Ce aţi zice de o supa crema de sparanghel? E într-adevar o legumă scumpisoara pentru noi dar uneori mai trebuie sa ne si răsfatam, nu? În plus, uneori o gasim si in oferta si eu zic ca merită sa profitam de asta pentru a diversifica meniul nostru zilnic. Supa e simplu de făcut, nu necesită mult timp, are o aromă aparte si un gust uşor dulce. Asta cel puţin a fost impresia mea după ce am gustat-o :)
Ingrediente supa crema de sparanghel:
- 1 ceapa mica
- 1 morcov
- 1 bucata de telina
- doua legaturi de sparanghel
- un cartof
- o lingură de unt (sau ulei de masline)
- aproximativ 1000 ml supă de pui (sau apa)
- sare dupa gust
- piper
- nucsoara
- smantana (optional)
Mod de preparare supa crema de sparanghel:
- Ceapa, morcovul, telina si cartoful se taie bucati cat mai mici (se pot da chiar si pe razatoare). Cu cat legumele sunt taiate bucati mici cu atat fierb mai repede.
- Sparanghelul se curata foarte simplu separandu-se partea lemnoasa de varf. La supa vom folosi doar varfurile care se taie si ele bucati mici.
- Se pune o lingura de unt (ulei de masline) intr-o cratita mai mare si se lasa la foc mic ca sa se topeasca dupa care se adauga legumele taiate si se amestecă bine. Se toarna peste ele supa de pui (apa) incalzita un pic in prealabil (daca e scoasă de la frigider).
- Se lasa sa fiarba totul la foc mediu pana se fierb toate legumele. Se adauga sare, piper si un varf de cutit de nucsoara. Cand legumele sunt fierte se ia oala de pe foc si se lasă un pic supa la racit.
- Dupa ce s-a racit ptţin se strecoară legumele fierte si se paseaza cu mixerul.
- Peste aceasta pasta se adauga zeama separata mai devreme pana ajunge la consistenta dorita.
- Pentru decor se pot pastra cateva varfuri de sparanghel intregi pentru a le adauga apoi in supa. Cand o serviti puteti adauga si o lingura cu smantana in farfuria cu supa
- Se serveste cu crutoane de paine.
Nota: Dacă vreti sa consumati supa in zilele de post inlocuiti supa de pui cu apa, untul cu ulei de masline si… uitati de smantana ;)
Pofta buna sa aveti!
Corina says
O reteta speciala! Imi place gustul, am s-o mai prepar si alta data! Merci de reteta!
Claudia Vasilache says
Cu mare drag! Ma bucur ca iti place :)