• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

September 19, 2014 · 8 Comments

Mancarica de dovlecel cu ardei copti

De post (vegan)· Feluri de baza

Spune si altora!
 24     
24
Shares

mancarica de dovlecel

Eu una nu ma mai satur de dovlecei si ardei copti. Mai ales ca gradina mea e plina, datorita mamei mele care se pricepe la gradinarit, de dovlecei pe care cumva trebuie sa ii gatim, nu? Asa ca, in afara de faptul ca mai punem si pe iarna la congelator, trebuie sa inventez diferite retete ca sa ii si consumam.

Si cum imi plac si ardeii copti am zis ca nu ar fi o idee rea sa-i combin intre ei. Asa ca am facut o mancarica de dovlecel cu ardei copti, un fel de fusion intre mancarea de ardei copti si mancarica de dovlecei cu rosii si branza Brie, din care, bineinteles, am scos branza pentru ca am vrut sa fie o reteta de post, vegana. Dar, voi, daca vreti, puteti sa adaugati si branza. Nu cred ca nu va iesi o mancarica si mai buna la gust.

Reteta de mancarica de dovlecel cu ardei copti

  • Ingrediente mancarica de dovlecel cu ardei copti

1 kg de ardei
un kg de dovlecei
500 de grame de rosii
50 ml de ulei
3 catei de usturoi
100 ml de apa

  • Mod de preparare mancarica de dovlecel cu ardei copti
  1. Coacem ardeii, ii lasam putin la racit dupa care ii curatam de coaja si samburi, ii clatim si ii taiem fasii
  2. Curatam dovlecelul de coaja si il dam pe razatoare
  3. Rosiile le dam pe razatoare sau le pasam la robot (blender)
  4. Intr-o tigaie punem uleiul si il incalzim usor dupa care adaugam cateii de usturoi curatati si taiati felii si ii lasam sa se caleasca putin, la foc mic jumatate de minut, aproximativ
  5. Punem dovleceii rasi, adaugam 100 de ml apa si lasam sa fiarba la foc mic
  6. Dupa aproximativ un sfert de ora adaugam ardeii si rosiile si lasam zeama sa scada in continuare pana cand aceasta ajunge la consistenta dorita si dovleceii sunt si ei facuti (aproximativ un sfert de ora)
  7. Servin calda ca si fel principal sau garnitura

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 24     
24
Shares
 
24
Shares
 24    
« Prajitura cu iaurt si prune
Salata cu legume si mix de seminte »

Comments

  1. rudia says

    July 16, 2016 at 8:02 pm

    Ieri am făcut dovlecei pane și chifteluțe de dovlecei, plus o tartă. O să mi se acrească de dovlecei! Dar mai am încă doi! Și ardeii sunt deja copți… Hmmmm…. Te anunț dacă mă învrednicesc! :-D

    Reply
    • Claudia V says

      July 16, 2016 at 8:51 pm

      Tarta cu dovlecei? :) Hai pe grup ca am un concurs. Lasi reteta si…cine stie, daca castigi devii invitat pe blog cu reteta si povestea despre tine ;)

      Reply
  2. Iuliana says

    September 19, 2014 at 6:34 am

    Sa-ti spun ca eu nu am nimic la pachet astazi si ca poftesc la mancarica ta de nu mai pot?

    Reply
    • Claudia V says

      September 19, 2014 at 6:52 am

      Hai ca iti dau virtual o portie ;)

      Reply
  3. Rodica Granpier says

    September 19, 2014 at 5:52 am

    Foarte bun si sanatos,multumim pentru reteta :)

    Reply
    • Claudia V says

      September 19, 2014 at 5:54 am

      Cu placere, Rodica :)
      O zi frumoasa sa ai!

      Reply

Trackbacks

  1. 20 idei de rețete delicioase cu legume de toamnă - Lecturi si Arome says:
    October 10, 2023 at 12:49 pm

    […] Mâncărică de dovlecei cu ardei copți – apasă aici pentru rețetă […]

    Reply
  2. Pesto de leurda si ardei copti - Lecturi si Arome says:
    September 19, 2014 at 4:49 am

    […] linguri de ardei copti taiati in prealabil (aproximativ doi ardei copti) o mana de leurda doua linguri de ulei de masline […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

September 2014
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
« Aug   Oct »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316