• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 23, 2018 · 4 Comments

Drob de miel în aluat de foietaj

Aperitive· cu carne

Spune si altora!
 2     
2
Shares

Drob de miel în aluat de foietaj

Am făcut rețeta asta pentru masa festivă de Paști dar abia acum reușesc să o public. Nu avea sens să o păstrez în sertărașul cu rețete al blogului până anul viitor când o să fie la mare căutare drobul din carne de miel. M-am gândit că poate sunt printre voi și persoane care mai au acum ocazia să facă un drob de miel.

Poate unii au cumpărat un miel întreg și nu au făcut de Paști drob sau poate mai sunt și acum prin supermarketuri oferte la organe de miel așa că ar mai putea fi făcută și anul acesta rețeta.

drob de miel foietaj

Nu e prima sau singura rețetă de drob de miel de pe site. Mai puteți găsi rețeta de drob de miel în foi de plăcintă – vezi aici –  sau drob de miel rețeta tradițională – vezi aici.

Această rețetă de astăzi de drob de miel, deși seamănă cu celelalte este un pic altfel. Procesul tehnologic al pregătirii drobului de miel este diferit față de celelalte 2 rețete anterioare.

Nu am mai dat organele prin mașina de tocat carne ci le-am tocat cu ajutorul cuțitului, obținând în final bucăți mai mari de carne pe care le-am legat într-un drob de miel învelit într-un aluat de foietaj.

De asemenea, nu am folosit ouăle întregi cum se folosesc de obicei în rețetele tradiționale de drob de miel ci am tocat 3 ouă fierte și le-am adăugat în compoziție împreună cu alte 2 crude.

Organele le-am fiert puțin dar le-am și călit câteva minute în puțin unt, fapt care a dat în final un alt gust, o altă aromă drobului de miel.

Drob de miel în aluat de foietaj
 
Save Print
Prep time
30 mins
Cook time
45 mins
Total time
1 hour 15 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Aperitiv
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 750 grame de organe de miel (inima, ficat, plămâni)
  • 2 legaturi de ceapă verde
  • 1 legătură de usturoi verde
  • 1 ceapă uscată mare
  • o legătură de mărar
  • o legătură de pătrunjel
  • 3 oua fierte
  • 2 oua crude
  • 2 linguri de unt
  • o lingură de ulei de măsline
  • un aluat de foietaj de 400 grame
  • opțional 2 linguri de smântână grasă
  • sare, piper după gust
  • un ou de prepeliță pentru uns aluatul
3.5.3239

Mod de preparare pentru drob de miel în aluat de foietaj

  • Organele de miel se spală bine și se pun la fiert în apa rece împreună puțină sare și câteva boabe de piper timp de 15-20 de minute.
  • După ce au fiert se lasă să se răcească, apoi se toc cu ajutorul unui cuțit în cuburi mici sau mai mari, după îndemânarea sau preferința fiecăruia.
  • Curățăm ceapa uscată și o tăiem mărunt.
  • Punem într-o tigaie untul și uleiul apoi, când sunt încinse adăugăm ceapa.
  • O rumenim 1-2 minute și apoi adăugăm organele de miel tocate în prealabil.
  • Lăsăm totul să se mai gătească 5-6 minute apoi luăm de pe foc și dăm deoparte să se răcească.
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade și pune hârtie de copt într-o tavă de cozonac.
  • Între timp spălăm ceapa verde, usturoiul, mărarul și pătrunjelul (dacă avem proaspăte) și le tocăm mărunt.
  • Ouăle fierte le curățăm de coajă și le tăiem și pe ele bucăți mici ca pentru salată.
  • Batem bine, cu ajutorul unei furculițe, celelalte două ouă crude.
  • Într-un vas încăpător punem amestecul de organe și ceapă călite în prealabil și adăugăm peste el verdețurile și ouăle tocate și cele crude.
  • Amestecăm bine și dacă dorim, pentru o savoare în plus putem adăuga acum și puțină smântână bine scursă de zer.
  • Punem aluatul de foietaj în tava de cozonac lăsând să cadă pe laturi ce nu încape din el în tavă.
  • Adăugăm compoziția de organe, verdețuri și ouă.
  • Nivelăm și trecem părțile de aluat peste partea superioară a drobului învelind practic compoziția.
  • Din resturile de aluat se pot face  mici forme care se pun peste drob.
  • Ungem cu ou și apoi dăm la cuptor pentru 40-50 de minute, până se coace aluatul.
  • Când acesta s-a rumenit (eu l-am lăsat mai puțin pentru că cuptorul meu cam arde) îl scoatem din cuptor, îl lăsăm la răcit puțin după care îl scoatem cu grijă din tavă și îl punem pe un grătar ca să se răcească în continuare.
  • Dăm la frigider până a doua zi iar înainte de a-l servi îl tăiem felii și de bucurăm de gustul unui drob de miel în aluat de foietaj.

drob de miel în aluat de foietaj

Să aveți poftă la drob de miel în aluat de foietaj!


Spune si altora!
 2     
2
Shares
 
2
Shares
 2    
« Aluat pentru pizza de casă – rețetă simpla și rapidă
Prăjitură Fanta – cu cremă de brânză și jeleu de portocale »

Comments

  1. Barbos says

    December 5, 2019 at 9:42 pm

    Eu nu pun plaman nici la drob ,nici la toba. Eu folosesc retetele si, mai ales, sfatul bunicii mele (si am 70 de ani) care spunea ca plamanul e pentru caini si pisici, nu pentru om. Dupa mine cel mai bun drob e in prapur.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      December 6, 2019 at 9:38 am

      Da, asa este, cel mai bun drob e cel in prapur dar acum multi nu mai fac asa…. Am si reteta de drob in prapur dar am zis ca sa public si pe aceasta mai moderna :)

      Reply
  2. o femeie says

    April 27, 2018 at 8:44 am

    in aluat de foietaj fac de ani de zile. Anul asta insa nu am mai facut, doar eu mananc. Anii trecuti faceam si portionam si congelam, aveam pachet 3-4 zile si dupa Pasti :) – faceam glume ca vinerea cand nu mai gaseam ce lua la pachet eu sarbatoream Pastele :))

    Reply

Trackbacks

  1. Rețete de drob pe care să le încerci de Paști - Lecturi si Arome says:
    April 16, 2020 at 8:02 pm

    […] de miel în aluat de foietaj – click AICI pentru […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

April 2018
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
« Mar   May »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316