• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 12, 2018 · Leave a Comment

Risotto cu sparanghel și parmezan

Feluri de baza· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 25     
25
Shares

Risotto cu sparanghel și parmezan

Închei astăzi seria rețetelor cu sparanghel, evident, pregătite anul acesta, cu un risotto cu sparanghel. Adică un orez gătit în stil italian în care am folosit sparanghel.

Rețeta de risotto cu sparanghel este una ușor de făcut, relativ rapidă (nu durează mai mult de 30 de minute) și gustoasă. Perfectă pentru un prânz sau o cină.risotto cu sparanghel

În cazul în care nu ești la curent cu rețetele cu sparanghel publicate de curând îți reamintesc că poți îl poți găti într-o salată cu căpșuni sau cu spanac și parmezan, un aperitiv cu bacon sau cu ou dar și într-o supă cremă.

Sparanghelul este o legumă care se gătește rapid și ușor așa că ar fi bine să o includeți în meniu cât mai des mai ales că este și plină de vitamine.

Risotto cu sparanghel și parmezan
 
Save Print
Prep time
10 mins
Cook time
30 mins
Total time
40 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Italian
Serves: 4 portii
Ingrediente
  • o legătură de sparanghel
  • 150 de grame de orez pentru risotto
  • două linguri de ulei
  • o ceapă medie
  • sare și piper după gust
  • 50 grame de parmezan ras
  • 700 ml de supa de legume sau pui
3.5.3251

Mod de preparare pentru risotto cu sparanghel și parmezan

  • Curățăm ceapa și o tăiem mărunt.
  • Încingem uleiul într-o tigaie antiaderentă și adăugăm ceapa pe care o călim 1-2 minute cât să se rumenească.
  • Adăugăm orezul spălat în prealabil și îl gătim 1-2 minute amestecând din când în când.
  • Încălzim supa și adăugăm un sfert din ea peste orez, lăsăm să se gătească până când scade zeama apoi adăugăm mai adăugă un sfert din zeamă și lăsăm să se gătească până scade. Procedăm la fel cu restul de zeamă adăugând-o alternativ până se gătește orezul.

risotto cu sparanghel și parmezan

  • între timp ne ocupăm de sparanghel pe care îl spălăm și curățăm așa cum am explicat aici.
  • Punem o oală mare cu apă pe aragaz și când aceasta începe să fiarbă adăugăm o linguriță cu sare și apoi sparanghelul pe care îl fierbem (blanșăm) 5 minute.
  • Scoatem sparanghelul și în punem imediat într-un vas cu apă foarte rece pentru a opri gătirea acestuia și a menține culoarea verde.
  • Tăiem vârfurile de la sparanghel și restul îl pasăm cu ajutorul unui blender transformând totul într-un piure fin.
  • Când orezul este aproape fiert adăugăm piureul de sparanghel și mai dăm 2-3 clocote ca să se gătească împreună.
  • Stingem focul și adăugăm parmezanul. Amestecăm și servim nu înainte de a adăuga în fiecare farfurie câteva vârfuri de sparanghel din cele păstrate mai devreme.

Poftă bună la risotto cu sparanghel și parmezan!


Spune si altora!
 25     
25
Shares
 
25
Shares
 25    
« Pandișpan cu cireșe – rețetă simplă și rapidă
Concurs CHEF pentru o zi – Bucate (RE) MIXATE »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

June 2018
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
« May   Jul »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316