Napolitana cu crema caramel si nuci
Nu mai e un secret pentru nimeni ca un consum mare de zahar dauneaza sanatatii. Personal evit cat pot sa consum dulciuri care au o mare cantitate de zahar insa uneori, o data sau de doua ori pe an, mai fac si o exceptie si pregatesc acasa niste napolitane delicioase dar cu mult zahar.
Reteta de napolitana cu crema caramel si nuci nu este greu de facut si, pe cat de bune ies napolitanele acestea, veti fi sigur tentati sa o preparati cat mai des. Pentru sanatatea voastra, insa ar fi bine sa o faceti o data sau de doua ori pe an ;)
Pentru a pregati napolitane cu crema caramel si nuci nu aveti nevoie decat de cateva ingrediente destule de comune si care se gasesc mai mereu in camara, cum ar fi zaharul, ouale, untul, plus nuci si foi de napolitana.
Este o reteta, cum ziceam, usor de facut, necesita putine ingrediente si putin timp de petrecut in bucatarie la pregatirea ei si in acelasi timp spornica. Asta o face perfecta pentru acele momente cand ai nevoie de o cantitate mai mare de dulciuri si care să fie pregatite in timp cat mai scurt.
- un pachet de foi mari de napolitana
- 400 grame de zahar
- 3 oua intregi
- 250 grame de nuca macinata
- 200 grame de unt
- 100 ml de apa fierbinte
Apasa AICI ca să te înscrii în grupul de Facebook,
locul in care facem schimb de retete si sfaturi de gătit!
Urmărește-mă și pe Instagram, Youtube, pagina de Facebook.
Mod de preparare napolitana cu crema caramel si nuci
- Cele trei oua se bat bine cu 200 de grame de zahar dupa care se adauga si nuca si se amesteca bine.
- Celelalte 200 grame de zahar se caramelizeaza la foc usor amestecand continuu si se adauga apa fierbinte. Atentie! Lucrati cu grija atunci cand turnati apa. Se vor degaja aburi fierbinti iar caramelul se va intari.
- Amestecam pana caramelul se lichefiaza.
- Adaugam si untul si se amestecam bine totul pana cand acesta se topeste.
Vezi mai jos si reteta video!
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!
- Adaugam si compozitia de zahar, oua si nuca facuta in prealabil amestecand continuu timp de circa cinci minute cat să se ingroase crema si sa aiba consistenta unei smantani mai subtiri.
- Se ia crema de pe foc si se intinde pe foi calculand sa ajunga pe toate foile cu exceptia ultimei. Daca avem cinci foi impartim compozitia in patru. Ultima trebuie sa fie o foaie de napolitana.
- Pentru a presa napolitana punem peste ea o greutate. Eu am folosit un tocator din lemn.
- Lasam pana a doua zi cand taiem bucati de marimea si forma dorita.
Pofta buna sa aveti!
Alternative
Napolitane cu crema de rahat si lamaie (click aici pentru reteta)
Prajitura cu bulion si crema de rahat cu lamaie (click aici pentru reteta)
Salam de biscuiti cu rahat si stafide (click aici pentru reteta)
Pentru mai multe retete de fursecuri APASA AICI sau pe poza
Adelina says
Buna, îmi puteți spune dimensiunea foilor de napolitane? Multumesc!
Claudia Vasilache says
Dimensiunile foilor sunt 38/28 centimetri. Adica foi mari!
CAMELIA says
Am incercat reteta respectand cantitatile ,dar a iesit foarte dulce.Consider ca ar trebui modificata cantitatea de zahar. Cu bine.
Claudia V says
Camelia, cred-ma ca am modificat cantitatea de zahar fata de reteta originala :( Prea mult nu se poate reduce pentru ca nu ar mai iesi. Insa e vorba de o napolitana asa ca se mananca doar foarte putin.
gabriela says
250 g zahar + 250 g zahar = 500 g zahar, iar in reteta ati scris 400 g zahar.
Cum facem?
Claudia Vasilache says
Era o greseala la scriere. Impartim cei 200 de grame in 2 adica 200 si 200. Se poate face si cu 500 de grame. In fapt asa era reteta veche dar eu am redus cantitatea de zahar ca sa fie mai putin.
Multumesc pentru ca mi-ati atras atentia de greseala.