoziție.
- La final turnăm, pentru un aspect mai frumos și celalalt ou bătut bine. Este opțională această etapă.
- Dăm la cuptor pentru 35-40 de minute în funcție de cum coace cuptorul. Drobul trebuie să fie rumenit atunci când în scoatem.
- Lăsăm la răcit și servim cu poftă!
Să aveți poftă și spor la făcut drob cu ciuperci și cașcaval!
[…] cu ciuperci și cașcaval – click AICI pentru […]