Am facut reteta asta de briose cu nuca si banane de vreo cateva ori pana sa ajunga pe blog, adica sa o vedeti si voi. O faceam si asa de bune ieseau briosele ca nu mai reuseam sa le pozez. Si cum sa pun reteta fara poze? De fapt, am facut eu cateva cu telefonul si am pus una pe Instagram. Cu siguranta ca daca urmariti activitatea blogului si de acolo ati vazut briosele.
Ei bine, dupa ce am facut siropul de capsuni concentrat, cum aveam si niste banane deja devenite negre am zis sa fac iar, spre incantarea celui mic, reteta de briose cu nuca si banane in ideea ca merge foarte bine cu putin sirop de capsuni peste ele.
Sunt cele mai simple briose cu nuca si banane. Si sunt si vegan sau altfel spus briose de post. De aceea nici nu le-am decorat cu o crema, asa cum se obisnuieste in cazul unei briose, ci doar cu putin sirop de capsuni. Se fac usor si rapid si este si mai interesant este ca totul poate fi facut murdarind doar un sigur vas. Adica facem si economie, dupa aceea la timp si detergent de spalat vasele. Eficient, nu-i asa? :)
In diferitele dati in care am incercat reteta, am pregatit aceste briose cu nuca si banane cu diferite cantitati de zahar. In final am ajuns la varianta aceasta pe care o scriu astazi din care am scos zaharul.
Vezi mai jos cum se face negresa de post!
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube (apasa pe poza).
Click pe clopotel pentru a fi la curent cu ultimele noutati!
Insa puteti pune si zahar daca doriti, 50 sau chiar 75 de grame de zahar doar ca vor iesi foarte dulci deoarece si bananele, foarte coapte fiind, sunt destul de dulci. Pentru noi mai gustos a fost sa compensam lipsa dulcetii din briosa cu cea a unui sirop foarte dulce de capsuni.
Daca nu aveti sirop contentrat puteti turna peste ele putin sirop de la orice fel de dulceata sau le puteti lasa asa daca sunteti obisnuiti sa nu consumati zahar.
Inscrie-te si in grupul ”Lecturi si Arome” de pe Facebook,
locul in care discutam despre retete, sfaturi practice si alte lucruri utile in bucatarie
– apasa AICI –
- 200 grame de banane (cantarite fara coaja) - aproximativ 2 banane mari
- 50 de grame de ulei de floarea soarelui
- 80 de grame de nuca macinata
- 170 grame de faina alba de grau tip 000
- o lingura de esenta de vanilie
- o lingurita de praf de copt
Mod de preparare pentru reteta de briose cu nuca si banane
- Aprindem cuptorul la 180 de grade si pregatim formele pentru briose. In functie de dimensiunea acestora veti avea in final 8-9 briose. Optional, puteti pune in ele si hartiute speciale din hartie pentru briose.
- Punem bananele intr-un castron si le pasam cu furculita dupa care adaugam uleiul si omogenizam ca la maioneza.
- Adaugam sarea, praful de copt, esenta de vanilie, zaharul vanilat, nuca, faina si amestecam bine.
- Vom obtine un aluat mai gros pe care il vom pune in formele de briose pregatite inainte, cu ajutorul unei lingura avand grija sa nu umplem pana la refuz formele ci doar pe trei sferturi.
- Dam formele de briose la cuptor pentru 25-30 de minute in functie de cum coace cuptorul si cand incep sa se rumeneasca, facem testul cu scobitoarea si daca iese curata le scoatem si le lasam la racit.
- Cand sunt reci punem putin sirop de capsuni peste gustoasele noastre briose cu nuca si banane si le savuram cu pofta.
Pofta buna la briose cu nuca si banane!
Iuliana says
Mmm, perfecte langa o ceasca de ceai! :)
Claudia V says
Da! Pe orice vreme :)