• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 15, 2013 · 6 Comments

Supa crema de sparanghel

De post (vegan)· Supe/Ciorbe

Spune si altora!
 6     
6
Shares

supa crema sparanghelCe aţi zice de o supa crema de sparanghel? E într-adevar o legumă scumpisoara pentru noi dar uneori mai trebuie sa ne si răsfatam, nu? În plus, uneori o gasim si in oferta si eu zic ca merită sa profitam de asta pentru a diversifica meniul nostru zilnic. Supa e simplu de făcut, nu necesită mult timp, are o aromă aparte si un gust uşor dulce. Asta cel puţin a fost impresia mea după ce am gustat-o :)

Ingrediente supa crema de sparanghel:
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov
  • 1 bucata de telina
  • doua legaturi de sparanghel
  • un cartof
  • o lingură de unt (sau ulei de masline)
  • aproximativ 1000 ml supă de pui (sau apa)
  • sare dupa gust
  • piper
  • nucsoara
  • smantana (optional)
Mod de preparare supa crema de sparanghel:
  1. Ceapa, morcovul, telina si cartoful se taie bucati cat mai mici (se pot da chiar si pe razatoare). Cu cat legumele sunt taiate bucati mici cu atat fierb mai repede.
  2. Sparanghelul se curata foarte simplu separandu-se partea lemnoasa de varf.  La supa vom folosi doar varfurile care se taie si ele bucati mici.
  3. Se pune o lingura de unt (ulei de  masline) intr-o cratita mai mare si se lasa la foc mic ca sa se topeasca dupa care se adauga legumele taiate si se amestecă bine. Se toarna peste ele supa de pui (apa) incalzita un pic in prealabil  (daca e scoasă de la frigider).
  4. Se lasa sa fiarba totul la foc mediu pana se fierb toate legumele. Se adauga sare, piper si un varf de cutit de nucsoara. Cand legumele sunt fierte se ia oala de pe foc si se lasă un pic supa la racit.
  5. Dupa ce s-a racit ptţin se strecoară legumele fierte si se paseaza cu mixerul.
  6. Peste aceasta pasta se adauga zeama separata mai devreme pana ajunge la consistenta dorita.
  7. Pentru decor se pot pastra cateva varfuri de sparanghel intregi pentru a le adauga apoi in supa. Cand o serviti puteti adauga si o lingura cu smantana in farfuria cu supa
  8. Se serveste cu crutoane de paine.

Nota: Dacă vreti sa consumati supa in zilele de post inlocuiti supa de pui cu apa, untul cu ulei de masline si… uitati de smantana ;)

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 6     
6
Shares
 
6
Shares
 6    
« Bine ai venit!
Supa crema de mazare cu menta »

Comments

  1. Corina says

    February 9, 2019 at 10:34 am

    O reteta speciala! Imi place gustul, am s-o mai prepar si alta data! Merci de reteta!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      February 9, 2019 at 11:30 am

      Cu mare drag! Ma bucur ca iti place :)

      Reply

Trackbacks

  1. Cinci afrodisiace naturale - Lecturi si Arome says:
    June 20, 2022 at 5:02 pm

    […] Este bogat in potasiu, fibre, vitamina B6, vitamina A si C, tiamina si acid folic. Se spune ca ajuta la cresterea productiei de histamina necesara pentru atingerea orgasmului atat la femei cat si la barbati. Il putem gati in diferite retete printre care si cea de supa crema de sparanghel. […]

    Reply
  2. Risotto cu sparanghel și parmezan - Lecturi si Arome says:
    June 12, 2018 at 10:56 am

    […] În cazul în care nu ești la curent cu rețetele cu sparanghel publicate de curând îți reamintesc că poți îl poți găti într-o salată cu căpșuni sau cu spanac și parmezan, un aperitiv cu bacon sau cu ou dar și într-o supă cremă. […]

    Reply
  3. Salată de sparanghel cu căpșuni și brânză - Lecturi si Arome says:
    May 15, 2018 at 8:02 am

    […] o salată, cum ziceam, de primăvară pentru că în mai e și sezonul căpșunilor dar și al sparanghelului deși ingredientele acestea acum se pot găsi în majoritatea timpului în magazine. Acum însă, […]

    Reply
  4. Cinci afrodisiace naturale | Lecturi si Arome says:
    February 4, 2014 at 4:10 am

    […] Este bogat in potasiu, fibre, vitamina B6, vitamina A si C, tiamina si acid folic. Se spune ca ajuta la cresterea productiei de histamina necesara pentru atingerea orgasmului atat la femei cat si la barbati. Il putem gati in diferite retete printre care si cea de supa crema de sparanghel. […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

June 2013
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
    Jul »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316