• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

January 5, 2016 · 5 Comments

Chiftelute din piept de pui la cuptor

Aperitive· cu carne

Spune si altora!
 3     
3
Shares

chiftelute din piept de puiDesi cele mai ”cautate” (si considerate deci mai gustoase) chiftelute sunt cele din carne de porc si prajite in ulei, cele facute la cuptor si din carne de pui sunt, hotarat lucru, mult mai sanatoase.

Ies, intr-adevar, putin mai uscate decat cele clasice, prajite in ulei dar sunt, totusi gustoase. La urma urmei, e si o chestiune de gust, ma gandesc, de ”cum a fost obisnuiti” sau cum au fost obisnuite papilele noastre gustative.

Insa, cand vine vorba de sanatate, mai trebuie sa renuntam la unele obiceiuri vechi, consacrate si sa incepem sa ne obisnuim cu unele noi. Nu zic sa excludem deloc prajitul din viata noastra ci doar sa apelam mai rar la aceasta metoda mai nesanatoasa de a gati alimentele.

Mai ales cand vine vorba de un copil, aceste chitelute din piept de pui, facute la cuptor, fiind un fel de mancare perfect pentru cei mici. Bineinteles ca si pentru adultii care tin o anumita dieta sau vor sa manance mai sanatos.

Reteta de chiftelute din piept de pui la cuptor

  • Ingrediente pentru reteta de chiftelute din piept de pui  la cuptor 

300 grame de piept de pui
1 ou
doua linguri de parmezan ras
o lingura de pesmet
un sfert de lingurita de sare,
un varf de cutit cu piper 

  • Mod de preparare pentru reteta de chiftelute din piept de pui  la cuptor 
  1. Tocam pieptul de pui cu ajutorul robotului de bucatarie sau a masinii de tocat carne.
  2. Batem bine oul.
  3. Adaugam peste carnea tocata, oul, parmezanul, pesmetul, sare, piper si amestecam bine.
  4. Aprindem cuptorul la 190 de grade si punem pe tava de la cuptor hartie de copt.
  5. Din compozitia obtinuta mai devreme formam mici bilute pe care le asezam in tava.
  6. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, in functie de cum coace cuptorul fiecaruia, si cand observam ca au inceput sa se gateasca scoatem tava din cuptor si le intoarcem pe partea cealalta cu ajutorul unei palete de silicon.chiftelute din piept de pui la cuptor
  7. Bagam tava inapoi in cuptor si mai lasam sa se rumeneasca in continuare inca zece minute.
  8. Cand sunt gata le scoatem din cuptor si fie le consumam, o parte atunci, calde, fie le lasam sa se raceasca si apoi facem o salata cu chiftelute, ceapa marinata si maioneza.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 3     
3
Shares
 
3
Shares
 3    
« Tort diplomat cu fructe
Toba de casa (preparat traditional de Craciun) »

Comments

  1. Danny says

    August 22, 2016 at 4:19 pm

    Pare faina reteta, incerc si eu acum. Am observat si eu ca sunt mai uscate cand am mai facut la cuptor, solutia mea a fost sa le servesc cu un sos de tomate :)

    Reply
    • Claudia V says

      August 22, 2016 at 4:37 pm

      Da, ai dreptate, la cuptor ies mai uscate dar sunt putin mai sanatoase decat cele prajite :)

      Reply
  2. Iuliana says

    January 6, 2016 at 7:46 pm

    Eu n-am mai facut demult chiftelute prajite si m-am obisnuit cu cele la cuptor, acum imi plac mai mult asa :)
    Foarte bune ale tale cu piept de pui si parmezan!

    Reply
    • Claudia V says

      January 6, 2016 at 8:56 pm

      Cum zicea, chestiune de gusturi si… obisnuinte :)

      Reply

Trackbacks

  1. Salata de ceapa marinata si chiftelute - Lecturi si Arome says:
    December 11, 2019 at 8:31 pm

    […] cum reteta de chiftelute din piept de pui tocmai am publicat-o zilele trecute (o gasiti aici), o sa va scriu practic doar cum am procedat ca sa fac […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

January 2016
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Dec   Feb »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316