Prajitura de post cu morcov este o reteta simpla, rapida si foarte usor de facut.
Cum se face prajitura cu morcov de post. Reteta de desert rapid de post.
Daca tot incepe astazi postul Pastelui m-am gandit sa incep si eu saptamana cu o reteta de post dar dulce, adica o prajitura. Reteta pentru aceasta prajitura cu morcov (de post) o cam tin in sertar de cateva luni bune.
Tot am zis ca o postez, si tot au venit alte retete mai ”urgente” asa ca am lasat-o pentru inceputul postului. Sa fie ca si cum as fi scos-o chiar acum din cuptor :)
Este o prajitura simpla si usor de facut si sunt sigura ca o sa va placa. Varianta care o voi scrie eu imediat este de fapt pentru o portie mica de prajitura. Noi o facem de obicei la jumatate din cantitate pentru ca suntem mai putini membri ai familiei si incercam sa nu abuzam de deserturi. Daca doriti sa aveti mai multa prajitura in final va dublati cantitatile trecute la ingrediente.
- 200 grame de morcov ras pe razatoarea mica
- 75 ml ulei de floarea soarelui
- 100 ml apa carbogazoasa
- un plic de praf de copt
- 0 lingurita de scortisoara macinata
- 150 grame de faina de grau
- 100 grame de zahar
- un varf de cutit de sare
- zahar pudra sau ciocolata neagra pentru ornat
Mod de preparare pentru reteta de prajitura cu morcov (de post)
- Aprindem cuptorul la 180 de grade si pregatim o tava de 18/27 cm punand in aceasta hartie de copt.
- Amestecam intr-un castron morcovul ras cu uleiul, zaharul si apa. Omogenizam.
- Cernem faina impreuna cu praful de copt, sarea si scortisoara si le adaugam peste compozitia de morcov.
- Amestecam bine pana la completa omogenizare si apoi compozitia obtinuta o punem in tava
Vezi mai jos si retea video!
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube! Click si pe clopotel!
- Dam tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute (in functie de cum coace cuptorul fiecaruia), facem testul cu scobitoarea si daca este gata o scoatem din cuptor si o lasam la racit.
- Cand s-a racit o taiem in bucati de dimensiunea dorita si turnam peste ele ciocolata neagra topita in prealabil pe baie de aburi.
Pofta buna sa aveti!
Alte prajituri de post:
Negresa vegana cu ciocolata, nuci si ceai de portocale (click aici pentru reteta)
Prajitura de post cu nuca si gem (click aici pentru reteta)
Cornulete fragede cu nuca (click aici pentru reteta)
Spor la pregatit prajitura cu morcov !
Marcu says
Buna, pot folosi apa plata in loc de apa carbogazoasa?
Claudia Vasilache says
Se poate folosi dar… cea carbogazoasa o face mai pufoasa. Din acest motiv se foloseste aceasta. Incercati si cu apa plata sa vedeti cum iese. De la praful de copt tot mai creste putin.
Adelina says
Arata foarte interesant. Am dublat porțiile și mi-a ieșit foarte uleioasă. Mmm… Data viitoare încerc cu mai puțin ulei. :)
Iuliana says
Grozava combinatia de morcov cu ciocolata! Arata super-apetisant. Cred ca o fac si eu in week-end :)
Claudia V says
Super! Astept impresii :)