Desi cele mai ”cautate” (si considerate deci mai gustoase) chiftelute sunt cele din carne de porc si prajite in ulei, cele facute la cuptor si din carne de pui sunt, hotarat lucru, mult mai sanatoase.
Ies, intr-adevar, putin mai uscate decat cele clasice, prajite in ulei dar sunt, totusi gustoase. La urma urmei, e si o chestiune de gust, ma gandesc, de ”cum a fost obisnuiti” sau cum au fost obisnuite papilele noastre gustative.
Insa, cand vine vorba de sanatate, mai trebuie sa renuntam la unele obiceiuri vechi, consacrate si sa incepem sa ne obisnuim cu unele noi. Nu zic sa excludem deloc prajitul din viata noastra ci doar sa apelam mai rar la aceasta metoda mai nesanatoasa de a gati alimentele.
Mai ales cand vine vorba de un copil, aceste chitelute din piept de pui, facute la cuptor, fiind un fel de mancare perfect pentru cei mici. Bineinteles ca si pentru adultii care tin o anumita dieta sau vor sa manance mai sanatos.
Reteta de chiftelute din piept de pui la cuptor
- Ingrediente pentru reteta de chiftelute din piept de pui la cuptor
300 grame de piept de pui
1 ou
doua linguri de parmezan ras
o lingura de pesmet
un sfert de lingurita de sare,
un varf de cutit cu piper
- Mod de preparare pentru reteta de chiftelute din piept de pui la cuptor
- Tocam pieptul de pui cu ajutorul robotului de bucatarie sau a masinii de tocat carne.
- Batem bine oul.
- Adaugam peste carnea tocata, oul, parmezanul, pesmetul, sare, piper si amestecam bine.
- Aprindem cuptorul la 190 de grade si punem pe tava de la cuptor hartie de copt.
- Din compozitia obtinuta mai devreme formam mici bilute pe care le asezam in tava.
- Dam tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, in functie de cum coace cuptorul fiecaruia, si cand observam ca au inceput sa se gateasca scoatem tava din cuptor si le intoarcem pe partea cealalta cu ajutorul unei palete de silicon.
- Bagam tava inapoi in cuptor si mai lasam sa se rumeneasca in continuare inca zece minute.
- Cand sunt gata le scoatem din cuptor si fie le consumam, o parte atunci, calde, fie le lasam sa se raceasca si apoi facem o salata cu chiftelute, ceapa marinata si maioneza.
Pofta buna sa aveti!
Danny says
Pare faina reteta, incerc si eu acum. Am observat si eu ca sunt mai uscate cand am mai facut la cuptor, solutia mea a fost sa le servesc cu un sos de tomate :)
Claudia V says
Da, ai dreptate, la cuptor ies mai uscate dar sunt putin mai sanatoase decat cele prajite :)
Iuliana says
Eu n-am mai facut demult chiftelute prajite si m-am obisnuit cu cele la cuptor, acum imi plac mai mult asa :)
Foarte bune ale tale cu piept de pui si parmezan!
Claudia V says
Cum zicea, chestiune de gusturi si… obisnuinte :)