Sparanghel învelit în bacon cu parmezan, la cuptor
Întâmplarea a făcut ca anul acesta să găsesc o super ofertă de preț la sparanghel și nu am rezistat ispitei. Am cumpărat mai multe legături de sparanghel și am tot gătit cu ele diverse rețete printre care și aceasta de astăzi de sparanghel învelit în bacon cu parmezan, gătit la cuptor.
Cum deja știi, am făcut o salată de sparanghel cu căpșuni (vezi aici rețeta), o supă cremă (vezi aici rețeta), o altă salată cu spanac și sparanghel (vezi aici rețeta) și un sparanghel cu sos, rețetă pe care o voi publica săptămâna viitoare.
Nu puteam să nu încerc și această rețetă de sparanghel învelit în bacon cu parmezan, gătit la cuptor pentru că este o rețetă foarte simplă și ușor de făcut. Și mai ales super delicioasă! Nouă ne-a plăcut foarte, foarte mult!
Nu ai nevoie nici de multe ingrediente ca să faci acest fel de mâncare atât de savuros. Doar niște sparanghel, bacon crud uscat, sub forma de felii, piper, parmezan și niște zeamă de lămâie pentru a-l servi la final.
Dar, eu zic să nu ne lungim prea mult la vorbă și să trecem direct la fapte. Mai ales că am pentru voi, la final, și rețeta video pentru sparanghel învelit în bacon cu parmezan, gătit la cuptor.
- o legătură de sparaanghel
- 100 grame de bacon crud uscat
- zeama de la o lamaie
- ulei și piper pentru asezonat
Mod de preparare pentru sparanghel învelit în bacon cu parmezan
- Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim tava mare de la cuptor punând pe ea hârtie de copt.
- Spălăm sparanghelul și apoi îl curățăm: rupem părțile lemnoase și apoi înlăturăm acei ”solzișori” de pe suprafața acestuia cu ajutorul unui burete din sârmă.
- Desprindem fâșiile de bacon și începem să înfășurăm câte una sau două, în funcție de cât sunt de groase, pe tija sparanghelului. Repetăm operațiunea până când avem tot sparanghelul înfășurat cu bacon.
- Punem fiecare tija de sparanghel astfel înfășurat în tavă.
- Condimentăm cu piper (sare nu am folosit pentru că baconul este deja sărat și mai punem și parmezan) și turnăm puțin ulei peste fiecare tijă de sparanghel din tavă.
- Dăm tava la cuptor pentru 15 minute după care scoatem tava și presărăm parmezanul peste tijele de sparanghel.
- Dăm înapoi în cuptor tava și mai gătim sparanghelul încă 5 minute.
- Scoatem apoi tava, punem sparanghelul pe un platou, stropim din belșug cu lămâie și servim cu poftă.
Să aveți poftă la sparanghel învelit în bacon cu parmezan, gătit la cuptor!
Rețeta video o poți vedea în continuare!
[…] cu bacon am mai gătit dar la cuptor (vezi aici), iar la tigaie l-am făcut pentru 2 salate simple și delicioase, una de sparanghel cu căpșuni […]