• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

July 21, 2016 · 11 Comments

Gem de rubarbar cu mere si ghimbir

Dulceturi/Conserve· vegane (de post)

Spune si altora!
  •  
  • 14
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    14
    Shares

Gem de rubarba cu mere si ghimbir. Cum se face gemul de rubarba.
Reteta simpla si rapida de gem cu rubarba

Cum s-a nimerit sa primesc de la prietena mamei mele o cantitate mai mare de rubarbar, a trebuit sa gasesc o solutie sa il gatesc rapid. Asa ca am facut o prajitura si un gem. Cum in ani din urma incercasem un gem de visine si rubarbar, de data asta un gem de rubarbar cu aroma de ghimbir.

Am folosit merele in aceasta combinatie pentru ca acestea contin pectina care leaga bine gemul sau dulceata. Si in plus, ca sa fie si ceva inedit, i-am dat o aroma picanta, usor exotica, de ghimbir. Nu am folosit mult ghimbir si l-am pus la fiert mai spre final pentru ca am dorit sa manance si fiu-meu. Si mi-a fost teama ca va stramba din nas daca va iesi prea aromat si prea picant.

gem cu rubarbar

Voi insa, daca doriti puteti sa puneti ghimbirul la fiert de la inceput si veti otine un gem de rubarbar cu mere ceva mai aromat decat al meu. Dat fiinda ca l-am facut cu mere, in 30 de minute gemul a fost gata. Mai mult dureaza timpul de asteptare pana cand se topeste zaharul, vreo trei ore. In rest reteta de gem cu rubarbar si mere se poate incadra la categoria retete simple si rapide.

5.0 from 3 reviews
Gem de rubarbar cu mere si ghimibir
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
30 mins
Total time
45 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Conserve pentru iarna
Cuisine: Romaneasca
Serves: 6 borcane de 400 grame
Ingrediente
  • 1250 grame de rubarbar curatat
  • 600 grame de mar curatat coaja si cotor
  • 25 grame de ghimbir
  • o lamaie
  • 800 grame zahar
3.5.3208

Mod de preparare pentru reteta de gem de rubarbar cu mere si ghimbir

  • Rubarbara curatata o taiem cubulete de marime potrivita. Aproximativ un centimetru, maxim doi.
  • Merele, la fel le taiem cubulete de marime potrivita.
  • Amestecam merele cu bucatile taiate de rubarbar, punem zaharul peste ele, acoperim cu un capac si lasam sa stea impreuna circa 3 ore (poate fi si peste noapte daca faceti operatiunea asta tarziu seara).
  • Odata trecute cele trei ore veti observa ca zaharul s-a topit si s-a format o multime de zeama.
  • Puneti oala pe foc si lasati zece minute sa fiarba la foc tare dupa care micsorati flacara si lasat sa se gateasca gemul de rubarba inca 20 de minute.

Vezi mai jos cum se face si prajitura cu rubarba si iaurt
ABONEAZA-TE si tu la canalul de Youtube!
Click si pe clopotel pentru noutati!

  • Intre timp curatati si dati pe razatoarea mica ghimbirul si adaugati-l in gemul care clocoteste pe foc.
  • Mai lasati sa fiarba impreuna inca 10 minute.
  • La final adaugati zeama de lamaie, mai dati un clocot si apoi opriti focul si puneti imediat gemul in borcanele sterilizate in prealabil. Inchideti cu capacele, intoarceti invers si acoperit cu o paturica ca sa se raceasca lent.
  • A doua zi puteti pune borcanele la pastrare pentru iarna, in camara.

Spor la treaba sa aveti!

Alte retete de gem/dulceata:

Gem de cirese cu menta (click aici pentru reteta)

gem de cirese

Gem de prune (click aici pentru reteta)

gem de prune

Gem de coarne si mere (click aici pentru reteta)

gem de coarne si mere


Spune si altora!
  •  
  • 14
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    14
    Shares
  •  
    14
    Shares
  •  
  • 14
  •  
  •  
  •  
  •  
« Prajitura cu piersici si ciocolata
Paste cu sos de ardei copti »

Comments

  1. o femeie says

    July 25, 2016 at 8:54 am

    nu am gatit niciodata rubarba (adica am cumparat, incercat, si aruncat). Cum se curata rubarba?

    Reply
    • Claudia V says

      July 25, 2016 at 9:08 am

      O poti curata cu un cutit normal sau din ala pentru legume. ”Razi” coaja ca sa zic asa. Mi-ai dat o idee. Incerc sa fac un mic video :)

      Reply
  2. Simona says

    July 21, 2016 at 2:54 pm

    Interesantă combinație! :) Am încercat anul trecut prăjitură cu căpșune și rubarbăr și mi-a plăcut tare mult. Aveam în plan să comand în primăvară câteva fire, să le pun în grădină. Sarcina mi-a cam dat planurile peste cap…Poate, anul viitor!

    Reply
    • Claudia V says

      July 21, 2016 at 3:02 pm

      Da, combinatia de capsuni si rubarba este una clasica :)
      Sa iti pui si tu neaparat in gradina ca merita.

      Reply
  3. Antoaneta says

    July 21, 2016 at 9:14 am

    O singura data am mancat rubarba si mi-a placut. Reteta pare foarte-foarte interesanta.
    Cand zic eu ca e mai bine sa ma mut la tine, nu ma crezi :P

    Reply
    • Claudia V says

      July 21, 2016 at 9:32 am

      Te astept cu drag ;) Si bunatati :p

      Reply
  4. Laura says

    July 21, 2016 at 8:52 am

    MIam,miam.

    Reply
  5. Iuliana says

    July 21, 2016 at 8:41 am

    Pastreaza-mi si mie! Eu nici nu stiu ce gust are rubarba :(

    Reply
    • Claudia V says

      July 21, 2016 at 9:31 am

      Iti trimit un borcanel :)

      Reply

Trackbacks

  1. Sirop de rubarbă. Aromat și ușor de făcut. - Lecturi si Arome says:
    May 25, 2020 at 2:38 pm

    […] gem delicios dar, cum mai am de anul trecut și cum deja această rețetă este publicată pe blog (vezi aici) m-am gândit să încerc rețete noi cu rubarba de anul acesta. Așa că, din 2 kilograme am […]

    Reply
  2. Prăjitură cu mere și biscuiți. FĂRĂ coacere și de post! - Lecturi si Arome says:
    October 16, 2018 at 11:02 am

    […] bucurăm acum pe deplin de savoarea lor, atât cea naturală, neprelucrată, cât și în diferite gemuri sau prăjituri sau […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021
  • Rulouri din piept de pui la cuptor în crustă de parmezan February 8, 2021

Archives

July 2016
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Jun   Aug »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316