Pandișpan cu cireșe – rețetă simplă și rapidă
Rețeta de pandișpan cu cireșe este atât de simplă, de rapidă și de ușor de făcut încât, sinceră să fiu, deși o facem des când e sezonul cireșelor, nu m-am gândit să o și public în cartea virtuală de bucate.
Dar, uite că anul ăsta m-am răzgândit. O fi ea o rețetă foarte simplă și foarte ușoară dar merită și ea un loc printre celelalte rețete de pe blog.
Așa că astăzi o să vă spun, dacă nu știați încă, cum se face un pandișpan cu cireșe, o rețetă simplă, de vară, perfectă pentru a acompania cafeaua de dimineață sau cea de prânz :)
Prea multe nu am ce să vă povestesc despre această rețetă pentru că nu e mare lucru de făcut, nu sunt multe tips&trics de scos în evidență și nici nu are multe ingrediente în care să vă încurcați. Doar ouă, făină, zahăr și ceva cireșe. Mai multe sau mai puține, după preferințe.
Vezi AICI cum se face prajitura simpla cu cirese!
- 6 ouă medii
- 120 grame de zahăr
- 180 grame de faină
- 150-200 grame de cireșe curățate de sâmburi
- un vârf de cuțit de sare
Mod de preparare pandișpan cu cireșe
- Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim o tava cu dimensiunile de 23/24 cm. punând în ea hârtie de copt.
- Separăm albușurile de gălbenușuri.
- Batem albușurile, împreună cu sarea, cu ajutorul unui mixer. Pentru a ușura foarte mult munca, ideal ar fi să folosim un mixer cu bol, ca acesta de aici.
- După ce albușurile s-au bătut și au devenit o spumă albă adăugam zahărul treptat și mixam până când acestea se transformă într-o bezea lucioasă și fermă.
- Peste ele adăugăm gălbenușurile câte unul și mai mixam scurt până când se încorporează.
- Dăm deoparte mixerul, luăm o paletă de silicon sau un tel și începem să încorporăm făina.
Vezi în video de mai jos cum încorporezi făina!
- Amestecăm cu mișcări ușoare, de jos în sus până se omogenizează compoziția după care o turnăm în tava pregătită mai devreme.
- Din loc în loc punem cireșele bine scurse de zeamă.
- Dăm la cuptor până când se coace, aproximativ 30 minute, în funcție de cum coace cuptorul.
- Facem testul cu scobitoarea și dacă iese curată scoatem tava din cuptor.
- Lăsăm să se răcească puțin și apoi o scoatem din tavă și o lăsăm pe un grătar să se răcească de tot.
- O tăiem în cuburi de mărimea dorită, pudrăm cu zahăr și servim.
Să ai poftă la pandișpan cu cireșe!
Alte rețete de deserturi pe care le găsești pe blog
Chec cu cireșe sau vișine – CLICK AICI –
Prajitura cu rubarba și iaurt – CLICK AICI –
Supă de vișine cu cireșe – CLICK AICI –
[…] la treabă și să pregătesc un blat din pandișpan ca la rețeta de pandișpan cu cireșe – vezi aici rețeta – și să pun din loc în loc o cremă din urdă și ouă. Prăjitură rapidă cu brânză […]