• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

May 14, 2018 · 6 Comments

Salată de sparanghel cu căpșuni și brânză

De post (vegan)· Salate/Garnituri

Spune si altora!
 11     
11
Shares

Salată de sparanghel cu căpșuni și brânză

În meniul de astăzi o să avem o salată. Dar nu orice fel de salată ci una deosebită. O salată de primăvară, cu ingrediente care se îmbină perfect între ele într-un savuros preparat: salată cu sparanghel cu căpșuni și brânză.

Dacă mă urmăriți pe contul de Instagram știți deja că aceasta a fost cina noastră de duminică seara. Practic un răsfăț pentru papilele noastre gustative.salata de sparanghel

E o salată, cum ziceam, de primăvară pentru că în mai e și sezonul căpșunilor dar și al sparanghelului deși ingredientele acestea acum se pot găsi în majoritatea timpului în magazine. Acum însă, în această perioadă ele sunt ”în plin sezon”, cum se mai zice, deci clar că vor fi și mai gustoase.

Salata de sparanghel cu căpșuni și brânză este, ca mai orice altfel de salată, una ușor de făcut. Și rapidă. Sparanghelul, chiar dacă nu se consumă crud, are un timp de gătire foarte scurt.

Pentru un plus de savoare eu l-am gătit în tigaie dar pentru această salată de sparanghel cu căpșuni și brânză se poate folosi și sparanghel blanșat, operațiune ce durează cam 3 minute (dacă vrem să păstrăm culoarea verde a acestuia) sau chiar și sparanghel cuptor, caz în care durează mai mult (circa 15-20 de minute) sau pe grătar dacă nu așa, în tigaie.

Timpul de gătire, cum observați, variază în funcție de cât de tânăr este sparanghelul. Dacă este mai tânăr și cu tulpina mai subțire.

5.0 from 1 reviews
Salată de sparanghel cu căpșuni și rucola
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
10 mins
Total time
25 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Salata
Cuisine: Romaneasca
Serves: 2 portii
Ingrediente
  • 4-5 căpșuni
  • o jumătate de legătură de sparanghel verde
  • 25 de grame de nuci
  • o mână generoasă de rucola (50 de grame)
  • 25-30 de grame de brânză Gorgonzola
  • Pentru sotat sparanghelul
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • doi căței de usturoi
  • Pentru prăjit nucile
  • un vârf de cuțit cu sare roz de Himalaya
  • un vârf de cuțit cu zahăr brun
  • Pentru dressing
  • o lingură de ulei de măsline
  • o linguriță de oțet balsamic
  • un vârf de cuțit de zahăr brun (melasă)
  • un vârf de cuțit cu sare roz de Himalaya
3.5.3240

Mod de preparare pentru salată de sparanghel cu căpșuni

  • Începem prin pregăti sparanghelul verde. Îl spălăm și apoi îndepărtăm partea lemnoasă după care îl curățam îndepărtând ușor de acei mici ”solzișori” de pe tulpina rămasă cu un cuțit de curățat legume. Dacă avem sparanghel alb îl curățăm pe toată suprafața acestuia.
  • Curățăm usturoiul și îl tăiem mărunt.
  • Punem cele 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și când sunt încinse adăugăm usturoiul tocat.
  • Lăsăm la rumenit un minut după care adăugăm tijele de sparanghel.
  • Lăsăm sparanghelul să se rumenească, întorcându-l din când în când pe fiecare parte până când se gătește. Devine moale dar totuși rămâne ferm. În funcție de grosimea sparanghelului și de cât este acesta de tânăr, această operațiune durează în jur de 10 minute. Timp în care ne ocupăm de restul ingredientelor.
  • Spălăm rucola (poate fi și spanac sau alta salată verde) și o lăsăm să se scurgă de apă
  • Spălăm căpșunile și apoi le tăiem în jumătate pe orizontală urmărind forma acestora (pentru un aspect mai frumos în farfurie.salată de sparanghel cu căpșuni
  • Încingem o tigaie antiaderentă. Adăugăm căpșunile și le rumenim ușor, întorcându-le și pe partea cealaltă, timp de 1 minut, cât să se înmoaie puțin și să se rumenească.
  • Scoatem căpșunile pe o farfurie și apoi ne apucăm de pregătit nuca.
  • Tocăm nuca grosier și punem peste ea un vârf de cuțit cu sare și unul cu zahăr. dacă aveți zahăr brun e și mai bine. Dacă nu, folosiți zahăr obișnuit.
  • Punem pe foc o tigaie antiaderentă, și când aceasta este încinsă adăugăm nucile. Le rumenim, întorcându-le de pe o parte pe alta, pentru 2-3 minute și având grijă să nu se ardă. Atenție! Nuca se poate arde foarte ușor dacă nu e supravegheată sau gătită prea mult.
  • Când și nucile sunt gata le dăm deoparte și le așezăm pe o farfurie.
  • Tăiem brânza Gorgonzola bucăți.
  • Pregătim dressing-ul amestecând uleiul cu oțetul, zarea și zahărul.
  • Când și sparanghelul s-a terminat de gătit punem rucola pe o farfurie, adăugăm sparanghelul, căpșunile, nucile, brânza și apoi stropim totul cu dressing-ul pregatit.
  • Amestecăm și servim cu poftă!

Poftă bună la salată de sparanghel cu căpșuni și brânză!

Dacă vrei să urmărești și ultimele rețete video,
abonează-te și tu la canalul de Youtube
click AICI

abonare canal de Youtube


Spune si altora!
 11     
11
Shares
 
11
Shares
 11    
« Cea mai simplă rețetă de salată verde cu roșii și castraveți (rețeta video)
Smoothie bowl cu avocado și musli »

Comments

  1. o femeie says

    May 14, 2018 at 3:21 pm

    minunata!

    As adauga ca sparanghelul se poate si frige fara ulei, cateva minute pe o parte si apoi pe cealalta – eu asa fac, sau fierbe scurt, dar si consuma crud (taiat pe razatoare sau mandolina – adica felii subtiri).

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      May 14, 2018 at 4:55 pm

      Da, se poate, asa cum am si scris in articol, gati si prin alte metode. Si la aburi se poate! Si la grill…
      Doar ca asa… cu un pic de ulei sau chiar unt ;) e mai gustos … zic eu.
      Crud nu stiu daca l-as manca :)))

      Reply

Trackbacks

  1. Risotto cu sparanghel și parmezan - Lecturi si Arome says:
    June 12, 2018 at 10:56 am

    […] cu rețetele cu sparanghel publicate de curând îți reamintesc că poți îl poți găti într-o salată cu căpșuni sau cu spanac și parmezan, un aperitiv cu bacon sau cu ou dar și într-o supă […]

    Reply
  2. Sparanghel la tigaie cu crumble de bacon și sos Zabaglione - Lecturi si Arome says:
    June 4, 2018 at 9:03 am

    […] la cuptor cu bacon (vezi aici) și apoi 2 salate delicioase cu sparanghel, una cu căpșuni (vezi aici) și alta cu spanac și parmezan (vezi aici), astăzi ”vom duce” sparanghelul la un alt […]

    Reply
  3. Sparanghel învelit în bacon cu parmezan, gătit la cuptor - Lecturi si Arome says:
    May 18, 2018 at 7:11 pm

    […] deja știi, am făcut o salată de sparanghel cu căpșuni (vezi aici rețeta), o supă cremă (vezi aici rețeta), o altă salată cu spanac și sparanghel (vezi aici rețeta) […]

    Reply
  4. Salată de sparanghel cu spanac și parmezan - Lecturi si Arome says:
    May 16, 2018 at 9:46 am

    […] cu căpșuni. Vă sfătuiesc s-o încercați și pe aceea pentru că această combinație dintre sparanghel și căpșuni este […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Sarmale cu vinete coapte. Rețetă DE POST! March 29, 2023
  • Clătite DE POST cu apă minerală. 15 mici secrete pentru a ieși perfecte! March 22, 2023
  • Ce băuturi se potrivesc bine cu diferite tipuri de carne? March 16, 2023

Archives

May 2018
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
« Apr   Jun »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316