Risotto cu sparanghel și parmezan
Închei astăzi seria rețetelor cu sparanghel, evident, pregătite anul acesta, cu un risotto cu sparanghel. Adică un orez gătit în stil italian în care am folosit sparanghel.
Rețeta de risotto cu sparanghel este una ușor de făcut, relativ rapidă (nu durează mai mult de 30 de minute) și gustoasă. Perfectă pentru un prânz sau o cină.
În cazul în care nu ești la curent cu rețetele cu sparanghel publicate de curând îți reamintesc că poți îl poți găti într-o salată cu căpșuni sau cu spanac și parmezan, un aperitiv cu bacon sau cu ou dar și într-o supă cremă.
Sparanghelul este o legumă care se gătește rapid și ușor așa că ar fi bine să o includeți în meniu cât mai des mai ales că este și plină de vitamine.
- o legătură de sparanghel
- 150 de grame de orez pentru risotto
- două linguri de ulei
- o ceapă medie
- sare și piper după gust
- 50 grame de parmezan ras
- 700 ml de supa de legume sau pui
Mod de preparare pentru risotto cu sparanghel și parmezan
- Curățăm ceapa și o tăiem mărunt.
- Încingem uleiul într-o tigaie antiaderentă și adăugăm ceapa pe care o călim 1-2 minute cât să se rumenească.
- Adăugăm orezul spălat în prealabil și îl gătim 1-2 minute amestecând din când în când.
- Încălzim supa și adăugăm un sfert din ea peste orez, lăsăm să se gătească până când scade zeama apoi adăugăm mai adăugă un sfert din zeamă și lăsăm să se gătească până scade. Procedăm la fel cu restul de zeamă adăugând-o alternativ până se gătește orezul.
- între timp ne ocupăm de sparanghel pe care îl spălăm și curățăm așa cum am explicat aici.
- Punem o oală mare cu apă pe aragaz și când aceasta începe să fiarbă adăugăm o linguriță cu sare și apoi sparanghelul pe care îl fierbem (blanșăm) 5 minute.
- Scoatem sparanghelul și în punem imediat într-un vas cu apă foarte rece pentru a opri gătirea acestuia și a menține culoarea verde.
- Tăiem vârfurile de la sparanghel și restul îl pasăm cu ajutorul unui blender transformând totul într-un piure fin.
- Când orezul este aproape fiert adăugăm piureul de sparanghel și mai dăm 2-3 clocote ca să se gătească împreună.
- Stingem focul și adăugăm parmezanul. Amestecăm și servim nu înainte de a adăuga în fiecare farfurie câteva vârfuri de sparanghel din cele păstrate mai devreme.
Poftă bună la risotto cu sparanghel și parmezan!
Leave a Reply