• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

December 8, 2015 · 25 Comments

Cornulete fragede cu nuca si gem (de post)

De post (vegan)· Fursecuri/biscuiti

Spune si altora!
 65     
65
Shares

cornulete fragede

Astazi o sa va dau o reteta simpla si relativ rapida, de cornulete fragede cu nuca si gem. Niste cornulete care, desi de post, sunt si economice si gustoase. Reteta de baza e cea a aluatului cu bors din care am facut placinta cu dovleac si nuca a carei reteta o stiti deja. E insa usor diferita in sensul ca am marit cantitatea de ulei din compozitie pentru a le face si mai fragede. Cum umplutura nu este asa multa ca la placinta cu dovleac si nuca, pentru a fi fragede este necesar sa marim putin cantitatea de ulei.

Aceste cornulete fragede cu nuca si gem, chiar daca sunt de post, sunt potrivite si pentru masa de sarbatoare din ziua de Craciun in cazul in care doriti, din anumite motive  un meniu de sarbatori vegan sau, poate din motive de sanatate nu puteti face cornulete cu osanza si smantana.

Reteta de cornulete fragede cu nuca si gem (de post)

  • Ingrediente pentru reteta de cornulete fragede cu nuca si gem (de post)

1 kg de faina alba de grau
500 ml ulei
300 ml bors de putina (gasesti aici)
25 de grame de drojdie 
1 lingura de zahar
1 lingurita rasa cu sare
1 plic de zahar vanilat

– pentru umplut:

un borcan de 400 de grame de gem
150 de grame de nuca macinata

pentru pudrat – zahar pudra vanilat

  • Mod de preparare pentru reteta de cornulete fragede cu nuca si gem (de post)
  1. Punem borsul intr-un castron, adaugam drojdia maruntita si o dizolvam, dupa care punem uleiul, zaharul si sarea si amestecam bine cu telul omogenizand compozitia
  2. Adaugam treptat si faina pana cand obtinem un aluat consistent si usor de intins.
  3. Acoperim castronul cu un prosop si il asezam la loc caldut pentru aproximativ o ora ( in functie de cat de cald este in incapere) cat sa isi dubleze aluatul volumul.
  4. Intre timp, pregatim umplutura amestecand nuca macinata cu gemul.
  5. Cand aluatul a crescut aprindem cuptorul la 180 de grade si pregatim tava de la aragaz asezand in ea o hartie de copt.cornulete mod preparare
  6. Impartim aluatul in parti egale. Luam cate o parte si o punem pe masa de lucru presarata in prealabil cu faina, o intindem pe cat posibil sub forma rotunda, punem o farfurie mare, intinsa, peste aluat si trasam conturul facand, din aluat, un cerc pe care apoi il sectionam in 8 triunghiuri egale. Vezi poza de mai sus!
  7. Punem pe fiecare triunghi o cantitate mica de umplutura cu nuca si gem si rulam, asa cum vedeti in poze, formand cornuletele. Procedam la fel pana cand terminam aluatul.
  8. Asezam cornuletele in tava si dam la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute pana cand vedeti ca se rumenesc pe deasupra.
  9. Cand sunt gata, scoatem tava din cuptor, punem cornuletele pe un platou si le pudram din belsug cu zahar vanilat.cornulete cu nuca

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 65     
65
Shares
 
65
Shares
 65    
« Cum a fost la Food Bloggers Conference 2015 – editia de iarna
5 obiceiuri de Craciun din strabuni »

Comments

  1. Roxana says

    March 4, 2018 at 8:07 pm

    Buna ziua! Cu ce as putea sa inlocuiesc uleiul si ce tip de drojdie ati folosit, proaspata cred, nu?
    Multumesc!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      March 4, 2018 at 9:03 pm

      Da! Drojdie proaspata! De ce sa inlocuiti uleiul? Daca e de post nu prea vad cu ce ati putea sa il inlocuiti. Poate cu margarina dar sincera sa fiu nu am incercat si nu stiu daca merge!

      Reply
    • Ungurianu Oana says

      August 2, 2018 at 4:06 pm

      Timp si ingrediente pierdute! Asa as descrie reteta asta…. compozitia mult prea moale si imposibil de manevrat…

      Reply
      • Claudia Vasilache says

        August 2, 2018 at 7:44 pm

        Reteta asta o facem in casa de cand ma stiu. O facea si bunica si mama … si nu s-a intamplat niciodata sa nu iasa si sa fie ingrediente pierdute….

        Reply
  2. Doina Racoti says

    October 15, 2017 at 4:32 pm

    O sa fac si eu. Mi-ai facut pofta.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      October 15, 2017 at 4:48 pm

      Astept impresii ;)

      Reply
  3. Jorjette C says

    March 18, 2016 at 11:18 pm

    Intr-adevar,usor de facut, putine ingrediente, iar rezultatul – yummyy. Cornuletele sunt foarte fragede si gustoase. Eu am adaugat si putin rahat peste gem. In cazul meu, a fost nevoie de putin mai multa faina pentru a obtine aluatul perfect.

    Si, sa nu uit, ingredientul principal – borsul. Cred ca mai mult de asta am vrut sa incerc aceasta reteta. Chiar ma gandeam, Claudia, pentru cei care nu au bors, pot folosi oare apa minerala sau apa normala?

    Reply
    • Claudia V says

      March 21, 2016 at 9:22 pm

      Am sa incerc si eu cu rahat si gem. Cele doar cu rahat ies cam uscate si nu prea fac din cauza asta.
      In ce priveste borsul.. cred ca are rolul lui, acelas de a fragezi.
      Am sa incerc insa un aluat cu vin in loc de bors. Stii, cel de biscuiti de vin cu anason de pe blog. Poate ca merge si facut cornulete ;)

      Reply
  4. Iuliana says

    December 12, 2015 at 10:16 pm

    De cand zic ca fac si eu cornulete cu bors si nu mai reusesc! Mai bine fur de la tine vreo doua :))

    Reply
    • Claudia V says

      December 13, 2015 at 8:19 am

      Nee, eu zic sa le faci chiar tu pentru ca sunt asa de usor de facut!
      Dar daca vii la colindat iti dau doua-trei :p

      Reply
  5. Mihaela says

    December 9, 2015 at 2:12 pm

    Cred ca este cea mai atractiva reteta de prajituri din ce am gasit pana acum, fiind in cautarea uneia pe care s-o fac de sarbatori. Mai am si alte idei de prajituri ce contin nuca, deci probabil ca in acest Craciun cam ingredientul asta o sa domine, cel putin la mine.
    Multumesc!

    Reply
    • Claudia V says

      December 9, 2015 at 3:20 pm

      Cu placere!
      Ma bucur ca ai trecut-o pe lista ta pentru meniul de sarbatori :)

      Reply

Trackbacks

  1. Placinta de post cu mere si nuca - Lecturi si Arome says:
    March 17, 2021 at 8:14 pm

    […] reteta de placinta de post cu mere si nuca este un remake al retetei de cornulete cu bors pe care o stiti deja de pe blog. Am facut-o insa zilele astea, in postul Sfintei Marii, in alta […]

    Reply
  2. Fursecuri cu nuca si cacao - Lecturi si Arome says:
    December 22, 2020 at 10:33 am

    […] acum o saptamana si ceva la Bucuresti, impreuna cu delicioasele cornulete fragede cu nuca si gem (a carei reteta o gasiti aici), o portie de napolitane cu nuca si caramel (reteta aici) si traditionalul cozonac cu nuca (reteta […]

    Reply
  3. Bomboane Raffaello cu lapte praf - rețeta veche - Lecturi si Arome says:
    November 18, 2019 at 9:23 pm

    […] am făcut mai multe platouri asortate pe care am pus felii de cozonac cu nucă, melcișori cu gem, cornulețe cu nucă și gem dar și bomboanele Raffaello cu lapte praf a cărei rețetă o voi scrie […]

    Reply
  4. Cornulețe de post cu rahat - Lecturi si Arome says:
    March 28, 2019 at 10:39 am

    […] rețeta e asemănătoare ca cu cea de la cornulețele de post cu gem sau a celor cu halva m-am gândit că ar fi util să o scriu și în varianta aceasta, cu […]

    Reply
  5. 10 deserturi de post delicioase si usor de facut - Lecturi si Arome says:
    March 22, 2019 at 4:55 pm

    […] Cornulete fragede cu nuca si gem – vezi aici reteta […]

    Reply
  6. Cornulețe fragede de post umplute cu halva - Lecturi si Arome says:
    April 3, 2018 at 12:05 pm

    […] Cercul din aluat îl secționăm în 8 triunghiuri egale vezi poza de aici. […]

    Reply
  7. Prajitura de post cu nuca si gem - Lecturi si Arome says:
    November 18, 2016 at 9:25 pm

    […] Cornulete de fragede cu nuca si gem (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  8. Placinta de post cu mere si nuca - Lecturi si Arome says:
    August 12, 2016 at 6:12 pm

    […] reteta de placinta de post cu mere si nuca este un remake al retetei de cornulete cu bors pe care o stiti deja de pe […]

    Reply
  9. Cornulete de post cu cacao - Lecturi si Arome says:
    April 11, 2016 at 6:22 am

    […] sa ii fac o surpriza fiului meu, mare fan ciocolata ca si mine, si in loc de obisnuitele de acum cornulete fragede cu nuca si gem care cel putin pe perioadele de post le facem des, sa ii fac varianta ciocolatoasa adica sa fie […]

    Reply
  10. Placinta cu mere de post - Lecturi si Arome says:
    April 7, 2016 at 6:37 am

    […] asta cu mere este de fapt o alta varianta a retetei de cornulete de post cu nuca si gem. Zic o alta varianta pentru ca are acelasi gen de aluat, adica un aluat in care am folosit bors de […]

    Reply
  11. Prajitura cu morcov (de post) says:
    March 16, 2016 at 7:28 pm

    […] Cornulete fragede cu nuca (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  12. Fursecuri cu nuca si cacao - Lecturi si Arome says:
    December 14, 2015 at 7:47 am

    […] Cornulete fragede cu nuca si gem (de post) […]

    Reply
  13. Salam de biscuiti cu rahat si stafide - Lecturi si Arome says:
    December 13, 2015 at 9:19 am

    […] Cornulete fragede cu nuca si gem (de post) […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

December 2015
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
« Nov   Jan »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316