Prajitura cu rubarba si migdale. Desert rapid și ușor de făcut cu rababar.
Am facut zilele trecute, cu niste rubarba din gradina, o prajitura simpla si rapida. O prajitura cu rubarba si migdale. La migdale insa, daca nu aveti, puteti chiar si renunta si devine si mai simpl. Practic nu aveti nevoie decat de 5ingrediente pentru a face aceasta prajitura simpla si economica cu rubarba. Ah, si rapida, sa nu uit sa specific.
Practic este vorba de un pandispan cu rubarba peste care am pus cateva bucati de rubarba, taiate cubulete si am presarat niste fulgi de migdale pe care i-am avut in casa. Simplu, nu? Evident ca daca aveti migdale iese un pic mai ”eleganta” prajitura dar merge si fara.
De asemenea ati putea pune, in loc de fulgi de migdale, fulgi de nucă de cocos daca va plac. Ideea este că avem de-a face cu o reteta foarte usor de facut, perfecta langa cafeaua de dimineata sau chiar cand ai pe cineva in vizita.
- 150 grame rubarba taiata cubulete
- 80 grame de zahar
- 4 oua
- 115 grame faina alba de grau
- o lingurita de esenta de migdale
- o lingura de fulgi de migdale (optional)
- un varf de cutit de sare
Mod de preparare pentru prajitura cu rubarba si migdale
- Aprindem cuptorul la 170 de grade si pregatim o tava de 20/23 cm in care punem hartie de copt.
- Separam albusurile de galbenusuri.
- Batem, cu ajutorul mixerului, albusurile spuma si cand s-au intarit adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand obtinem o bezea ferma (albusurile nu vor cadea daca intoarcem castronul).
- Adaugam galbenusurile unul cate unul mixand in continuare cu mixerul la viteza mica, apoi esenta de migdale si sarea.
Vezi mai jos cum se face prajitura cu iaurt si rubarba
ABONEAZA-TE si tu la canalul de Youtube!
Click si pe clopotel pentru noutati!
- Dupa ce am incorporat si galbenusurile dam mixerul deoparte si, cu ajutorul unei palete de silicon (sau linguri de lemn) adaugam treptat faina, amestecand usor, cu miscari de jos in sus pana la incorporarea completa.
- Turnam compozitia obtinuta in tava, nivelam si apoi punem, din loc in loc, bucatile de rubarba si apoi presaram fulgii de migdale.
- Dam tava la cuptor pentru 25 (maxim 30 minute – in functie de cum coace cuptorul vostru), facem testul cu scobitoarea si daca iese curata scoatem prajitura si o lasam la racit.
- Cand s-a racit taiem prajitura cu rubarba dupa dorinta, presaram putin zahar pudra si apoi servim cu pofta.
Pofta buna sa aveti!
Alte retete de prajituri:
Prajitura simpla cu cirese (click aici pentru reteta)
Prajitura cu cacao si bezea (click aici pentru reteta)
Prajitura ”Televizor” (click aici pentru reteta)
Iuliana says
N-am gradina, n-am rubarba! Mai bine plec in vizita la cei care au :)
Claudia V says
hai ca te astept :)