Chec de post cu nucă și cafea și nucă
În weekend-ul care tocmai ai mei au vrut ceva dulce. Și, cum este încă post, ca să ”împac” pe toată lumea am făcut un chec de post. Însă nu am vrut să fie un chec simplu așa că, în loc de apă am folosit cafea. Toate bune și frumoase doar că din chec ar fi mâncat și fiul meu.
Așa că ideea de a pune cafea, deși tentantă, nu mai părea una bună. Dar, cum nici eu nu sunt mare consumatoare de cafea și cum o perioadă bună de timpm chiar nu am consumat deloc cafea din motive de sănătate, aveam în casă cafeluță de cicoare. Așa că am folosit-o pe aceasta în loc de cafeaua obișnuită.
Dacă voi nu aveți probleme în ce privește consumul de cafea sau nu aveți în casă copii care să consume din acest chec, puteți să înlocuiți fără probleme cafeaua de cicoare cu cea obișnuită, din boabe de cafea.
În rest mare lucru nu e de făcut la acest chec de post. El se face foarte ușor, ca de altfel orice desert de post. E suficient să amesteci separat ingredientele lichide și cele solide după care le combini și gat, pui compoziția la cuptor și aștepți.
Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram, Youtube
Vino și tu în grupul de Facebook Lecturi și Arome
– apasă aici pentru înscriere –
Dacă dorești să faci altceva, adică nu un chec ci o prăjitură de post, îți recomand negresa de post cu nucă și gem precum și prăjitura de post cu morcov. Ai ambele rețete pe site precum și varianta lor video pe canalul de Youtube (click aici).
- 200 grame de zahăr
- 150 ml de cafea
- 100 ml de apă carbogazeificată
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 300 grame de făină albă de grâu
- 75 grame de nucă măcinată
- 1 plic de praf de copt
Mod de preparare pentru chec de post cu cafea și nucă
- Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim o tavă de chec punând în ea hârtie de copt.
- Cernem făina și adăugăm nuca și praful de copt. Amestecăm.
- În alt vas amestecăm cafeaua, apa, uleiul și zahărul. Amestecăm până când se topește zahărul.
- Punem ingredientele solide peste cele lichide și amestecăm bine ca să se formeze un aluat de o consistență ca de smântână groasă.
- Turnăm în tava pregătită înainte și dăm la cuptor pentru 60 de minute. Facem testul cu scobitoarea și, dacă iese curată scoatem tava din cuptor și checul din tavă. Lăsăm la răcit pe un grătar. Feliem după ce se răcește și servim cu poftă.
Să aveți spor la făcut chec de post cu cafea și nucă!
[…] Chec cu cafea […]