• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

May 16, 2018 · 4 Comments

Salată de sparanghel cu spanac și parmezan

Salate/Garnituri

Spune si altora!
 2     
2
Shares

Salată de sparanghel cu spanac și parmezan

Acum ceva timp vă povesteam pe blog că am primit pentru recenzie cartea de bucate a lui Gordon Ramsay, ”Meniul perfect”, o carte de bucate deosebită nu doar prin rețetele cunoscutului chef britanic cât și prin formatul acesteia – o poți cumpăra și tu de aici.

Deși mi-a plăcut foarte mult, până de curând nu am gătit nimic din ea. Mi-am zis ca e timpul să o fac mai ales că am descoperit o rețetă simplă, rapidă și ușor de făcut … cu sparanghel.salată de sparanghel cu spanac

Da, iar cu sparanghel pentru că e sezonul lui și cum am vrut să mă bucur de gustul acestuia am decis să-l cumpăr mai des și să-l testez în diverse combinații.

Deja ai văzut, cred, dacă ești abonat la notificări, că am publicat zilele trecute o altă rețetă simplă și rapidă tot cu sparanghel, însă cu căpșuni. Vă sfătuiesc s-o încercați și pe aceea pentru că această combinație dintre sparanghel și căpșuni este minunată!

Dar, să revin la rețeta de astăzi, cea de salată de sparanghel cu spanac și parmezan. Este o rețetă la fel de simplă și de gustoasă și sunt sigură că o să vă placă și această combinație.

Deși m-am inspirat din cartea de bucate a celebrului Gordon Ramsay, rețeta nu este identică. Spanacul pe care îl folosește acesta în rețetă este de fapt o combinație de spanac gătit și babay spanac. Eu am folosit doar baby spanac. Iar sparanghelul l-am gătit în tigaie și nu la grătar.

Și în ce privește dressingul am făcut o modificare. Doar pentru că nu aveam în casă o brânză albastră (cu mucegai). Așa că am făcut un dressing simplu, ca la rețeta de salată de sparanghel cu căpșuni și am folosit ca și brânză niște parmezan ras pe răzătoarea mare.salată cu sparanghel și spanac

A fost foarte gustoasă chiar și așa deși, sunt sigură că în varianta propusă de maestru este mult mai gustoasă. Și, ca să vă dau posibilitatea să încercați și varianta originala o să vă scriu la final și rețeta pentru dressing-ul cu brânză albastră.

5.0 from 1 reviews
Salată de sparanghel cu spanac și parmezan
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
10 mins
Total time
25 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Salată
Cuisine: Românească
Serves: 2 porții
Ingrediente
  • 100 de grame de baby spanac
  • o jumătate de legătură de sparanghel verde
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • un sfert de linguriță de sare
  • 25 de grame de parmezan ras pe răzătoarea mare
  • - pentru nuci
  • 50 de grame de nuci
  • un vârf de cuțit cu sare
  • un vârf de cuțit cu zahăr
  • - pentru dressing
  • o lingură de ulei de măsline
  • o linguriță de oțet balsamic
  • un vârf de cuțit de zahăr brun (melasă)
  • un vârf de cuțit cu sare roz de Himalaya
3.5.3240

 

Mod de preparare pentru salată de sparanghel cu spanac și parmezan

  • Spălăm frunzulițele de baby spanac și le lăsăm să se scurgă bine de apă.
  • Pregătim și nuca pe care o tocăm grosier și punem peste ea un vârf de cuțit cu sare și unul cu zahăr. Dacă aveți zahăr brun e și mai bine. Dacă nu, folosiți zahăr obișnuit.
  • Punem pe foc o tigaie antiaderentă, și când aceasta este încinsă adăugăm nucile. Le rumenim, întorcându-le de pe o parte pe alta, pentru 2-3 minute și având grijă să nu se ardă. Atenție! Nuca se poate arde foarte ușor dacă nu e supravegheată sau gătită prea mult.
  • Când și nucile sunt gata le dăm deoparte și le așezăm pe o farfurie.
  • Pregătim dressing-ul: amestecăm uleiul cu oțetul, zarea și zahărul.
  • Spălăm și curățăm sparanghelul și apoi îl gătim exact ca în rețeta de salată de sparanghel cu căpșuni – vezi AICI.
  • Când și sparanghelul este gătit punem spanacul pe o farfurie, adăugăm sparanghelul, dressing-ul și parmezanul și apoi amestecăm.

Servim, evident, cu mare poftă!

carte de bucate Gordon Ramsay

EXTRA SFAT

Rețeta pentru dressing cu brânză albastră, din cartea ”Meniul perfect”

50 de grame de Rocquefort sau altă brânză albastră
1-2 linguri de apă
o lingură de muștar de Dijon
3 linguri de oțet de cidru
3 linguri de ulei de nucă
3 linguri de ulei de măsline

Se sfărâmă brânza și se amestecă cu apa și muștarul pentru a o subția. Se adaugă apoi uleiul și oțetul. Se asezonează cu sare și piper după gust.

Să aveți poftă la salată de sparanghel cu spanac și parmezan! 


Spune si altora!
 2     
2
Shares
 
2
Shares
 2    
« Smoothie bowl cu avocado și musli
Sparanghel învelit în bacon cu parmezan, gătit la cuptor »

Comments

  1. o femeie says

    May 17, 2018 at 11:49 am

    Musai sa o incerc, dar adaptez: sparanghel iau de la tzaranul nostru si il grataresc putzin, spanac si usturoi am in gradina, nuci am cumparat de la dm, doar mai vreau niste branza mucegaita pt dressing pe care o ador :). Si voi folosi numai ulei de masline (am o comoara de grec in birou, pardon, comoara e la taica su pe deal :D )

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      May 17, 2018 at 11:57 am

      Eh, ce bine ca ai grecul in birou si restul in gradina. Doar branza iti mai trebuie si gata salata! Sa aveti pofta! Si daca ai si capsuni fa-o si pe cealalta ;)

      Reply

Trackbacks

  1. 7 idei de fine dining pe care le poți încerca acasă says:
    November 12, 2021 at 1:47 pm

    […] O masă ușoară și rafinată este salata de primăvară cu sparanghel, un ingredient rar întrebuințat în bucătăria românească, însă frecvent discutat de către nutriționiști pentru menținerea siluetei într-o formă echilibrată. Gustul acestui preparat este ușor amar, cu o aromă specifică. Pentru a încerca și dumneavoastră vă recomandăm această rețetă a salatei de sparanghel cu spanac și parmezan. […]

    Reply
  2. Sparanghel la tigaie cu crumble de bacon și sos Zabaglione - Lecturi si Arome says:
    June 4, 2018 at 9:19 am

    […] 2 salate delicioase cu sparanghel, una cu căpșuni (vezi aici) și alta cu spanac și parmezan (vezi aici), astăzi ”vom duce” sparanghelul la un alt […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai importante elemente dintr-o patiserie? June 20, 2022
  • Cum alegi paharele de vin? May 28, 2022
  • Ciorbă de urzici cu orez acrită cu borș May 5, 2022

Archives

May 2018
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
« Apr   Jun »

Copyright © 2022 · captivating theme by Restored 316